اسلامی: آژانس وظیفه نظارت دارد
رئیس سازمان انرژی اتمی اعلام کرد: روابط ایران و آژانس بینالمللی انرژی اتمی مبنای قانونی دارد و آن هم معاهده پادمان و "ان پی تی" است و آژانس هم در همین چارچوب وظیفه هدایت، نظارت، پشتیبانی و تشویق را بر عهده دارد.
به گزارش شبکه شرق، محمد اسلامی رئیس سازمان انرژی اتمی در نشست خبری خود با رسانهها که در محل نشست هفتگی سخنگوی دولت برگزار شد، اظهارداشت: اهتمام ویژه رئیس جمهور شهیدمان نسبت به علم و فناوری را هرگز فراموش نمیکنیم و اینکه اگر پیشرفتی داریم در این حوزه، به واسطه تلاش و اهتمام ویژه شهید رئیسی بود.
وی با بیان وجه تمایز سازمان انرژی اتمی گفت: وقتی صحبت از چرخه نوآوری میکنیم، این فشار علم بر روی محققین و دانشمندان سازمان که کار تحقیقات را انجام میدهند یک عامل دیگر هم دارد به نام تقاضا، وقتی این تقاضا صورت میگیرد ما نیز علم و فناوری سازمان را به بخش های مختلف ارائه میدهیم.
اسلامی بیان کرد: در فرایند تبدیل علم به صنعت اولین گامی که دولت سیزدهم در راستای سند تحول برداشته شد، این بود که سازمان انرژی اتمی برنامه سند خودش را تهیه کند و انجام هم شد و در ۲۰ فروردین ۱۴۰۱ ابلاغ و در دستورکار ما قرار گرفت.
رئیس سازمان انرژی اتمی بیان کرد: در سالهای ۱۴۰۱ و ۱۴۰۲ بیش از ۳۰۰ دستآورد دانشی و فناورانه ثبت کردیم یعنی هر یک ونیم روز یک دستآورد ثبت شده و این چرخه کاملا کارا هست. رویکرد تحقیقات محور سازمان انرژی اتمی در دولت سیزدهم توانسته این تحولات را بوجود آورد و ما در این مدت توانستیم از فاز تحقیقات به سمت صنعتی شدن حرکت کنیم.
وی گفت: فناوری هستهای تاثیرات خودش را بر زندگی مردم پدیدار کند که در حول ۲ محور انرژی و غیر انرژی تعریف میشود. در محور انرژی رسیدن به ۲۰ هزار مگاوات برق است، دنیا با سرعت بسیار متفاوتی به دنبال گسترش نیروگاههای هستهای براب تولید برق پاک و پایدار است.
اسلامی گفت: سهم برق هستهای را در دنیا اراده کردند که به ۲۵ درصد افزایش پیدا کند و ما نیز تولید ۲۰ هزار مگاوات برق هستهای را در دستور کار قرار دادیم. ما برای تحقق این برنامه در این شرکتها تلاش کردیم، طراحی و تحقیقات آنها انجام شده و در بخشهای دیگر نیز پروژههای اجرایی آن آغاز شده است.
وی ادامه داد: در سال ۱۴۰۰ حداکثر ۳۰۰ نفر مشغول بودند و امروز بیش از ۵ هزار نفر نیروی انسانی در این پروژهها مشغول به کار هستند. ما قابلیت صنعت ملی خود را برای کسب قابلیت در جهت ساخت نیروگاه هستهای گسترش دادیم.
رئیس سازمان انرژی اتمی تصریح کرد: مهمترین وعدهای که ما در سازمان دادیم مباحث مربوط به پرتودهی بود که در زندگی مردم هم تاثیرگذار است، ما اراده کردیم که سامانههای مولد پرتو را فراهم آوریم. سامانههای پرتودهی با مشارکت بخش خصوصی ساخته شد. در سه ماه اول سال جاری ۳ سایت جدید پرتودهی را ساختیم که در راستای تأمین امنیت غذایی گام بسیار مهمی به حساب میآید.
اسلامی بیان کرد: امروز بالای ۶۵ محصول رادیو دارو داریم که ۱ میلیون بیمار در سراسر کشور از آن استفاده میکنند و به دنبال گسترش بازارهای مصرفی خود در کشورهای دیگر هستیم. امروز ۲۰ محصول رادیو دارو داریم که فاز بالینی خود را طی میکنند و برخی محصولات دیگر نیز گامهای تحقیقاتی را سپری میکنند.
وی گفت: در بحث پلاسما هم ظرفیتهای زیادی داریم، در این راستا و در بخش پزشکی برای راه اندازی کلینیکهای زخم اقدامات خوبی انجام شده است. پلاسما توانسته به داد بیماران برسد و خدمت خوبی ارائه داده است. ما آمادگی داریم که کلینیکهای زخم را گسترش دهیم و در حال رایزنی با بخشهای مختلف پزشکی هستیم و بیمارانی که با این شیوه درمان شدند معجزه این موضوع را دیدهاند.
معاون رئیس جمهور گفت: در بحث ابزار دقیق هستهای، تعداد زیادی از مجتمعهای بزرگ صنعتی را داشتیم که برای تعمیر ابزار دقیق صنعتی خود مشکلاتی داشتند ولی امروز بیس از ۱۵۰ مجتمع بزرگ صنعتی از امکانات سازمان انرژی اتمی در خصوص تعمیرات آن تجهیزات بهرهمند شدهاند. باید به این مهم اشاره شود که در سال ۱۴۰۲ شرکتهای سازمان انرژی اتمی رتبه اول را در بهره وری داشتند که این نیز موضوعات مورد تاکید رئیس جمهور شهید بود.