وزیر علوم:
وزارت ارتباطات هنوز توافقنامه اینترنت طبقاتی به اساتید را امضا نکرده است
وزیر علوم، تحقیقات و فناوری در حاشیه یک برنامه در پاسخ به سوالی در مورد نتیجه اختصاص اینترنت طبقاتی به اساتید و دانشجویان اعلام کرد که منتظر پاسخ وزارت ارتباطات در این زمینه هستند.

وزیر علوم، تحقیقات و فناوری در حاشیه یک برنامه در پاسخ به سوالی در مورد نتیجه اختصاص اینترنت طبقاتی به اساتید و دانشجویان اعلام کرد که منتظر پاسخ وزارت ارتباطات در این زمینه هستند. حسین سیمایی صراف در این مورد گفت: «به صورت پیشنهادی توافقنامهای به وزارت ارتباطات ارسال کردهایم و هنوز وزارت ارتباطات برای امضای این توافق آماده نشده است. »
به گزارش «فنزی»، ۱۸ دی ماه بود که وزیر علوم از رایزنی برای رفع مسدودی یوتیوب برای اساتید و دانشجویان آموزش عالی خبر داد. سیمایی صراف در آن زمان اعلام کرده بود که رایزنیهایی با وزارت ارتباطات انجام شده و امیدوارند این درخواست به نتیجه برسد. این خبر آن زمان با واکنش منفی کاربران همراه شد. همچنین در حالی وزیر علوم این ادعا را مطرح کرده بود که ستار هاشمی، وزیر ارتباطات در حاشیه یک برنامه خبری به «فنزی» گفته بود که «اعتقادی به اینترنت طبقاتی ندارد.»
با بالا گرفتن اعتراضها به حرفهای وزیر علوم در مورد رایزنی با وزارت ارتباطات برای ارائه اینترنت بدون فیلتر یا همان طبقاتی به اساتید، روابط عمومی وزارت ارتباطات در اطلاعیهای اعلام کرد: «موضع وزارت ارتباطات و وزیر آن همانی است که در رسانهها اعلام شده است و آن اینکه وزارت ارتباطات اعتقادی به اینترنت طبقاتی ندارد.»
حسین سیمایی صراف همان زمان دلیل درخواست اینترنت طبقاتی را این گونه شرح داده بود: «کاربری یوتیوب عمدتاً آموزشی است ما یک گزارش مستدل و مفصلی را از سهم یوتیوب در تحقیق، پژوهش و آموزش تهیه کرده و به کمیته تعیین مصادیق مجرمانه ارسال کردهایم، خیلی امیدواریم با توجه به مذاکراتی که انجام دادهایم حداقل برای اساتید و دانشجویان آموزش عالی از یوتیوب رفع مسدودی شود.» او تاکید کرده بود: «پیگیر این موضوع هستیم و امیدواریم به نتیجه برسد، وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات نیز خوشبختانه در این موضوع پیشقدم و پشتیبان ما است و خیلی باور داریم که این اتفاق خواهد افتاد.»
جرقه جدی ارائه اینترنت طبقاتی در دولت گذشته زده شد. سه ماه بعد از شروع محدودیتهای اینترنت در سال ۱۴۰۱، خبرهایی منتشر شد دولت میخواهد اینترنت ویژه به کسبوکارهای خاص و صنف فناوری بدهد که کارشناسان آن را همان «اینترنت طبقاتی» تعبیر کردند. این خبر اعتراض گروهی از کسبوکارها و کارشناسان دسترسی به اینترنت را به دنبال داشت. در همان زمان اعلام شد که دسترسی به اینترنت یک حق است، نه عامل کسبوکار و قبول اینترنت طبقاتی به معنی خواندن فاتحه برای اینترنت کشور است. به باور مخالفان اینترنت طبقاتی ارائه این اینترنت به کسبوکار و صنفی خاص اجرای خاموش طرح صیانت از کاربران است.