جلسه مهم کابینه جنگ اسرائیل پس از تهدید آمریکا/ حماس عاشق «جو بایدن» است
وزیر امنیت ملی اسرائیل در پیامی مرموز نوشت: حماس بایدن را دوست دارد.
به گزارش شبکه شرق، «ایتامار بن گویر» وزیر امنیت ملی اسرائیل در پیامی مرموز، در شبکه اجتماعی «ایکس» نوشت: «حماس، جو بایدن را دوست دارد.»
این وزیر راست افراطی، یک شکلک قلب عاشقانه بین کلمات حماس و بایدن منتشر کرده است که به نظر میرسد به این القا میکند که حماس «جو بایدن»، رئیسجمهور آمریکا را دوست دارد.
او هیچ نظر دیگری در شبکه اجتماعی ایکس منتشر نکرده است.
پست «بن گویر» پس از آن صورت میگیرد که دولت بایدن روز چهارشنبه تایید کرد که ایالات متحده یک محموله تسلیحاتی به اسرائیل را به دلیل برنامههای ارتش اسرائیل برای حمله به رفح با استفاده از مهمات آمریکایی تعلیق کرده است.
جو بایدن، رئیسجمهور آمریکا در مصاحبهای با شبکه «سیانان» این کشور، در پاسخ به این سوال که آیا بمبهای ساخت این کشور که به اسرائیل ارسال شدند، غیرنظامیان را در آنجا به قتل رساندهاند یا خیر، گفت: در غزه غیرنظامیانی در نتیجه این بمبها و شیوههای دیگری که مناطق مسکونی هدف قرار گرفتند، به قتل رسیدند.
بایدن در این مصاحبه تاکید کرد، در صورتی که بنیامین نتانیاهو، نخستوزیر اسرائیل دستور حمله گسترده به شهر رفح را صادر کند، آمریکا ارسال برخی محمولههای تسلیحاتی خود به اراضی اشغالی را متوقف خواهد کرد.
رئیسجمهور آمریکا در ادامه ضمن تاکید دوباره بر «پایبندی آمریکا به حصول اطمینان در خصوص امنیت اسرائیل و توان پاسخ آن به حملاتی که از خاورمیانه انجام میشود»، گفت: آمریکا به ارسال تسلیحات پدافندی از جمله سیستم پدافند هوایی (گنبد آهنین) برای اسرائیل ادامه خواهد داد، اما در صورت آغاز حمله زمینی گسترده به رفح، ارسال سلاحهای دیگر که در طول تاریخ از آنها برای مقابله با شهرها استفاده میشد، متوقف خواهد شد.
این شبکه خبری آمریکایی در ادامه گزارش داد، تاکید بایدن بر منوط کردن ارسال سلاحهای آمریکایی به اقدامات اسرائیل به منزله نقطه عطفی در جنگ مستمر غزه است و تایید استفاده از بمبهای آمریکایی در کشتار غیرنظامیان در غزه نیز به منزله اعتراف آشکار به نقش آمریکا در این جنگ است. بایدن تحت فشارهای «غیرعادی» از جمله از سوی اعضای حزبش برای متوقف کردن ارسال تسلیحات در بحبوحه بحران انسانی غزه قرار دارد؛ او تا این لحظه در مقابل این درخواستها و فراخوانها مقاومت کرده و به شدت اقدامات اسرائیل علیه حماس را تایید کرده است؛ با این وجود به نظر میرسد حمله به شهر رفح، واقع در جنوب نوار غزه که بیش از یک میلیون غیرنظامی فلسطینی در آنجا پناه گرفتهاند، محاسبات رئیسجمهور آمریکا را تغییر داده است.
آمریکا در واقع ارسال تسلیحاتی، چون مهمات سنگین را به دلیل اختلاف نظرها با تلآویو در خصوص حمله به شهر رفح، موقتا متوقف کرده است.
شبکه «سیانان» آمریکا در ادامه تاکید کرد که احتمالاً این اظهارات بایدن و مشروط کردن ارسال تسلیحات به اسرائیل، منجر به گسترش اختلافنظرها میان بایدن و نتانیاهو خواهد شد؛ با این حال بایدن در این مصاحبه مدعی شد که اقدامات اسرائیل در رفح، هنوز خط قرمز ورود به مناطق پرجمعیت را رد نکرده، گرچه اقداماتش موجب تنشهایی در منطقه شده است.
او در این رابطه تصریح کرد: آنها به مناطق مسکونی نرفتند و آنچه انجام دادند در مرزها بوده و موجب بروز مشکلاتی در رابطه با مصر شده است.
رئیسجمهور آمریکا در ادامه اظهارات خود خطاب به نتانیاهو و سایر سران اسرائیل تاکید کرد که اگر آنها به مناطق پرجمعیت حمله کنند، حمایت واشنگتن محدود خواهد بود.
او با مقایسه خطرات ورود به غزه با تجربه آمریکا در افغانستان و عراق گفت: به بیبی گفتم که مرتکب همان خطایی نشود که ما مرتکب شدیم؛ ما میخواستیم بنلادن را بازداشت کنیم. من به او گفتم که به تو در بازداشت السنوار کمک خواهیم کرد.
بایدن در پایان گفت: بازداشت بنلادن منطقی بود، اما تلاش برای یکپارچه کردن افغانستان نه؛ از نظر من این تفکر که عراق سلاح هستهای داشت، منطقی نبود.
جلسه مهم کابینه جنگ اسرائیل پس از تهدید آمریکا
شورای جنگ و کابینه اسرائیل جلسات مهمی را در مورد چگونگی اقدام پس از اظهارات بایدن مبنی بر تعلیق ارسال تسلیحات برگزار خواهند کرد.
روزنامه «اسرائیلهیوم» به نقل از یک منبع اسرائیلی نوشت که شورای جنگ و کابینه جلسات تعیینکنندهای درباره نحوه اقدام پس از اظهارات جو بایدن، رئیسجمهور آمریکا در خصوص توقف صادرات تسلیحات به اسرائیل در پسزمینهی عملیات نظامی آن در رفح برگزار خواهند کرد.
رئیسجمهور آمریکا اعلام کرده بود: اگر اسرائیلیها به رفح بروند، سلاحهایی را که در طول تاریخ برای حمله با شهرها استفاده میشد، در اختیار آنها قرار نمیدهم.
روز گذشته ارتش اسرائیل اعلام کرد که پس از بمباران شدید اطراف گذرگاه شرق رفح، کنترل کامل گذرگاه رفح در جنوب نوار غزه را به دست گرفته و در حال انجام عملیات گسترده در این منطقه است.
این حمله در حالی رخ میدهد که اسرائیل درحال مذاکره با حماس برای دستیابی به آتشبس است و قطر، مصر و آمریکا درحال تلاشاند تا این آتشبس منعقد شود.
از سوی دیگر گروههای فلسطینی در غزه، عملیات مقابله را علیه نیروهای اسرائیل در حال حمله به رفح آغاز کردند؛ نظامیان اسرائیلی نیز با جنگنده، مناطق مختلفی از رفح را بمباران کردند.