|

علی شکوری‌راد، دبیرکل حزب اتحاد ملت، در نشست خبری آنلاین با رسانه‌ها مطرح کرد

بایدها و نباید‌ها در برابر کارگزاران

شرق: علی شکوری‌راد، دبیرکل حزب اتحاد ملت ایران اسلامی در نشست خبری آنلاین با اهالی رسانه به مناسبت روز خبرنگار که به‌صورت آنلاین برگزار شد، پاسخ‌گوی سؤالات خبرنگاران بود.

بایدها و نباید‌ها در برابر کارگزاران

علی شکوری‌راد در پاسخ به سؤال خبرنگار «شرق» مبنی بر اینکه «دو حزب مطرح اصلاح‌طلب یعنی حزب اتحاد و کارگزاران اختلافات مهمی بر نحوه مشارکت سیاسی اصلاح‌طلبان با یکدیگر دارند. بارها از زبان حضرت‌عالی و دیگر اعضای حزب شنیده‌ایم که تکرار سیاست ائتلافی ممکن نخواهد بود اما سران و اعضای کارگزاران همچنان بر استمرار این سیاست تأکید می‌کنند. باتوجه به مدت اندکی که تا انتخابات ریاست‌جمهوری۱۴۰۰ باقی است، راه‌حلی برای به‌اجماع‌رسیدن با دیگر احزاب بر سر چگونگی حضور در انتخابات در نظر گرفته‌اید؟»، گفت: حزب کارگزاران، یک حزب اصلاح‌طلب معتبر است که چارچوب‌های فکری مشخصی دارد. به‌عنوان یک حزب برای آنها احترام قائل هستم و ما نیاز به تعامل و گفت‌وگو داریم تا به نتایجی دست یابیم. بنابراین اختلاف‌نظر بین احزاب طبیعی است. در بین مجموعه احزاب اصلاح‌طلب می‌شود فهمید کجا اختلاف‌نظر داریم و می‌شود به توافق رسید ‌اما این توافق را با بعضی احزاب نمی‌شود انجام داد؛ چون چارچوب مشخصی ندارند. ما حتما فرصت‌های همکاری زیادی داریم و رویکردهای نزدیک به هم داریم. اما جاهایی هم رویکردهای مختلف داریم، برای مثال در انتخابات گذشته، آنها تصمیم به حضور در انتخابات گرفتند، ما از تصمیم شورای عالی پیروی کردیم و کارگزاران با وجود اینکه در تصمیم‌گیری شورای عالی نقش داشت اما لیست داد. رویکرد اقتصادی حزب اتحاد حکایت از توجه به طبقات محروم دارد، درخصوص توسعه هم‌فکر هستیم، جایی که اختلاف‌نظر داریم این است که اصولگرایان از اساس دنبال توسعه نیستند و آن را واژه‌ای غربی می‌دانند اما در این زمینه با کارگزاران اشتراک نظر داریم. وی همچنین در پاسخ به سؤال دیگر «شرق» مبنی بر اینکه «آیا شخصا برنامه‌ای برای انتخابات ریاست‌جمهوری سال آینده دارید؟ باتوجه به آنکه حضرت‌عالی در انتخابات مجلس هم شرکت کردید، آیا ممکن است شما را در قامت نامزد ریاست‌جمهوری هم ببینیم؟»، جواب داد: ان‌شاءلله کاندیدای حزبی معرفی می‌کنیم و فرایند دموکراتیک در داخل حزب پیش می‌رود. دبیرکل‌بودن من در حزب به معنی اینکه من بهترین و توانمندترین هستم، نیست؛ من را انتخاب کردند تا دبیرکل باشم اما برای ریاست‌جمهوری این کار فرایند خود را دارد که ما در آغاز آن هستیم. شکوری‌راد در ادامه این نشست خبری، در پاسخ به سؤالی درخصوص استعفاها در حزب و سرخوردگی از مجموعه اصلاح‌طلبان گفت: اصلاحات زمان خاتمی اصلاحات در رویکردها بود؛ اصلاحاتی که ما از آن دم می‌زنیم، اصلاح در رویکردهاست. اما وقتی امکانش فراهم نمی‌شود دو کنش به وجود می‌آید، اصلاح در رویکردها به نتیجه نمی‌رسد. عده‌ای می‌خواهند ساختارها را اصلاح کنند؛ چرا‌که گمان می‌برند ساختارها امکان اصلاح ندارد و عده‌ای نیز به انفعال می‌افتند و دست می‌کشند. اصلاحات هیچ‌گاه به بن‌بست نمی‌رسد و اصلاح‌طلبی به بن‌بست نمی‌رسد؛ اما ممکن است در دستیابی به اهدافش به مشکل بخورد یا کند شود. وقتی اصلاحات با چالش مواجه می‌شود، این چالش‌ها در جامعه هم به وجود می‌آید و اعضای حزب فکر می‌کنند اصلاحات دیگر موفق نیست و بخشی که استعفا دادند؛ دلیلش همین موضوع بود. بعضی‌ها هم می‌خواهند دایره فعالیت خود را تغییر بدهند.

شکوری‌راد در پاسخ به سؤال دیگری در ارتباط با حضور لاریجانی و محسن هاشمی در انتخابات ریاست‌جمهوری و همچنین شیوه حضور در انتخابات با توجه به کرونا گفت: ما از اینکه احزاب کاندیدای حزبی خود را معرفی کنند، استقبال می‌کنیم؛ البته نظام سیاسی ما مثل همه‌جای دنیا نیست که احزاب بتوانند میزان توانایی خود را در انتخابات بسنجند و عملا نظام ما حزبی نیست. ما از حضور کاندیداهای حزبی استقبال می‌کنیم، در مورد این افراد هم به نظرم برای کارگزاران آقای محسن هاشمی مناسب هستند، چون از نظر چارچوب فکری و... مناسب است و الان موقعیت ریاست شورای شهر را دارد و به نظر من می‌تواند کاندیدای حزبی آنها تلقی شود. اما اگر بخواهند سراغ لاریجانی بروند، اگر بعضی‌ها بخواهند از کاندیدای نیابتی استفاده کنند، به خودشان ربط دارد اما در مجموع اصلاح‌طلبان از کاندیدای نیابتی عبور کرده‌اند. شکوری‌راد در پاسخ به سؤال خبرنگاری دیگر درباره ایده احزاب اصلاح‌طلب در ارتباط با اصلاحات و نه افراد و اجماع اصلاح‌طلبان درخصوص اصلاحات گفت: همان اختلافی که بین هاشمی و خاتمی بود را می‌توان بین کارگزاران و اتحاد نیز لحاظ کرد. اختلاف‌نظرها حتما وجود دارد اما دامنش به بزرگی آنچه رسانه‌ها می‌گویند نیست. اصلاحات چند سطح دارد. اصلاحاتی که ما دنبال می‌کنیم، اصلاح در رویکردهاست. معتقدیم باید با حفظ همین نظام اصلاحاتی صورت بگیرد که اهداف قانون اساسی در آن ذکر شود و به خواست مردم هم پاسخ داده شود. این موضوعی است که به آن توجه کردیم و به‌عنوان اصلاحات هم مطرح می‌کنیم. بعضی ‌می‌گویند اصلاح اصلاحات و نوسازی اصلاحات. اینها تعابیری هستند که به کار می‌برند. اما در اصلاحات چند اصل وجود دارد. ما با نظام مشکلی نداریم اما معتقدیم باید اصلاح شود. چطور اصلاح شود؟ در ساختار رویکرد و عملکردها باید اصلاح صورت گیرد. سطحی از اصلاحات مد نظر ماست که از دوم خرداد 76 اصلاح در رویکردها بود؛ اینکه با کمترین هزینه، بیشترین دستاوردها را داشته باشیم. اما اصلاح در ساختار خیلی پرهزینه است و معلوم نیست شدنی باشد. اصلاح در افراد را نیز از سال 92 تجربه کردیم. ما به بهبودخواهی عدول کردیم اما تجربه کردیم و دیدیم جواب نداده است. باید الان اصلاح در رویکردها را با توجه به شرایط موجود، تبیین کنیم.