|

حرف‌های دادستان اسپانیا درباره لوئیس روبیالس

​دادگاه رسیدگی به پرونده لوئیس روبیالس، رئیس سابق فدراسیون فوتبال اسپانیا، بار دیگر تأکید کرد که حرکتی که وی در مراسم اهدای مدال قهرمانی جام جهانی زنان روی جنیفر هرموسو زد، بدون رضایت این بازیکن بوده و مصداق تعرض جنسی است.

حرف‌های دادستان اسپانیا درباره لوئیس روبیالس

به گزارش گروه رسانه ای شرق، ماجرا به ۲۰ اوت ۲۰۲۳ و فینال مسابقات جام جهانی فوتبال زنان در استرالیا بازمی‌گردد، جایی که تیم ملی زنان اسپانیا با شکست انگلیس برای اولین بار در تاریخ قهرمان جهان شد. در جریان مراسم اهدای مدال‌ها، لوئیس روبیالس، رئیس وقت فدراسیون فوتبال اسپانیا، هنگام تبریک به جنیفر هرموسو، مهاجم ۳۴ ساله تیم ملی، او را در آغوش گرفت و بوسید.

این اقدام در ابتدا با شوک و بهت گسترده در میان رسانه‌ها و هواداران مواجه شد، اما به سرعت واکنش‌های شدیدتری را برانگیخت. هرموسو اعلام کرد که این حرکت بدون رضایت او بوده و احساس بی‌احترامی شدیدی نسبت به این اقدام دارد. این ماجرا تبدیل به یک بحث ملی و بین‌المللی درباره تبعیض جنسیتی و فرهنگ مردسالارانه در ورزش شد.

پس از بالا گرفتن اعتراضات، روبیالس از پذیرش مسئولیت خودداری کرد و مدعی شد که این بوسه با رضایت بازیکن انجام شده است. اما تحت فشار گسترده اجتماعی و سیاسی، در نهایت مجبور به استعفا از ریاست فدراسیون فوتبال اسپانیا شد.

اتهامات روبیالس و درخواست مجازات دادستانی اسپانیا

در جریان محاکمه‌ای که از ۳ فوریه ۲۰۲۵ در دادگاه ملی اسپانیا در سن فرناندو د هنارس، نزدیک مادرید آغاز شد، دادستان‌ها برای روبیالس تقاضای دو سال و نیم حبس کردند.

یک سال به دلیل تعرض جنسی (به دلیل بوسه اجباری) و 18 ماه دیگر به دلیل تحت فشار قرار دادن هرموسو برای کم‌ اهمیت جلوه دادن این ماجرا و تغییر موضعش در برابر رسانه‌ها و دادگاه

علاوه بر روبیالس، خورخه ویلدا، سرمربی وقت تیم ملی زنان اسپانیا، و دو مقام ارشد فدراسیون فوتبال این کشور نیز به دلیل تلاش برای وادار کردن هرموسو به سکوت و کم‌اهمیت جلوه دادن این حادثه تحت پیگرد قضایی قرار گرفته‌اند. دادستان‌ها برای هر یک از آن‌ها ۱۸ ماه حبس درخواست کرده‌اند.

احساس بی‌احترامی و آزار روحی کردم

جنیفر هرموسو در نخستین جلسه دادگاه تأکید کرد که رفتار روبیالس مصداق تعرض  و آزار بوده و در هیچ محیط اجتماعی یا کاری قابل قبول نیست. او افزود که پس از این اتفاق، احساس بی‌احترامی و ناراحتی شدیدی کرده و این ماجرا تأثیر منفی بر زندگی حرفه‌ای و شخصی او داشته است.

با وجود انتقال به باشگاه تیگرس مکزیک در سال ۲۰۲۴، هرموسو همچنان در تیم ملی اسپانیا بازی می‌کند، اما این حادثه سایه‌ای از شرمساری و جنجال را بر موفقیت تاریخی تیم ملی زنان اسپانیا در جام جهانی ۲۰۲۳ انداخته است.

واکنش‌ها و مواضع طرفین

در حالی که دادستان عمومی اسپانیا تأکید کرده که هیچ شک معقولی در خصوص غیرارادی بودن این رفتار وجود ندارد، روبیالس همچنان ادعا می‌کند که هرموسو با این کار موافق بود.

وی در دادگاه تصریح کرد:

"هرموسو مرا محکم در آغوش گرفت و از زمین بلند کرد. وقتی پایین آمدم، از او پرسیدم که می‌توانم ببوسمش یا نه؟ و او پاسخ مثبت داد."

اما این ادعا در تضاد با اظهارات رسمی هرموسو و شواهد ارائه‌شده در دادگاه است.