خطر جدی در کمین پرسپولیس و استقلال/ ویدئو
دو باشگاه پرسپولیس و استقلال برای بارگذاری نهایی مدارک خود تا پنجم اردیبهشتماه فرصت دارند.
به گزارش شبکه شرق، پرسپولیس و استقلال با ۵۱درصد واگذاری هم از آسیا حذف میشوند!
در شرایطی که در اطلاعیه واگذاری استقلال و پرسپولیس از واگذاری ۵۱درصد سهام دو باشگاه صحبت شده بود و آن هم خریدار نداشت، اکنون مشخص شده است آنها با ۵۱درصد واگذاری هم از آسیا حذف میشوند.
در حالی که از مدتها پیش وعدههایی برای واگذاری مالکیت دو باشگاه استقلال و پرسپولیس داده شده بود، اما باز هم در فاصله دو هفته مانده به پایان مهلت AFC برای بارگذاری مدارک، همه چیز روی هواست!
در حالی که در یک سال گذشته در دو مرحله عرضه سهام عمده دو باشگاه استقلال و پرسپولیس نتیجهای نداشته است، تلاشها برای واگذاری دستوری این دو باشگاه نیز تا این لحظه بینتیجه مانده است اما نکته جالب در خصوص واگذاری مالکیت سرخابیها این است که مشکل مالکیت مشترک این دو باشگاه در صورت واگذاری 51درصدی نیز حل نخواهد شد و باید حداقل 81 درصد از سهام یکی از این باشگاهها به یک شرکت غیردولتی واگذار شود.
تا این لحظه 10 درصد از سهام سرخابیها در فرابورس به مردم واگذار شده است و در صورت واگذاری 51درصدی سهام به مالک جدید، باز هم حدود 39 درصد از سهام دو باشگاه استقلال و پرسپولیس در اختیار وزارت ورزش باقی خواهد ماند که همین موضوع خلاف قوانین AFC است و در نهایت میتواند منجر به حذف دوباره سرخابیها از آسیا شود، در این خصوص باید حداقل 81 درصد سهام یکی از این دو باشگاه به یک شرکت غیردولتی واگذار شود تا با احتساب 10 درصد سهام فروشرفته در فرابورس، سهم دولت از این دو باشگاه به زیر 10 درصد برسد و به این ترتیب مشکل مالکیت حل شود.
سازمان خصوصیسازی در اطلاعیه عرضه سهام این دو باشگاه اعلام کرده بود 51 درصد از سهام این سرخابیها به فروش خواهد رسید. هرچند این عرضه سهام بهدلیل نبود خریدار بدون نتیجه باقی ماند، اما مشخص نیست مسئولان مربوطه در واگذاری سهام باشگاهها، چه تدبیری درباره مابقی سهام سرخابیها خواهند اندیشید و آیا اطلاعی از قوانین AFC دراینباره دارند یا نه.
دو باشگاه استقلال و پرسپولیس برای بارگذاری نهایی مدارک خود تا پنجم اردیبهشتماه فرصت دارند و باید دید تا آن زمان چهاتفاقی درباره مالکیت این دو باشگاه رخ خواهد داد و آیا شاهد نجات دقیقه نودی سرخابیها خواهیم بود یا حذف از آسیا!
هشدار جدی مدیر صدور مجوز حرفهای درباره پرسپولیس و استقلال
مدیر صدور مجوز حرفهای از مشکلات پیش روی سرخابیها برای کسب مجوز حرفهای توضیح داد.
مصطفی زارعی، مدیر دپارتمان صدور مجوز حرفهای درباره پرونده استقلال و پرسپولیس گفت: «اگر ۱۰ خرداد دو باشگاه استقلال و پرسپولیس مجوز حرفهای نگرفتند از الان میخواهم به مدیران تصمیم گیر بگوییم فردا نیایید بگویید کی بود؟ کی بود؟ من نبودم! اگر کاری از دستتان بر میآید الان انجام بدهید. فدراسیون فوتبال در بحث مجوز حرفهای صرفا ممیزی میکند و وزارت ورزش هم تمام تلاشش را انجام داده مشکل مالکیت مشترک را حل کند اما فکر میکنم فراتر از وزارت ورزش باید به این موضوع ورود کنند. اگر مشکل مالکیت مشترک حل نشود، هیچ کدام از این باشگاهها نمیتوانند مجوز حرفهای بگیرند. در این شرایط فدراسیون فوتبال در شرایطی قرار میگیرد که دو راه بیشتر ندارد، یا به هیچ کدام از باشگاهها مجوز حرفهای ندهد و یا به هر دو باشگاه مجوز بدهد و بعد از این مجوز توسط AFC باطل شود و خود فدراسیون تعلیق شود.»
او افزود: «لیگ نخبگان با هدف درآمدزایی بیشتر سال آینده برگزار میشود و فقط ۴۰ میلیون دلار قرار است جایزه بدهند. یعنی تیمی که قهرمان شود ۲۰ میلیون دلار جایزه میگیرد. ببینید باشگاههای خودمان را از چه چیزی محروم میکنیم. چرا باید اینطور باشد؟ خدا را شکر در مملکت همه چیز خوب است، ثبات اقتصادی داریم و دلار هم سر جایش است و به ورزش هم که میرسد، بانکهای ما نباید بنگاهداری کنند. اینجا فقط مشکل وجود دارد. هر کسی میتواند کاری کند، الان باید کاری کند. فدراسیون فوتبال و وزارت ورزش بعد از ۵ اردیبهشت هیچ کاری نمیتوانند انجام بدهند. آقای تاج نایب رئیس AFC است اما اینکه او کاری کند شدنی نیست. این حرفها در ادبیات قوانین AFC نیست. مثل این است که آقای تاج برود بخواهد که AFC توپ جهانبخش در بازی با قطر که به تیرک خورد را گل اعلام کند. جای رایزنی وجود ندارد و ما خودمان با خودمان جنگ میکنیم. الان دشمنان خارجی هم منتظر هستند ببینند چه اتفاقی رخ میدهد.»
مدیر دپارتمان صدور مجوز حرفهای ادامه داد: «اگر تکلیف مالکیت مشترک استقلال و پرسپولیس حل نشود، پیش از زمان تصمیم در ۱۰ خرداد، من از سمت خودم استعفا میدهم. نمیخواهم روبهروی هواداران و مردم قرار بگیرم. مدیرانی که الان تصمیم نمیگیرند باید تکلیفشان را با خودشان مشخص کنند. این موضوع جدی است و امسال از آن سالهایی است که با وعده کاری پیش نمیرود.»