|

تحلیل زیباکلام از انتخابات مجلس و افشاگری‌های اخیر

زیباکلام می‌گوید: «مدت‌هاست عملاً مجلس جایگاه اثرگذاری خود را از دست داده و مجلس با کمیته امداد امام خمینی و سازمان بهزیستی تقاوتی ندارد، البته بازهم بهزیستی اقدامی انجام می‌دهد، اما مجلس اثرگذاری ندارد.»

تحلیل زیباکلام از انتخابات مجلس و افشاگری‌های اخیر

به گزارش شبکه شرق، صادق زیباکلام گفت: «تفاوتی میان قالیباف و رسایی وجود ندارد، اما بعید است قالیباف رئیس مجلس نشود.»

«مجلس اثرگذاری خود را از دست داده است.» این عبارتی است که صادق زیباکلام، چهره سیاسی اصلاح‌طلب در به آن اشاره می‌کند و می‌گوید مجلس به اندازه‌ای از جایگاه اثرگذاری خود دور شده که از نظر اثرگذاری تفاوتی با نهاد‌هایی نظیر بهزیستی ندارد.

او همچنین درباره ریاست مجلس می‌گوید در این دوره ریاست قالیباف از بیرون شارژ نمی‌شود چراکه از نظر ماهیتی میان داوطلبان ریاست مجلس تفاوتی وجود ندارد.

در ادامه گفتگو با صادق زیباکلام، فعال سیاسی اصلاح‌طلب را می‌خوانید:

*آقای زیباکلام! ارزیابی شما از میزان مشارکت مردم در انتخابات دور دوم چیست؟ هنوز آمار رسمی اعلام نشده، ولی مشخصا مشارکت در تهران بین ۵ تا ۸ درصد بوده است.

بنده فکر می‌کنم این میزان از مشارکت هم زیاد و قابل توجه است. به این معنی که فکر می‌کنم در شهر تهران همین که در دور دوم انتخابات ۵۰۰ هزار نفر پای صندوق رأی آمدند، باید شکرگزار باشند که از ۷ و نیم میلیون واجد شرایط، ۵۰۰ هزار نفر پای صندوق رأی آمدند.

چراکه مدت‌هاست عملاً مجلس جایگاه اثرگذاری خود را از دست داده و مجلس با کمیته امداد امام خمینی و سازمان بهزیستی تقاوتی ندارد، البته بازهم بهزیستی اقدامی انجام می‌دهد، اما مجلس اثرگذاری ندارد.

*در همین ۵۰۰ هزار نفری که پای صندوق رأی بازهم آراء سفید قابل توجه است و...

یک مثال بزنم، بنده در کافه تاریخ حسین دهباشی روز‌های جمعه کلاس برگزار می‌کنم. روز جمعه ۱۱ اسفند که انتخابات مجلس دوازدهم بود، دو نفر از حاضرین کلاس که وکیل دادگستری هستند بین کلاس گفتند کلاس بعدی را با نیم ساعت تأخیر حاضر می‌شویم و عذرخواهی کردند بعداً متوجه شدم این افراد رفته بودند رأی بدهند.

به بنده گفتند کانون وکلا به آن‌ها گفته اگر در انتخابات شرکت نکنند امکان دارد برای آن‌ها مشکلاتی پیش بیاید، چراکه کدملی ثبت می‌شود، لذا مجبور بودیم در انتخابات شرکت کنیم. البته دو نفر از مسئولین بانکی که به آن کلاس می‌آیند هم گفتند مجبور بودیم رأی بدهیم چراکه گفته بودند اگر رأی ندهید امکان دارد مشکلی پیش بیاید.

پیش از این در شناسنامه مهر می‌زدند و شناسنامه هر کسی که مُهر نداشت، نشان دهنده این بود که خلاصه آمریکایی است (خنده)، اما الان وضعیت به این ترتیب نیست و کد ملی نشان می‌دهد چه کسی در انتخابات شرکت کرده و چه کسی شرکت کرده است.

البته معتقدم حاکمیت می‌خواهد که ۵ یا ۱۰ میلیون نفر در انتخابات شرکت کنند، اما میان مجلسی که در آن یکسری افراد ناباب باشند و مجلسی که همه آن‌ها افراد باب باشند، طبعاً دومی مطلوب‌تر و بی‌دردسرتر است.

با خودشان می‌گویند دو هفته به مشارکت ۵۰۰ هزار نفری می‌خندند و مسخره می‌کنند، اما ۶ ماه بعد کسی نمی‌گوید چند نفر در انتخابات مجلس شرکت کردند و شما نمایندگی ۵ یا ۱۰ درصد مردم را دارید، مردم به شما رأی ندادند.

*منظور شما این است حاکمیت از پیام مشارکت حداقلی چشم‌پوشی می‌کند؟

حاکمیت مجلس و دولت مطیع و سر به راه می‌خواهد.

*به نظر شما چه تفاوتی میان ریاست قالیباف با چهره‌های تندرویی که این روز‌ها اسم شان مطرح است وجود دارد؟

خیر، تفاوتی میان قالیباف و مثلا رسایی وجود ندارد. البته این افراد بین خودشان اختلافاتی دارند و از نظر ویترین باهم تفاوت دارند، ولی درکل تفاوتی نیست.

*گفته می‌شود در بین چهره‌های تندرویی که وجود دارد در نهایت از بیرون مجلس ریاست قالیباف حمایت خواهد شد.

فکر نمی‌کنم، چراکه همه گزینه‌ها شبیه هم هستند، اما بعید به نظر می‌رسد قالیباف رئیس مجلس نشود.

*افشاگری‌های اخیر مثلا درباره رائفی‌پور و قالیباف چه تحلیلی به شما می‌دهد.

رأس این درگیری‌ها دعوا‌های بر سر قدرت است و به دلیل اینکه همگی «از ما» هستند بنابراین بابت این دعوا‌ها نگرانی امنیتی وجود ندارد، کما اینکه در مورد روسیه هم این سیاست وجود دارد.

منبع: خبر آنلاین