|

پایان مذاکرات آتش‌بس در دوحه

دومین و آخرین روز مذاکرات دوحه، پایتخت قطر برای دست‌یابی به توافق آتش‌بس در نوار غزه روز جمعه ۱۶ اوت پایان یافت.

پایان مذاکرات آتش‌بس در دوحه

به گزارش شبکه شرق، برخی از رسانه‌ها به نقل از منابع نزدیک به مذاکرات، از ادامه اختلاف‌ها میان دو طرف درگیر در جنگ غزه خبر دادند. آن‌ها این اختلاف‌ها را ناشی از خواسته‌ها و شروط دو طرف درگیر در جنگ و همچنین دیدگاه‌های متفاوت آن‌ها درباره سازوکار رسیدن به آتش‌بس دائم در غزه و پایان جنگ عنوان کردند.

دومین و آخرین روز مذاکرات دوحه، پایتخت قطر برای دست‌یابی به توافق آتش‌بس در نوار غزه روز جمعه «۱۶ اوت» پایان یافت.

آمریکا، قطر و مصر روز جمعه در بیانیه مشترکی اعلام کردند که این مذاکرات اواخر هفته آینده در قاهره، پایتخت مصر، از سر گرفته می‌شود تا به یک توافق برای پایان دادن به جنگ در غزه دست‌یابند.

بنا به بیانیه مشترک آمریکا، قطر و مصر که روز جمعه منتشر شده است، تیم‌های فنی در هفته آینده به گفتگو‌ها ادامه می‌دهند و هیات‌های نمایندگی طرف‌های مختلف، در اواخر هفته آینده گردهم می‌آیند.

این سه کشور که نقش میانجی را بازی می‌کنند، گفتگو‌های صورت گرفته در روز‌های پنجشنبه و جمعه را «جدی» و «سازنده» ارزیابی کردند.

برخی از رسانه‌ها به نقل از منابع نزدیک به مذاکرات، از ادامه اختلاف‌ها میان دو طرف درگیر در جنگ غزه خبر دادند. آن‌ها این اختلاف‌ها را ناشی از خواسته‌ها و شروط دو طرف درگیر در جنگ و همچنین دیدگاه‌های متفاوت آن‌ها درباره سازوکار رسیدن به آتش‌بس دائم در غزه و پایان جنگ عنوان کردند.

بر اساس برخی گزارش‌های منتشر شده، آمریکا پیشنهاد‌های جدیدی برای کاهش اختلاف‌های دو طرف ارائه کرده است. پیش از این مذاکرات بر پایه طرحی آغاز شد که جو بایدن، رئیس‌جمهور آمریکا ارائه داده بود.

همزمان وزرای خارجه بریتانیا و فرانسه برای کاهش تنش‌ها در منطقه به اسرائیل رفتند و با همتای اسرائیلی خود دیدار کردند.

دیوید لمی، وزیر خارجه بریتانیا پس از دیدار با مقام‌های اسرائیلی گفت که با گذشت ۳۱۵ روز از جنگ غزه، زمان حصول توافق میان اسرائیل و حماس برای پایان دادن به این جنگ فرارسیده است.

استفان سژورنه، وزیر خارجه فرانسه نیز هرگونه اقدام برای بی‌ثبات کردن مذاکرات را غیرقابل قبول دانست. او در ادامه گفت که وزرای خارجه دو کشور پیام‌های بسیار روشنی به همه طرف‌های درگیر ارسال کرده‌اند که این یک لحظه کلیدی است، زیرا می‌تواند به صلح یا جنگ منجر شود.

از سوی دیگر قرار است آنتونی بلینکن، وزیر خارجه آمریکا روز دوشنبه آینده به اسرائیل برود و با بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر این کشور دیدار کند. او همچنین قرار است به مصر و قطر هم سفر کند.

آمریکا امیدوار است دستیابی به آتش‌بس در غزه، بتواند مانع تشدید تنش‌ها شود، به‌ویژه که ایران و حزب‌الله لبنان وعده انتقام ترور و کشته شدن اسماعیل هنیه و فواد شکر را داده‌اند.

مذاکرات دو روزه دوحه در حالی در جریان بود که اسرائیل به بمباران غزه ادامه می‌داد. روز گذشته، وزارت بهداشت بهداشت تحت کنترل حماس در غزه اعلام کرد که از زمان آغاز حمله نظامی اسرائیل به غزه، بیش از ۴۰ هزار فلسطینی در عملیات نظامی اسرادیل در این باریکه کشته شده‌اند.

منبع: یورو نیوز
 
  • واکاوی تحرکات دیپلماتیک عراق در گفت‌وگو با محمدصالح صدقیان به بهانه سفر قریب‌الوقوع السودانی به تهران
  • رئیس‌جمهوری از موافقت رهبری با طرح دوباره موضوع پالرمو و CFT خبر داد
  • در نشست انجمن ایرانی تاریخ اجتماعی علم و فناوری «وفاق مسائل امروز و آینده ایران» واکاوی شد