بورل، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا:
درباره ایران باید جایی را برای دیپلماسی در نظر گرفت
مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا گفت: حمله ایران علیه اسراییل در ۱۳ آوریل بیسابقه بود. هیچ گاه، پیشتر اتفاق نیفتاده بود. اولین باری است که ایران به طور مستقیم از خاک خود اسراییل را با صدها پهپاد و موشک هدف قرار میدهد.
به گزارش شبکه شرق، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا در جلسه پارلمان اروپا با نادیده گرفتن نقش رژیم اسراییل در بحران فعلی منطقه که ناشی از اقدامات متجاوزانه رژیم اسراییل و سیاستهای اشغالگرانه آن است، ایران را به گسترش تنشها در منطقه متهم کرد اما اشاره کرد که تحریمها به تنهایی، پاسخ کارآمدی به اقدامات ایران نیست.
«جوزپ بورل» مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا، امروز در جلسه عمومی پارلمان اروپا در استراسبورگ درباره پاسخ ایران به اقدامات متجاوزانه رژیم اسراییل طی حملات پهپادی و موشکی گسترده به اهدافی در اراضی اشغالی، گفت: حمله ایران علیه اسراییل در ۱۳ آوریل بیسابقه بود. هیچ گاه، پیشتر اتفاق نیفتاده بود. اولین باری است که ایران به طور مستقیم از خاک خود اسراییل را با صدها پهپاد و موشک هدف قرار میدهد.
بورل در ادامه اشاره کرد که حمله ایران به اهدافی در اراضی اشغالی، پس از حمله رژیم اسراییل علیه ساختمان کنسولگری ایران در دمشق رخ داد که اتحادیه اروپا آن را محکوم کرده بود.
بورل اقدام متقابل ایران را که تهران آن را پاسخی «مشروع» به اقدامات متجاوزانه رژیم اسراییل و در چارچوب بند ۵۱ منشور سازمان ملل تلقی کرده بود، «نشاندهنده وخیمتر شدن شرایطی بسیار متشنج در منطقه دانست.»
او در ادامه گفت: ما، همگی حمله ایران را محکوم کرده و تعهدمان نسبت به امنیت اسراییل را اعلام کردیم. درباره گسترش تحریمهای موجود علیه ایران اتفاق نظر وجود دارد.
بورل با دفاع از سیاستهای تحریمی اتحادیه اروپا علیه ایران گفت: تحریمها ابزار مهمی هستند و ما از آنها برای فرستادن پیام مهمی به ایران درباره فعالیتهای آن در زمینه اشاعه تسلیحات کشتار جمعی با هدف ثباتزدایی در منطقه، استفاده کردهایم.
او افزود: اگرچه، باید بدانیم که تحریمها به تنهایی یک سیاست نیستند. تحریمها ابزاری برای اتخاذ یک سیاست هستند. تحریم به خودی خود، ایران را باز نمیدارد. این باید پس از سالها تحریم بینالمللی مشخص باشد. ایران به همراه کره شمالی، کشورهایی هستند که بیشترین تحریمها علیه آنها اعمال شده است. تحریمها به تنهایی نمیتوانند خطر گسترش تنشها را برطرف کنند و باید جایی برای دیپلماسی در نظر گرفت. اقدام دیپلماتیک باید از اهمیت برابری برخوردار باشد.
«حسین امیرعبداللهیان» وزیر امور خارجه ایران، روز گذشته، در واکنش به اظهارات بورل درباره تصمیم کشورهای اتحادیه اروپا برای اعمال تحریمهای بیشتر علیه برنامه موشکی و پهپادی ایران گفت: مایه تاسف است که اتحادیه اروپا در ایجاد محدودیت غیرقانونی بیشتر علیه ایران سریع تصمیم میگیرد، فقط به این دلیل که ایران از حقش برای دفاع از خود در برابر تجاوزات گستاخانه رژیم اسرائیل استفاده کرده است.
امیرعبداللهیان همچنین گفت: اتحادیه اروپا نباید از توصیه واشنگتن برای رضایت رژیم جنایتکار اسرائیل پیروی کند. در حالی که رژیم اسرائیل به نسلکشی فلسطینیان با ارتکاب جنایات جنگی ترکیبی و حملات موشکی و ایجاد قحطی ادامه میدهد، واکنش اتحادیه اروپا به آن، تقریبا، چیزی بیش از کلمات توخالی نیست. اتحادیه اروپا باید مسئولانه عمل کرده و رژیم اسرائیل را تحریم کند.
مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا بیان کرد: زمان دیپلماسی و حداکثر تلاشهای دیپلماتیک برای اقدام به آرام کردن وضعیت است. زمان درخواست از همه برای ایفای نقش فرارسیده است. اتحادیه اروپا و کشورهای عضو آن با بازیگران مهم در تماس هستند، چراکه اتحادیه اروپا کانالهای ارتباطی با تمامی طرفین را باز نگه میدارد.
او در بخش دیگری از اظهاراتش درباره جنگ غزه، بدون محکومیت جنایات جنگی رژیم اسراییل علیه فلسطینیان طی حملات کورکورانه آن به غزه، با کلیگویی مطرح کرد: غزه کانون تنشهای منطقه است. تمامی بهت و حیرتی که منطقه و سراسر جهان را فراگرفته، از آن نشات میگیرد.
بورل افزود: ما باید با در نظر داشتن تمامی درگیریهایی که آنجا رخ میدهد، تعهد مطلقمان به دفاع و موجودیت اسراییل، همچنین هزینه انسانی درگیریهایی که آنجا رخ میدهد، بتوانیم در منطقه صلح و ثبات ایجاد کنیم.
او با تاکید بر اهمیت راهکار «دو دولتی» برای حلوفصل مسلئه فلسطین گفت: صدای اروپا باید صدای منطق باشد که تلاش میکند رنج انسانی را کاهش دهد و به دنبال صلحی پایدار باشد که از نظر ما، تنها از طریق روندی سیاسی حاصل میشود که به راهکار دو دولت منجر میشود.
حملات کورکورانه رژیم اسراییل به غزه در پی عملیات «طوفان الاقصی» توسط حماس در ۷ اکتبر که با هدف ادعایی «نابودی حماس» انجام شده، تاکنون موجب کشته شدن بیش از ۳۴ هزار نفر از فلسطینیان، از بین رفتن ۶۰ درصد از زیرساختهای حیاتی این منطقه و آواره شدن ۸۵ درصد از مردم آن شده است.
محاصره انسانی غزه موجب شده است کمبود شدید مواد غذایی، آب آشامیدنی، دارو و تجهیزات پزشکی احتمال بروز فجایع انسانی، از جمله قحطی، گرسنگی و شیوع بیماریهای واگیردار افزایش پیدا کند. رژیم اسراییل در حملات خود اهداف غیرنظامی مانند مدارس، مساجد، کلیساها، پناهگاهها و بیمارستانها را نیز هدف قرار داده است.