|

راز موجودی که پس از قرن‌ها دوباره به زندگی برگشت

پژوهشگران موفق شده‌اند جلبک‌هایی را که ۷۰۰۰ سال پیش به اعماق دریای بالتیک فرو رفته بودند، دوباره زنده کنند. این کشف نشان می‌دهد که برخی از موجودات زنده می‌توانند قرن‌ها در حالت خفتگی باقی بمانند و در شرایط مناسب، فعالیت‌های زیستی خود را از سر بگیرند.

راز موجودی که پس از قرن‌ها دوباره به زندگی برگشت

به گزارش گروه رسانه ای شرق، یک تیم پژوهشی موفق شد مراحل خفته‌ی جلبک‌هایی را که نزدیک به ۷۰۰۰ سال پیش به اعماق دریای بالتیک فرو رفته بودند، دوباره فعال کند. این پژوهش که در مجله The ISME Journal منتشر شده است، در چارچوب پروژه‌ی تحقیقاتی PHYTOARK انجام شده و به بررسی نمونه‌های رسوبی از اعماق دریای بالتیک پرداخته است.

زیست‌شناسی احیا: بازگرداندن جلبک‌های باستانی به زندگی

پدیده‌ی خفتگی، راهکاری است که بسیاری از موجودات زنده، از باکتری‌ها تا پستانداران، برای بقا در شرایط سخت از آن استفاده می‌کنند. در این حالت، موجود زنده با کاهش فعالیت متابولیکی و تشکیل ساختارهای محافظ همراه با ذخایر انرژی، خود را برای دوره‌های طولانی سازگار می‌کند. فیتوپلانکتون‌ها (ریزجلبک‌های اقیانوسی) نیز در این وضعیت به بستر دریا می‌روند، جایی که رسوبات، آن‌ها را در شرایط بی‌اکسیژن حفظ می‌کنند.

دکتر سارا بولیوس، متخصص فیتوپلانکتون از مؤسسه‌ی تحقیقات دریایی وودروف (IOW) و نویسنده‌ی اصلی این پژوهش، توضیح می‌دهد که این روش، با نام زیست‌شناسی احیا (Resurrection Ecology)، به دانشمندان امکان می‌دهد تا مراحل خفته‌ی فیتوپلانکتون‌ها را از دوره‌های مختلف تاریخی دریای بالتیک احیا و مطالعه کنند.

پس از ۷ هزار سال، دوباره زنده شد / موجودی که قرن‌ها خفته بود

رسوبات دریای بالتیک؛ کلیدی برای کشف اکوسیستم‌های باستانی

پژوهشگران با بررسی نمونه‌های رسوبی استخراج‌شده از عمق ۲۴۰ متری در منطقه‌ی عمیق گوتلاند شرقی، موفق شدند بقایای زنده‌ی فیتوپلانکتون‌های ۷۰۰۰ ساله را در شرایط مناسب از خواب بیدار کنند. تحلیل این رسوبات اطلاعات ارزشمندی درباره‌ی شوری، میزان اکسیژن و شرایط دمایی گذشته ارائه می‌دهد.


 

منبع: خبر آنلاین