بیانیه پایانی نشست سران «ناتو» در آمریکا/ هشدار به چین و روسیه و امیدواری به برجام
سران کشورهای عضو «ناتو»، در بیانیه نشست پایانی خود در واشنگتن، روسیه را همچنان «بزرگترین تهدید» برای امنیت این ائتلاف اعلام کردند.
![بیانیه پایانی نشست سران «ناتو» در آمریکا/ هشدار به چین و روسیه و امیدواری به برجام](https://cdn.sharghdaily.com/thumbnail/iGL1Qyqxl1Kt/f3RIJfgnyU4T0Uu3o7ve-VbT9FKRjpcKI1vgfm4pfv__5FnUbUVuHI1x6a9YMGSvC-4UOxG1c-sX_Np2WV4AG9c54qCsllJjWoO2vfSlzgh7Zk5lGDR61FKfZAWRG6vKqUlldJgGdqwaoue-UkcPFw,,/%D9%86%D8%A7%D8%AA%D9%88.jpg)
به گزارش شبکه شرق، سران کشورهای پیمان آتلانتیک شمالی «ناتو» در بیانیهای، اعلام کردند که روسیه همچنان بزرگترین تهدید مستقیم برای امنیت همپیمانان در ناتو و صلح در اروپا به شمار میآید.
پایگاه «القاهره الاخباریه» گزارش داد که سران کشورهای پیمان آتلانتیک شمالی «ناتو» در بیانیه نشست پایانی خود در واشنگتن، روسیه را همچنان «بزرگترین تهدید» برای امنیت این ائتلاف اعلام کردند.
نشست سران ناتو پس از ۲ روز در واشنگتن امروز به کار خود پایان داد و اعضا در بیانیه پایانی، ضمن اینکه روسیه را بزرگترین تهدید این ائتلاف اعلام کردند، اما خواستار حفظ کانالهای ارتباطی با مسکو برای مقابله با افزایش تنش شدند.
در این بیانیه آمده است: «ناتو آماده ارائه کمک نظامی حداقل ۴۰ میلیارد دلاری در سال آینده به اوکراین است».
«ناتو از مسیر برگشت ناپذیر به سوی ادغام اوکراین در جامعه یورو-آتلانتیک، از جمله عضویت در ناتو حمایت میکند».
«ناتو قصد دارد دفتری برای هماهنگی ارائه تسلیحات نظامی و آموزش برای نیروهای اوکراینی دایر کند».
گفتنی است که اجلاس سران ناتو در شرایطی در واشنگتن به کار خود پایان داد که سران این ائتلاف با مجموعهای از نگرانیها از جمله پیروزی احتمالی ترامپ در انتخابات پیش روی آمریکا و همچنین دیدار رهبران مجارستان و هند با پوتین مواجه بودند.
بیانیه پایانی اجلاس سران ناتو؛ هشدار به چین و روسیه و امیدواری به برجام
رهبران ناتو همچنین با تاکید بر «موفقیت» ۲۰ سال حضور نظامی در افغانستان و خروج از این کشور، تاکید کردند که ادامه کار فرودگاه بینالمللی «حامد کرزای کابل» را با یک برنامه «انتقالی مالی» تضمین میکنند تا ارتباط افغانستان با جهان حفظ شود.
رهبران کشورهای عضو سازمان پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) پس از پایان نشست روز دوشنبه در بروکسل، با ابراز نگرانی از تهدیدهای چین و روسیه، وعده دادند تا روابط خود را با افغانستان، پس از خروج از این کشور حفظ کنند.
در بیانیه پایانی این اجلاس، رهبران پیمان آتلانتیک شمالی با محکوم کردن تقویت توان نظامی روسیه، ضمن درخواست از مسکو برای احترام به مقررات حقوق بینالملل هشدار دادند: «تا زمانی که روسیه به مقررات بینالمللی احترام نگذارد و به تعهداتش وفادار نباشد، خبری از بازگشت به شرایط عادی نخواهد بود.»
این در حالیست که رهبران ناتو با وجود درخواستهای چندباره «ولادیمیر زلنسکی» رئیسجمهوری اوکراین برای پذبرش عضویت این کشور، تنها بر ادامه همکاری با اوکراین و گرجستان، دو همسایه غربگرای روسیه تاکید کردند.
رئیسجمهوری اوکراین در آستانه این نشست از «جو بایدن» رئیسجمهوری ایالات متحده خواسته بود تا صریحا درباره عضویت اوکراین در ناتو پاسخ مثبت یا منفی بدهد.
رهبران ناتو همچنین رویکردهای بلندپروازانه چین و افزایش قدرت هستهای نظامی این کشور را عامل چالشهای ساختاری توصیف کردند. در این بیانیه آمده است: «بلندپروازیهای اعلام شده چین و رویکرد این کشور تهدیدهای ساختاری را برای نظم جهانی به وجود میآورد.»
رهبران ناتو همچنین با تاکید بر «موفقیت» ۲۰ سال حضور نظامی در افغانستان و خروج از این کشور، تاکید کردند که ادامه کار فرودگاه بینالمللی حامد کرزای کابل را با یک برنامه «انتقالی مالی» تضمین میکنند تا ارتباط افغانستان با جهان حفظ شود. یانس استولتنبرگ، دبیرکل ناتو، در کنفرانس خبری پایانی این اجلاس بر ادامه همکاری ناتو با افغانستان پس از خروج نیروهای بینالمللی از این کشور تاکید کرد اما، توضیحی درباره چند وچون آن نداد.
برنامه هستهای ایران، موضوع بند «۵۲» این بیانیه ۷۹بندی است. رهبران ناتو با تاکید بر جلوگیری از دستیابی ایران به سلاح هستهای، ابراز امیدواری کردهاند که ایالات متحده آمریکا و ایران، هرچه سریعتر به تعهدات خود در معاهده هستهای سال ۲۰۱۵، برجام بازگردند. با این حال، رهبران کشورهای عضو ناتو از ایران خواستند تا به حمایت از گروههای نیابتی در میادین منطقهای پایان دهد و برنامه موشکی بالستیکی را متوقف کند.
دبیرکل ناتو همچنین بر تعهد دوچندان این سازمان نسبت به نگرانیهای زیست محیطی و تلاش برای کاهش تولید ذرات کربن در جریان عملیات نیروهایش تاکید کرد.
«جو بایدن»، رئیسجمهوری ایالات متحده که برای ترمیم روابط آسیبدیده میان واشنگتن و متحدان اروپایی به بریتانیا و بروکسل سفر کرده، قرار است در ژنو، با «ولادیمیر پوتین»، رئیسجمهوری روسیه دیدار کند. متحد کردن همپیمانان در گروه «۷» و ناتو، برای تشکیل یک بلوک قدرتمند علیه روسیه، یکی از اهداف این سفر اروپایی، پیش از ملاقات با رهبر ابرقدرت رقیب عنوان شده است.