|

در ششمین نمایشگاه بین‌المللی صنعت خرده‌فروشی و صنایع وابسته چه می‌گذرد؟

استقبال شرکت‌های حوزه فین‌تک از نمایشگاه «ایران ریتیل‌ شو»

هرچند در این دور از نمایشگاه شرکت‌های مطرح حوزه خرده‌فروشی از جمله دیجی‌کالا یا پلتفرم‌های فعال در حوزه فروش آنلاین کالاهای تند مصرف حضور نداشتند، اما در مقابل شرکت‌های فین‌تکی، سعی کرده بودند در این نمایشگاه سنگ‌ تمام بگذارند و حضور خودشان را اعلام کنند.

استقبال شرکت‌های حوزه فین‌تک از نمایشگاه «ایران ریتیل‌ شو»
خبرنگار: پروانه حسین‌زاده

ششمین دوره از نمایشگاه بین‌المللی مراکز خرید، مجتمع‌های تجاری، رویکردهای نوین صنعت خرده‌فروشی و صنایع وابسته که به ایران ریتیل شو معروف است، از پنج‌شنبه ۱۳ دی‌ماه آغاز شده و تا امروز یکشنبه ۱۶ دی‌ ماه ادامه دارد. در این دوره از نمایشگاه، فروشگاه‌های زنجیره‌ای، فعالان اکوسیستم خرده‌فروشی، مدیران مجتمع‌های تجاری و برندهای مطرح حوزه مد و فشن حضور دارند. هرچند در این دور از نمایشگاه شرکت‌های مطرح حوزه خرده‌فروشی آنلاین از جمله دیجی‌کالا یا پلتفرم‌های فعال در حوزه فروش آنلاین کالاهای تند مصرف حضور نداشتند، اما در مقابل شرکت‌های فین‌تکی، سعی کرده بودند در این نمایشگاه سنگ‌ تمام بگذارند و حضور خودشان را اعلام کنند.

تفاوت در ششمین دوره از نمایشگاه ایران ریتیل شو

این نمایشگاه نسبت به دوره قبل شرکت‌کنندگان بیشتری داشت و برخلاف سال گذشته، در سایه نمایشگاهی چون تلکام قرار نگرفته بود. با این حال، عدم حضور شرکت‌های بزرگ خرده‌فروشی مانند دیجی‌کالا، خانومی یا شرکت‌های زیرمجموعه گروه صنعتی گلرنگ مانند فروشگاه زنجیره‌ای افق کوروش و سایر پلتفرم‌های فروش آنلاین کالاهای تندمصرف (FMCG) در آن حس می‌شد.

هرچند شرکت‌های مطرح حوزه خرده‌فروشی در نمایشگاه امسال حضور نداشتند و فضای نمایشگاه هم مانند بسیاری از نمایشگاه‌های به‌ ظاهر تخصصی در کشورمان بی‌رمق بود، شرکت‌های فین‌تکی، سعی کرده بودند در این نمایشگاه سنگ‌ تمام بگذارند و حضور خودشان را اعلام کنند. این شرکت‌ها در پنج سالن نه‌چندان شلوغ «ایران ریتیل شو» پراکنده بودند و خدماتشان را به دیگر شرکت‌ها و رهگذرانی که خیلی‌هایشان دلیل حضور در این نمایشگاه را نمی‌دانستند، معرفی می‌کردند. سپ و به‌پرداخت ملت که پای ثابت نمایشگاه‌های گوناگون هستند، در این نمایشگاه چهار روزه حضور داشتند. شرکت پرداخت الکترونیک سامان کیش که به اختصار به آن «سپ» می‌گوییم، با غرفه‌ای که یک طراحی منحصربه‌فرد نسبت به سایر غرفه‌های نمایشگاه داشت، توجه بازدیدکنندگان را به خود جلب می‌کرد.

توجه سپ به نوآوری با دستیار هوشمند

photo_2025-01-05_13-20-21

غرفه سپ که ارائه‌کننده خدمات متنوع مالی به کسب‌وکارها و کاربران است، در سالن ۳۸B ششمین نمایشگاه ایران ریتیل‌ شو است. علیرضا غفوری، معاون عملیات سپ در گفت‌وگو با فن‌زی، توضیح داد که سپ اولین شرکت ارائه‌کننده خدمات پرداخت بانکی در کشور است.

به گفته غفوری، اولین تراکنش پرداخت اینترنتی کشور در سپ انجام شده و اولین پرداخت موبایلی در سپ زمانی انجام شده که تلفن‌های هوشمند با وجود نداشتند. معاون عملیات سپ بر این باور است که خیلی از اولین‌هایی که شاید الان جزئی از زندگی روزمره مردم شده در پرداخت الکترونیک سامان اجرایی شده است.

غفوری درباره هدف این شرکت پرداختی از حضور در نمایشگاه ایران‌ ریتیل شو به خبرنگار فن‌زی گفت: «نمایشگاه ایران ریتیل شو، جایی است که مشتریان هدف ما در حوزه پذیرنده‌ها شرکت می‌کنند. ما هم با دو هدف در این نمایشگاه حضور داریم؛ می‌خواهیم آخرین راهکارها و محصولاتمان را به مشتریان هدف‌مان معرفی کنیم و با نیازهای مشتریان‌مان آشنا شویم.»

photo_2025-01-05_13-20-00

علیرضا غفوری، درباره دستیار هوشمندی که به این نمایشگاه آورده بودند نیز اعلام کرد: «نوآوری در همه‌ی فعالیت‌های سپ وجود دارد. ما همیشه سعی کرده‌ایم ترندهای روز دنیا در حوزه خودمان را بررسی و از تازه‌ترین نوآوری‌ها در کارمان بهره بگیریم. به همین خاطر هم علاوه بر شیوه‌های مرسوم و کلاسیک معرفی خدمات مثل بروشور و کاتالوگ، سعی کردیم از این راهکار هوشمند هم استفاده کنیم. دستیار هوشمندی که در غرفه سپ وجود دارد با استفاده از هوش مصنوعی،‌ صدای افرادی که از او درباره خدمات و گروه مالی سامان سوال می‌پرسند را پردازش می‌کند و به زبان فارسی به آن‌ها پاسخ می‌دهد.»

اولین حضور ازکی‌وام با محصولات متنوع

یکی دیگر از شرکت‌های فین‌تکی که در ششمین نمایشگاه ایران ریتیل شو حضور داشت، ازکی‌وام بود. این شرکت فعال در حوزه لندتک، در سالن ۳۱Aکه پلتفرم‌هایی چون تارا و باروک نیز غرفه دارند، حضور دارد.

photo_2025-01-05_13-19-51

در گفت‌وگو با علیرضا هوشمند، معاون کسب‌وکار ازکی‌وام،‌ این پلتفرم لندتکی برای اولین‌بار و با هدف ارتباط با بازیگران صنعت خرده‌فروشی در این نمایشگاه حضور پیدا کرده است. علیرضا هوشمند در این‌باره به فن‌زی توضیح داد: «در نمایشگاه ایران ریتیل‌ شو، کسب‌وکارهای مرتبط با خرده‌فروشی مانند تولیدکنندگان نرم‌افزار، کسب‌وکارهایی که راهکارهای پرداختی در حوزه خرده‌فروشی ارائه می‌کنند و سایر کسب‌و‌کارهای کمک‌کننده به توسعه تجارت الکترونیک آمده‌اند. ما هم برای معرفی محصولاتمان و تکمیل زنجیره ارزش خرده‌فروشی، در کنار این اکوسیستم که شامل تولیدکنندگان نرم‌افزار، تولید کنندگان تجهیزات، مجتمع‌های تجاری و برند‌های مختلف می‌شود، قرار گرفته‌ایم.»

به گفته معاون کسب‌وکار ازکی‌وام، سه محصول اصلی‌ این شرکت «الان بخر، بعداً پرداخت کن»، «وادی» و «مسیر‌ آبی» هستند. اصلی‌ترین محصول ازکی‌وام، سرویس BNPL یا «الان بخر، بعدا پرداخت کن» است. وادی، راهکاری برای مدیریت فروش اقساطی و اعتباری کسب‌وکارهاست و مسیر آبی، شبکه مصرف پذیرندگان این شرکت است. او این نمایشگاه را با سایر نمایشگاه‌های مشابه در خارج از کشور، مقایسه کرد و گفت ایران ریتیل‌شو باید جایگاه دیجیتال را مانند نمایشگاه‌های خارجی پیدا کند. معاون توسعه کسب‌وکار ازکی‌وام همچنین این نمایشگاه را فرصت مناسبی برای تمامی بازیگران اکوسیستم خرده‌فروشی دانست و نسبت به دوره‌های آتی ایران ریتیل‌شو اظهار امیدواری کرد.

اسنپ‌پی، دیجی‌پی از دیگر کسب‌وکارهای فین‌تکی شرکت‌کننده در نمایشگاه ایران ریتیل شو بودند. بانک صادرات هم در این نمایشگاه غرفه داشت.

ایران ریتیل‌ شو و رونمایی از محصولات متنوع

بسیاری از شرکت‌های حاضر در ششمین نمایشگاه ایران ریتیل شو، از محصولات تازه خود در این نمایشگاه رونمایی کردند. در این نمایشگاه از جدیدترین محصولات پاورباکس با حضور شاهرخ کشاورز برگزارکننده ششمین نمایشگاه بین‌المللی ایران ریتیل شو رونمایی شد. جابار که تولیدکننده لاکرهای هوشمند است با همکاری یک طراح بین‌المللی به نام آرین حکیمی، لاکرهای جدیدی به نام لاکسی‌باکس را معرفی کرد. در مراسم رونمایی از لاکسی‌باکس، محمد احمدی، مدیرعامل شرکت ملی پست حضور داشت.

photo_2025-01-05_13-20-35

محتوا؛ ضعف نمایشگاه‌های ایرانی

با وجود این‌که ششمین نمایشگاه ایران ریتیل شو نسبت به پنج دوره‌ی قبلی‌اش منظم‌تر به‌نظر می‌رسید، اما همچنان جای خالی محتوای موثر و ارتباطات درست در آن قابل مشاهده بود. با این‌که مثل باقی نمایشگاه‌ها، پنل‌های تخصصی در این نمایشگاه‌ هم جریان داشت ولی اطلاع‌رسانی درستی درباره این پنل‌ها صورت نگرفته و همین مسئله از بزرگترین ضعف‌های این نمایشگاه به‌حساب می‌آید.