|

آیت‌الله فاضل لنکرانی: صداوسیما حجاب را به صورت شعاری در قالب سرود پخش می‌کند/ نه در صداوسیما کار علمی اساسی دیدیم نه در حوزه و نه در دولت

آیت‌الله فاضل لنکرانی گفت: الآن صداوسیما حجاب را به صورت شعاری در قالب سرود پخش می کند، من هم موافقم . سرود خیلی خوب است، ولی ریشه‌دار نیست.

آیت‌الله فاضل لنکرانی: صداوسیما حجاب را به صورت شعاری در قالب سرود پخش می‌کند/ نه در صداوسیما کار علمی اساسی دیدیم نه در حوزه و نه در دولت

به گزارش شبکه شرق،  آیت الله فاضل لنکرانی خطاب به دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی گفت: عضویت هیات علمی را برای استادهای دروس خارج حوزه تعریف کنید، تا آقایی که درس خارج تدریس می کند لازم نباشد حتما عضوهیئت علمی فلان دانشگاه شود که از امتیازات آن بهره مند گردد.

متن سخنان آیت‌الله حاج شیخ محمدجواد فاضل لنکرانی در دیدار حجه الاسلام والمسلمین خسروپناه دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی به نقل از دفتر وی بدین شرح است:

«حضور جنابعالی را در این مسئولیت تبریک عرض می‌کنم و این از انتخاب‌های بسیار مناسبی بود که رهبری معظم انجام دادند و من با امیدواری در افق این شورا می‌بینیم که با حضور شما ان شاء‌الله شاهد تحولات خوبی باشیم.

مسئولیت خیلی بزرگ است، من گاهی فکر می‌کردم جایگاه شورای عالی انقلاب فرهنگی چیست؟‌ و اصلاً چرا نمود و بروز و ظهوری در مجموعه کشور ندارد؟، تاکنون که حیطه کارتان بحث‌های فرهنگی بود، و حالا توسعه داده شده که این هم نقطه قوتی برای این شوراست، ولی در همان دایره فرهنگ هم ما هیچ مشاهده نمی‌کردیم که شورا حضور داشته باشد، که اگر بود چه بسا شاهد نابسامانی‌های فرهنگی نبودیم که این هم فقط در مسئله حجاب خلاصه نمی‌شود، اصلاً در این 40 ساله توجه به اخلاق روز به روز در سطح جامعه خصوصاً در بخش مسئولین پائین‌تر آمده، مثلاً مجلس شورای اسلامی ما در دوره‌های گذشته هویتی داشته که نمایندگان برای رضای خدا و اداء مسئولیت داوطلب می‌شدند و با اصرار او را به میدان می‌آوردند، اما الآن روابط و مسائل دیگری مثل تعامل با افراد، ورزا و سرمایه‌داران جای آن را گرفته و اینها را شورای عالی فرهنگی باید حل کند، به طوری که هیچ مسئولی به طمع مسئولیت بالا نیاید، شما در درجه اول باید نهادهای نظام را حفظ کنید، اگر ما بتوانیم نهادهای نظام را، اعم از خود دولت، مجلس، قوه قضائیه، با آن آسیب‌های فراوانی که در این قوه وجود دارد، صیانت نمائیم، بسیاری از نابسامانی‌‌ها حل می‌شود. کار فکری‌اش باید در شورا انجام شود که راهکارش چیست و چکار کنیم که قاضی رشوه نگیرد، مسئول خیانت نکند، اختلاس صورت نگیرد، گاهی می‌گویند قوانین اینقدر عجیب و غریب است که راه نفوذ زیاد دارد، ‌بالأخره نقطه ثقل و فکری کشور باید این شورا باشد که بنشیند آسیب‌شناسی کند و راهکار ارائه دهد و از نهاد‌های نظام و مسئولین هم باید شروع شود.

اشتباه ما این است که فرض کنید شورای نگهبان می‌رود سراغ اداره اطلاعات، نیروی انتظامی که این فرد سوء سابقه دارد یا نه؟ قوه قضائیه می‌گوید سابقه کیفری و سوء سابقه ندارد و این آقا به مجلس می‌رود، شورا در اینجا هیچ جایگاهی ندارد در حالی که اینجا جای حضور شوراست، یعنی شورا باید از جهت فرهنگی و دینی هم صلاحیت افراد را تأیید کند، و این خود نقطه مثبت خوبی می‌شود، مسائل دیگری نیز هست. کسی که می‌خواهد به مجلس برود ممکن است دنبال یک اهدافی باشد یا یک عقبه‌ای داشته باشد، البته نمی‌گویم همه نمایندگان، مسلم که اینطور نیست، ‌ولی یک نفر هم که باشد اگربخواهد با پارتی‌بازی، زد و بند مالی و وعده وعید‌های آنچنانی به میدان بیاید زیبنده این نظام نیست.

من خیلی برای دوره جدید مجلس نگرانم که چه اتفاقاتی می‌افتد؟ ان شاء‌الله که نیروهای بسیار سالم، انقلابی، متعهد و متدینی که دلسوز مردم و انقلاب باشند انتخاب گردند.

ما حضور شورا را در مسئولین نمی‌بینیم، همین طوردر بدنه جامعه، در نهادهای علمی وغیر علمی ومشاغل دیگرو بازار. من گاهی می‌گفتم اگر شورای انقلاب فرهنگی کار خودش را درست انجام داده بود ما امروزمشکلی بنام سلبریتی نداشتیم! شورای انقلاب فرهنگی در هنر برای ما چه کرده؟آقایانی که دردوره‌های گذشته بودند بگویند ما برای هنر چه کردیم؟ به نظر من ورود نکرده یا ما اطلاع نداریم، اگرورود کرده بود سلبریتی‌ها برای جوانان ما در ورزش، سینماو تئاتر الگو نمی شدند.

من این طرف قضیه را هم عرض کنم که نهادها هم شورا را باور ندارند و باید یک فکری بشود که شورا جایگاه خودش را کما هو حقّه پیدا کند. با حضور چهره‌هایی مثل جنابعالی و آقای پارسانیا که انسان هایی متدین، درس خوانده، دلسوز، انقلابی با اطلاعات نسبتاً وسیع هستید شورا خواهد توانست راهکار بدهد چکار کنیم تا ده سال آینده الگوهای جوانان ما الگوی واقعی باشد..شما از مدرسین حوزه نظرسنجی کنید شورای انقلاب فرهنگی با حوزه چه ارتباطی دارد؟ خبر ندارند، می‌گویند مگر باید ارتباط داشته باشد؟! می گویند شورای انقلاب فرهنگی فقط یک شورا است،در حالیکه باید نهادها ، دانشگاه، حوزه، مسئولین، همه جایگاه شورا را باور کنند و خود شورا نیز از این مسئولیتی که دارد کما هو حقّه استفاده کند. به نظر من اگر شورا به میدان بیاید، بسیاری از آسیبها را می‌تواند حل یا دفع کند، اگر شورا واقعاً درست در میدان بود ما امروز مشکل حجاب را نداشتیم. اصلاً سؤآل این است که آیا شورا نظارتی بر صدا و سیما دارد یا نه؟ البته این اشکال به خود حوزه هم هست، من به جامعه مدرسین می‌گویم، بعضی ازآقایان می‌گویند ما وقت نداریم تلویزیون ببینیم، من می‌گویم بر خودم واجب می‌دانم که روزی یکی دو ساعت تلویزیون را ببینم، آدم باید ببیند که چه در صدا و سیما چه می‌گذرد؟

 

در مورد همین قضیه حجاب هیچ حرکت علمی در مراکز علمی ما، نه حوزه و نه دانشگاه انجام نشد، به مسئولین نمایندگان طلاب پیشنهاد کردم شما نمایندگان طلاب کل کشور هستید می‌توانید کاری وسیع در کشور راجع به حجاب انجام بدهید ولی الآن چه شده؟ الآن صداوسیما حجاب را به صورت شعاری در قالب سرود پخش می کند، من هم موافقم. سرود خیلی خوب است، ولی ریشه‌دار نیست! همین دختری که الآن این سرود را می‌خواند پس فردا که مورد هجمه قرار گیرد که حجاب برای اعتبار تو ضرر دارد ، چادر را کنار می‌گذارد، نه در صدا و سیما کار علمی اساسی دیدیم نه در حوزه و نه در دولت، الآن هم یک لایحه حجاب تنظیم کرده اند که عده‌ای می‌گویند خودش ضدّ حجاب است، عده دیگری می‌گویند قابل پیاده شدن نیست، عده ای هم می‌گویند اشکالاتش بیشتر است. شورا می‌تواند بین دانشگاه و حوزه تعاملی ایجاد کندو نشست های علمی در مسائل فرهنگی مختلف کشور ان شاء الله انجام ‌شود.

خوشحالم که خودتان در میدان هستید و بهتر از من اطلاع دارید. تلاش کنید شورا را احیا نموده و از این فرصت خوب استفاده کنید تا ان شاء‌الله نتایج خوبی برای نظام به همراه آورد.

نکته آخر پیشنهاد تدوین قانونی برای بهره مندی اساتید خارج از اعتبارهیئت علمی در درون حوزه است. به نظرم امروز با این شرایط خیلی سختی که حوزه ما دارد، باید در این مورد راهکاری بیندیشید.عضویت هیات علمی را برای استادهای دروس خارج حوزه تعریف کنید، تا آقایی که درس خارج تدریس می کند لازم نباشد حتما عضوهیئت علمی فلان دانشگاه شود که از امتیازات آن بهره مند گردد.، با این ساز و کارموجود شما تا نیمه‌های راه را آمده و به این آقا می‌گوئید دکتر، و اینکه می‌توانی عضو هیئت علمی یکی از دانشگاه‌ها بشوی، چرا نمی‌آئید همین عنوان را مستقلا به شورای عالی حوزه داده و مزایای هیئت علمی کشوری را برای این اساتید قرار بدهید ، بالاخره یک درس خارج گفتن به اندازه یک سال دکتری در دانشگاه زحمت دارد، ، ما باید تلاش کنیم حق این عزیزان را هم حفظ کنیم تا از امتیازات و اعتبارات علمی که دانشگاهیان در داخل و خارج برخوردارند بهره مند شوند.»

 

منبع: جماران
 

اخبار مرتبط سایر رسانه ها