|

فعالان صنف فناوری در پاسخ به «شبکه شرق»:

​مطالبه از رئیس جمهور آینده بازگشت اینترنت به حالت عادی است

فعالان صنف فناوری اطلاعات و ارتباطات در نشست کمیسیون تحول، نوآوری و بهره‌وری‌اتاق بازرگانی در نشستی یکی از خواسته‌های خود از رئیس‌جمهوری آینده را برداشتن محدودیت‌های اینترنت عنوان کردند.

​مطالبه از رئیس جمهور آینده بازگشت اینترنت به حالت عادی است

فعالان صنف فناوری اطلاعات و ارتباطات در نشست کمیسیون تحول، نوآوری و بهره‌وری‌اتاق بازرگانی گرد هم جمع شدن تا خواسته‌های خود را از رئیس‌ جمهوری دور چهاردهم که کمتر از دو هفته دیگر بر صندلی قوه مجریه تیکه می‌زنند بیان کنند. در این بین از رفع تعدد رگولاتورها، نگاه به نوآوری به عنوان پایه و اساس رشد اقتصاد دیجیتال تا برداشتن نگاه امنیتی به استارتاپ‌ها را مطرح کردند. اما کمتر فعالی به موضوع فیلترینگ، محدودیت‌ها اینترنتی و اختلال‌های گاه‌وبیگاه که بیش از دو سال است گریبان‌گر کسب‌وکارها و شهروندان شده است اشاره کرد.

در نهایت مازیار نوربخش، رئیس کمیسیون تحول، نوآوری و بهره‌بروی اتاق بازرگانی در پاسخ به سوال «شبکه شرق» که چرا از شفافیت مطالبه‌گری در این جلسه صحبت شده، ولی خواسته‌ای برای از بین رفتن محدودیت‌های اینترنت مطرح نشد اعلام کرد که خواسته‌ آنها همانطور که در از اواخر تابستان سال ۱۴۰۱ تا کنون مطرح کرده‌اند این است که شرایط اینترنت به قبل از این زمان برگردد که حداقل وضعیت نرمال‌تر بود. او تاکید کرد که آنها به دنبال تحول عجیب و غریب یا برداشتن فیلترینگ برای همیشه نیستند، اما به دنبال بهبود شرایط هستند و از رئیس جمهوری آینده این خواسته را پیگیری و مطالبه خواهند کرد.

به گزارش «فن‌زی» با نزدیک شدن به روز انتخابات فعالان کسب‌وکارهای مختلف گرد هم جمع می‌شوند تا خواسته‌های خود از رئیس جمهوری آینده را بیان کنند. صنف فناوری اطلاعات و ارتباطات هم از این قاعده مستثنی نیست. امروز (۲۷ خرداد) در اتاق بازرگانی گروهی از فعالان این صنف دور هم جمع شدند و خواسته‌هایی را مطرح کردند که در یک دهه گذشته شاید بارها آن را خواسته و مطالبه کرده‌اند، اما تاکنون به این خواسته‌ها نرسیده‌اند. این خواسته‌ها در بخش‌هایی مانند نادیده نگرفتن نیروی انسانی، تنظیم‌گران متعدد و ناهماهنگ، بهبود شرایط کسب‌وکار، نگاه امنیتی به استارتاپها، تسهیل ورود شرکت‌های استارتاپی به بورس و … خلاصه شد.

در این بین تنها نیما نامداری، مدیرعامل کارنامه، خواستار مطالبه‌گری در مورد بهبود وضعیت اینترنت شد. نامداری با بیان اینکه خواسته‌های اعلام شده در این جلسه از جمله خواسته‌هایی است که کمتر کسی از آن خبر ندارد، اعلام کرد که مطالبه‌گری ما باید به سمت حداقل و پایه‌ترین خواسته یعنی داشتن یک اینترنت باثبات و بدون اختلال باشد.

او در این زمینه گفت: «مسئله اینترنت به عنوان یک زیرساختی که در حال ناکارآمد شدن است می‌تواند اولین مطالبه ما از رئیس جمهوری آینده باشد. نمی‌توانیم رفع فیلتر همه پلتفرم‌ها را مطالبه کنیم، اما حداقل خواسته ما می‌تواند کمتر شدن فشارها در این زمینه باشد.» او در این زمینه توضیح داد: «مطالبه‌گری کاهش فیلترینگ اینترنت، به‌ویژه پلتفرم‌های واتس‌اپ، اینستاگرام، یوتیوب، تلگرام و گوگل پلی‌استور، می‌تواند یک نقطه عطف در صنعت باشد که سیگنال خوبی به صنعت هم صادر خواهد کرد که نشان بدهد تعاملی بین صنعت و دولت وجود دارد. شخص رئیس‌جمهوری چنین توانی را دارد و می‌توانیم چنین مطالبه‌ای را مطرح کنیم.»

در ادامه مازیار نوربخش در پاسخ به «شبکه شرق» که خواسته‌های مطرح شده در این جلسه تکراری و از مواردی است که در سال‌های گذشته بارها مطرح شده و در این بین کمتر کسی خواستار برداشته شدن محدودیت اینترنت به عنوان پاشه آشیل  فعالیت کسب‌وکارها در دنیای مجازی است گفت: «علیرغم اینکه خیلی از این بحث‌ها تکراری است و خیلی از ما آنها را می‌دانیم شاید گفتنش این فایده را داشته باشد که در این بزنگاه مهم تاریخی بتوانیم این خواسته‌ها را مجدد یادآوری کنیم. ما نمی‌توانیم این نکته را انکار کنیم که همه امید به تغییر داریم و انسان بدون امید نمی‌تواند به فعالیت خود ادامه دهد.» او ادامه داد: «ما سعی کرده‌ایم از این فرصت استفاده کنیم و با اینکه خیلی از این موضوعات گفته شده است، آنها را اولویت‌بندی کرده و در اختیار کاندیدای ریاست‌ جمهوری بگذاریم تا در آینده هم ملاک و معیاری برای مطالبه‌گری صنف داشته باشیم.»

او در مورد چرایی گمرنگ شدن خواست برداشته شدن محدودیت‌های اینترنت در بین این مطالبه‌گر‌ها توضیح داد: «برداشتند محدودیت‌های اینترنتی و بازگشت به تابستان ۱۴۰۱ خواسته‌ای بوده که همیشه مطرح کرده‌ایم و در زمان انتخابات اتاق بازرگانی هم به آن اشاره شد. در این زمینه ما خواسته عجیب و غریبی نداریم و نمی‌خواهیم به قول آقای نامداری فیلترینگ برای همیشه برداشته شود، اما می‌خواهیم شرایط به نرمالی تقریبا سه سال گذشته بازگردد.»

در نهایت در پایان این جلسه قرار براین شد که خواسته‌ها الویت‌بندی شود و به صورت یک گزارش در اختیار تیم رئیس جمهوری آینده قرار بگیرد.

 

 

 

 

اخبار مرتبط سایر رسانه ها