|

نتایج مرحله دوم انتخابات مهم فرانسه/ نخست‌وزیر فرانسه استعفا می‌کند

مرحله دوم انتخابات فرانسه در حالی به پایان رسید که ائتلاف چپ در نظرسنجی‌های پای صندوق رای پیشتاز است.

نتایج مرحله دوم انتخابات مهم فرانسه/ نخست‌وزیر فرانسه استعفا می‌کند

به گزارش شبکه شرق، وزارت کشور فرانسه اعلام کرد که ائتلاف احزاب چپ‌گرا با کسب بیشترین کرسی در انتخابات پارلمانی این کشور در جایگاه نخست قرار گرفتند.

به نقل از اسپوتنیک، وزارت کشور فرانسه اعلام کرد نتایج نهایی شمارش آرا انتخابات پارلمانی این کشور نشان می‌دهد که ائتلاف جریان‌های چپ‌گرا به نام «جبهه مردمی جدید»، با کسب ۱۸۲ کرسی، در جایگاه نخست قرار گرفته است.

براساس داده‌های منتشرشده از طرف وزارت کشور فرانسه، ائتلاف احزاب میانه‌رو به رهبری «امانوئل ماکرون» با کسب ۱۶۸ کرسی و ائتلاف احزاب راست‌گرا به نام «اجتماع ملی» با کسب ۱۴۳ کرسی به ترتیب در جایگاه دوم و سوم قرار گرفته‌اند.

«حزب جمهوری‌خواه» نیز با کسب ۴۵ کرسی در جایگاه چهارم قرار دارد و بقیه احزاب نیز با کسب ۳۹ کرسی در جایگاه بعدی قرار دارند.

مقامات محلی از مشارکت ۶۰ درصدی مردم در پای صندوق‌های رأی خبر می‌دهند که بالاترین میزان مشارکت از سال ۱۹۸۳ به شمار می‌رود. امانوئل مکرون، رئیس جمهور فرانسه و سایر مقامات این کشور به شدت نگران به قدرت رسیدن راستگرایان در پارلمان بودند. حتی مقامات اتحادیه اروپا نیز نگرانی خود را از این موضوع ابراز کردند.

انتخابات پارلمانی فرانسه

راست‌گرایان با تاکید بر ملی‌گرایی، مخالف نهادهایی همچون اتحادیه اروپا هستند که اقدام به محدود کردن آزادی عمل کشورها می‌کند و به منافع ملی اهمیتی نمی‌دهد. همچنین راست‌گرایان بر مقابله با بحران پناهجویان تاکید دارند.

«گابریل آتال» نخست‌وزیر فرانسه پس از اعلام نتایج نهایی مبنی بر پیروزی ائتلاف چپ‌گرای «جبهه مردمی نو» در دور دوم انتخابات پارلمانی این کشور، گفت که استعفا خواهد کرد.

آتال گفت: «فردا صبح استعفای خود را به امانوئل ماکرون (رئیس جمهور فرانسه) تحویل می‌دهم و تا هر زمان که نیاز باشد، به وظایفم عمل خواهم کرد. از ابتدای این کارزار درباره سه خطر هشدار دادم؛ خطر اکثریت مطلق حزب چپ‌گرای فرانسه تسلیم‌ناپذیر، خطر اکثریت مطلق حزب رالی مالی و خطر ناپدیدشدن جنبشی که تجلی ارزش‌ها و اصول ماست.»

نخست‌وزیر فرانسه اضافه کرد: «مردم فرانسه این سه خطر را کاملاً به حاشیه راندند. امروز هیچ اکثریت مطلقی تحت رهبری راست‌افراطی وجود ندارد. به این روح فرانسوی باور دارم که عمیقاً در روح جمهوری ریشه و تعهد دارد. نخست‌وزیری (فرانسه) افتخار زندگی من بود.»

انتخابات پارلمانی فرانسه

شکست غیرمنتظره راست‌گرایان و پیروزی خیره‌کننده در مرحله دوم انتخابات پارلمانی فرانسه

حدود ۴۹ میلیون نفر از مردم فرانسه دیروز یکشنبه پای صندوق‌های رأی رفتند تا در دور دوم انتخابات پارلمانی تکلیف ۵۷۷ کرسی پارلمان این کشور را مشخص کنند.

مردم فرانسه روز یکشنبه ۳۰ ژوئن (۱۰ تیر ماه) نیز با حضور بی‌سابقه در دور نخست انتخابات پارلمانی زودهنگام فرانسه شرکت کردند. آنچه بیش از همه جلب توجه کرد، مشارکت بالا و حدود ۶۷ درصدی فرانسوی‌ها در این دور از انتخابات پارلمانی بود که طی دهه‌های گذشته و حتی بعد از جنگ جهانی دوم در این کشور بی‌سابقه است.

انتخابات پارلمانی فرانسه

در این انتخابات، سه بلوک سیاسی بزرگ رقابت کردند که عبارت بودند از «اجتماع ملی» وابسته به جریان راست افراطی، ائتلاف میانه‌روی «ائتلاف با هم» به رهبری «امانوئل ماکرون» رئیس‌جمهور فرانسه و ائتلاف «جبهه مردمی جدید» متشکل از نیروهای چپ، چپ میانه و سبز.

نتایج شمارش آرا در مرحله اول نشان داد که حزب راستگرای «اجتماع ملی» متعلق به «مارین لوپن» حدود ۳۳.۲ درصد آرا را در مرحله اول به دست آورد و صدرنشین انتخابات پارلمانی فرانسه شد؛ آرایی که حدود پنج درصد بیشتر از ائتلاف جناح چپ «جبهه جدید مردمی» است که ۲۸.۱ درصد آرا را کسب کرد. ائتلاف میانه‌روی امانوئل ماکرون نیز با حدود ۲۱ درصد آرا در رتبه سوم قرار گرفت.

انتخابات پارلمانی فرانسه

 چپ‌گرایان در انتخابات پارلمانی فرانسه پیروز شدند

نتایج نظرسنجی‌های پای صندوق رای در مرحله دوم انتخابات پارلمانی فرانسه نشان می‌دهد ائتلاف چپ در فرانسه موفق به پیشی گرفتن از سایر رقبای خود شده است.

به نقل از خبرگزاری رویترز، مرحله دوم انتخابات فرانسه در حالی به پایان رسید که ائتلاف چپ در نظرسنجی‌های پای صندوق رای پیشتاز است.

بر این اساس، گرچه ائتلاف راست اجتماع ملی به رهبری «مارین لوپن» امید زیادی به پیروزی در انتخابات داشت اما اکنون شواهد حاکی از آن است که ائتلاف چپ بین ۱۷۵ تا ۲۱۵ کرسی را در پارلمان فرانسه به خود اختصاص خواهد داد.

مقامات محلی، از مشارکت ۶۰ درصدی مردم در پای صندوق‌های رأی خبر می‌دهند که بالاترین میزان مشارکت از سال ۱۹۸۳ به شمار می‌رود.

«امانوئل مکرون» رئیس‌جمهور فرانسه و سایر مقامات این کشور به شدت نگران به قدرت رسیدن راست‌گرایان در پارلمان بودند. حتی مقامات اتحادیه اروپا نیز نگرانی خود را از این موضوع ابراز کردند.

راست‌گرایان با تاکید بر ملی‌گرایی، مخالف نهادهایی همچون اتحادیه اروپا هستند که اقدام به محدود کردن آزادی عمل کشورها می‌کند و به منافع ملی اهمیتی نمی‌دهد. همچنین راست‌گرایان بر مقابله با بحران پناهجویان تاکید دارند.

انتخابات پارلمانی فرانسه

منبع: مهر