|

منبع آگاه نزدیک به حماس:

مذاکرات شکست خورد

یک منبع وابسته به حماس اعلام کرد که مذاکرات دوحه سر رسیدن به توافقی برای آتش‌بس و تبادل اسرا شکست خورده است.

مذاکرات شکست خورد

به گزارش شبکه شرق، یک منبع برجسته نزدیک به حماس، با اشاره به اینکه میانجی‌ها از مواضع اسرائیل در مذاکرات ناامید شده‌اند، تاکید کرد که مذاکرات دوحه شکست خورد و در سایه کارشکنی‌های طرف اسرائیلی، نمی‌توان به هیچ توافقی رسید.

در حالی که مذاکرات مربوط به آتش‌بس نوار غزه، چهارشنبه هفته گذشته در دوحه، از سر گرفته شد،  یک منبع وابسته به حماس اعلام کرد که مذاکرات دوحه سر رسیدن به توافقی برای آتش‌بس و تبادل اسرا شکست خورده است و به دلیل مانع‌تراشی‌های طرف اسرائیلی و ممانعت این کشور از پاسخ به پیشنهادات میانجی‌ها جهت حل مسائل باقی‌مانده، مذاکرات در مسیر فروپاشی قرار دارد.

این منبع در گفتگو با المیادین اظهار داشت: نشست‌های دوحه نتوانست طرف اسرائیلی را از اصرار بر ماندن در محور فیلادلفیا (صلاح‌الدین) منصرف و وتوی اسرائیل بر آزادی 65 اسیر فلسطینیِ محکوم به حبس ابد را لغو کند.

این منبع افزود: به دلیل اجتناب اسرائیل از پاسخ به پیشنهادات میانجی‌ها سر حل مسائل باقی‌مانده، به نظر می‌رسد که مذاکرات در مسیر فروپاشی قرار گرفته است.

منبع مذکور تصریح کرد: موضع حماس این است که مذاکرات به روش کنونی منجر به توافق نخواهد شد و همچنین میانجی‌ها به شدت از مواضع ناسازگار اسرائیل احساس ناامیدی می‌کنند و این مواضع اسرائیل  را، تنها مانع در روند مذاکرات می‌دانند.

این منبع همچنین به نقل از میانجی‌ها گفت که دولت آمریکا با وجود اینکه می‌داند مواضع اسرائیل درباره مسائل باقی‌مانده، غیرقابل توجیه است، اما فشار کافی بر این رژیم وارد نمی‌کند.

این درحالی است که پیش از این هم طی هفته گذشته مذاکراتی در قاهره با حضور طرف‌های آمریکایی، اسرائیلی، مصری و قطری برگزار شده بود که همانند مذاکرات قبلی، روی دور باطل چرخید و مانع‌تراشی‌های اسرائیل و شخص نتانیاهو مانع به نتیجه رسیدن آن شد.

منابع آگاه در این زمینه گزارش دادند که خواسته‌های اسرائیل درباره آینده وضعیت گذرگاه رفح و محورهای فیلادلفیا و نتساریم در نوار غزه، دستیابی به توافق را دشوار می‌کند. 

اسرائیل می‌گوید که آمادگی خروج همه جانبه و کامل از محور فیلادلفیا را ندارد و تنها با دور شدن از گذرگاه رفح موافقت می‌کند و نیروهای خود را در مناطقی دور از مکان‌های شلوغ و پرتردد غزه، مجدداً مستقر خواهد کرد.

همچنین اسرائیل خواستار ایجاد سازوکاری برای اداره برخی مناطق از جمله نقاط نظارت و بازرسی در منطقه الرشید در غرب و صلاح الدین در شرق شده و خواستار ایجاد برج‌های نظامی برای حضور نیروهای اسرائیلی در آنجاست.

اسرائیل علاوه بر تعیین شروطی از جمله تفتیش و بازرسی آوارگانی که قرار است به مناطق خود در نوار غزه برگردند، هرگونه نقش کامل سازمان ملل متحد در مدیریت امور بشردوستانه در نوار غزه را رد می‌کند و تاکید دارد که مشارکت تیم‌های مدنی یا نظامی وابسته به تشکیلات خودگردان فلسطین در مدیریت نوار غزه نیز، وابسته به تعهدات این تشکیلات و تضمین‌های طرف‌های عربی و بین‌المللی است.

با این تفاسیر مشخص می‌شود که اساساً دور جدید مذاکرات هم مانند مذاکرات قبلی صرفاً یک پروژه در راستای منافع و خواسته‌های اسرائیل است و آمریکا و اسرائیل قصد دارند، اگر هم قرار است توافقی صورت بگیرد، به شکل یک‌جانبه و در چارچوب مطالبات آن‌ها باشد.

منبع: تسنیم
 

اخبار مرتبط سایر رسانه ها