|

کش‌مکش توییتری عبدالرضا داوری با معاون سابق دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان

ماجرای تخلف در علوم پزشکی هرمزگان چیست؟

‌عبدالرضا داوری هفته گذشته از تخلفی در وزارت بهداشت پرده برداشت و از ابعاد مختلف آن گفت و در نهایت در رشته توییتی سؤال‌هایی را مطرح کرد. مخاطب این سؤال‌ها محمود حسین‌پور، معاون سابق علوم پزشکی هرمزگان، بود که به ابهام‌ها و سؤال‌های مطرح‌شده پاسخ داد. در گزارش پیش‌رو نگاهی به سؤال‌های عبدالرضا داوری و پاسخ محمود حسین‌پور انداخته‌ایم.

 ماجرای تخلف در علوم پزشکی هرمزگان چیست؟

‌عبدالرضا داوری هفته گذشته از تخلفی در وزارت بهداشت پرده برداشت و از ابعاد مختلف آن گفت و در نهایت در رشته توییتی سؤال‌هایی را مطرح کرد. مخاطب این سؤال‌ها محمود حسین‌پور، معاون سابق علوم پزشکی هرمزگان، بود که به ابهام‌ها و سؤال‌های مطرح‌شده پاسخ داد. در گزارش پیش‌رو نگاهی به سؤال‌های عبدالرضا داوری و پاسخ محمود حسین‌پور انداخته‌ایم.

سؤال‌های عبدالرضا داوری شامل موارد ذیل است:

۱. درخصوص قرارداد دستگاه SPECT-CT، چرا تاریخ انعقاد قرارداد 28/۱۲/1398 می‌باشد ولی در تاریخ 22/۰۵/1399 توسط ریاست مجتمع درمانی پیامبر اعظم (ص) امضا شده است؟ علت این تأخیر زمانی شش‌ماهه در امضای قرارداد از طرف ریاست مجتمع  چیست؟

۲. چطور شرکت خصوصی پرتونگاران کیمیا طب حکیم به مدیرعاملی شهلا شاهرخی مدعی است که دستگاه SPECT-CT را از طریق هیئت امنای ارزی خریداری کرده است؟ مگر چنین چیزی شدنی است؟ درحالی‌که هیئت امنا رسما اعلام کرده که مکاتبات خرید دستگاه با دانشگاه انجام شده و نهایتا دستگاه تحویل دانشگاه گردیده است و رسید آن نیز موجود است! نقش پژمان شاهرخی، برادر شهلا شاهرخی در ممکن‌ساختن چنین امر غیرممکنی چیست؟

۳. آیا دستگاه SPECT-CT قدیمی دانشگاه به‌ صورت رایگان در اختیار شرکت خانوادگی شاهرخی قرار داده شده است؟

۴. پژمان شاهرخی طبق اسناد و مدارک موجود، طی ابلاغی در تاریخ 14/۱۱/1399 به سمت سرپرست مدیریت امور بیمارستان‌ها و مراکز تشخیصی و درمانی معاونت درمان منصوب می‌شود و قرارداد واگذاری دستگاه PET-CT اسکن به شرکت پرتونگاران کیمیا طب حکیم به مدیرعاملی شهلا شاهرخی خواهر آقای پژمان شاهرخی در تاریخ 17/۱۲/1399 (و به روایت خود آقای شاهرخی در تاریخ 16/۰۱/1400) منعقد می‌شود. مسئول رسیدگی به نقض قانون منع مداخله در معاملات دولتی و اجرای مجازات دو تا چهار سال حبس برای آقای پژمان شاهرخی و اعضای شرکت خانوادگی وی و ابطال این معامله، چه کسی است؟

۵. شرکت خانوادگی شاهرخی مدعی است که قرارداد واگذاری دستگاه PET-CT اسکن در تاریخ 16/۰۱/1400 منعقد شده است، درحالی‌که طبق رسید موجود، مبلغ ۱۸۰ میلیارد ریال اوراق بلاعوض در اسفندماه ۱۳۹۹ و آن هم توسط پژمان شاهرخی با ذکر جمله «دریافت نمودم» و درج امضا توسط وی، جهت خرید دستگاه

PET-CT اسکن دریافت شده است! مگر می‌شود وام بلاعوض را قبل از تاریخ عقد قرارداد دریافت کرد؟ اصلا چرا آقای پژمان شاهرخی باید مبلغ را دریافت کند؟

پاسخ دکتر حسین‌پور هم که به‌صورت رشته توییت منتشر شده شامل موارد ذیل می‌شود:

جناب آقای داوری، سلام

ظاهرا توییتی از جانب شما در فضای مجازی منتشر و دست به دست شده و در آن خطاب به این‌جانب موارد و سؤالاتی مطرح گردیده است که جهت تنویر افکار عمومی، مطالب ذیل تقدیم می‌شود:

الف) متأسفانه توییتر و اینستاگرام این‌جانب فعال نیست و فرصت برای پاسخ‌گویی زودتر از این را نداشتم.

ب) این‌جانب از آبان ۱۴۰۰ تا اردیبهشت ۱۴۰۱ (حدود شش ماه) معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان و از آبان ۱۴۰۲ تا مهر ۱۴۰۳ معاون توسعه بودم و هر دو بار به‌دلیل فضاسازی‌های جهت‌دار و تخریب‌گرانه برخی افراد و نیز به دلایل شخصی، ادامه مسئولیت را به صلاح ندانستم.

ج) در دوره کوتاه معاونت درمان، با پیگیری‌های فراوان مجوز واگذاری دو دستگاه MRI را به‌صورت رایگان از وزارتخانه برای قشم و پارسیان دریافت کردم (بدون هرگونه شوآف و ایجاد هیاهو و سروصدا) که هردو بعدها در این بیمارستان‌ها نصب و راه‌اندازی شدند (کاملا دولتی).

د) در دوره معاونت توسعه نیز کل تجهیزات هتلینگ برای پروژه بیمارستان ۵۳۱ تختخوابی بندرعباس (مگاهاسپیتال) که بایستی امسال راه‌اندازی می‌‌شد و یک دستگاه سی‌تی‌اسکن و تعدادی تجهیزات دیگر باز هم کاملا رایگان از هیئت امنای ارزی تحویل گرفته‌ایم که همگی در انبارهای دانشگاه موجود هستند و دستگاه سی‌تی‌اسکن نیز به بیمارستان بوموسی تحویل شده است.

بنابراین اساسا دستگاه SPECT-CT، PET-CT و یا مشابه آن، در این دو دوره مسئولیت این‌جانب خریداری یا به فرد یا شرکتی واگذاری و تحویل نشده است.

البته از دیدگاه کارشناسی بنده، استفاده قانونمند و کمک‌گرفتن از بخش خصوصی و نیمه‌خصوصی برای ارائه خدمات به مردم، در صورت عدم ایجاد تعارض منافع و عدم نقض قانون منع مداخله در معاملات دولتی، امری واجب و پسندیده است؛ اما در هر حال هیچ قراردادی از این دست، در زمان مسئولیت من منعقد نشده است. لذا خواهشمند است با حسب انصاف و عدالت، پاسخ این‌جانب به موضوعات مطرح‌شده را منتشر فرمایید.

همان‌طورکه پیش‌تر هم خدمتتان عرض کردم، در زمان معاونت بنده در حوزه درمان و توسعه، هیچ قراردادی جهت واگذاری دستگاهی به بخش خصوصی منعقد نشد و هیچ دستگاهی نیز وارد استان نگردید که موجب افتتاح دستگاه و شروع خدمات‌رسانی شود.

درخصوص سؤال اول جناب‌عالی، با موضوع تاریخ عقد قرارداد در مورخ 28/۱۲/1398 و امضای آن توسط رئیس مجتمع آموزشی، پژوهشی و درمانی پیامبر اعظم (ص) در مورخ 22/۰۵/1399، در زمان تصدی این‌جانب در معاونت درمان، بارها و بارها درخصوص ارائه اصل مدارک و مستندات و اصل قراردادها پیگیری نمودم که متأسفانه هیچ قراردادی به دست این‌جانب نرسید و نتوانستم بر روی اصل قرارداد نظارت و بررسی داشته باشم (لازم به ذکر است که در این زمان، تصدی معاونت توسعه دانشگاه با آقای دکتر پژمان شاهرخی بود)؛ یعنی درواقع این‌جانب به ‌عنوان ناظر اصلی پروژه، به اصل قرارداد و مستندات پروژه دسترسی  پیدا نکردم.

با توجه به درایت و توانمندی آقای مهندس صفوی و همچنین با توجه به اظهارات ایشان درخصوص اینکه مکاتبات جهت تأمین دستگاه SPECT-CT تماما با دانشگاه انجام شده بود و دستگاه تحویل نماینده دانشگاه گردیده بود و نظر به اشرافی که همه مدیران و ادارات زیرمجموعه دانشگاه علوم پزشکی بر موضوع دارند، می‌دانیم که هیئت امنای ارزی با توجه به اینکه کالاها و تجهیزات مورد نیاز مجموعه‌های درمانی زیرمجموعه وزارت بهداشت و درمان را تأمین می‌نماید، این تجهیزات را با کمترین هزینه و بدون پرداخت عوارض مالیات و دارایی جذب می‌کند و با احتساب نرخ ارز دولتی، به مراکز درمانی و دانشگاه‌ها تحویل می‌دهد. قبلا هم عرض کردم که لوازم بسیار زیادی از همین طریق به‌صورت رایگان توانستیم برای دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان بگیریم و اگر دانشگاه بودجه‌ای داشته باشد، پول را پرداخت می‌کند و دستگاه‌های مورد نیاز را هم می‌تواند بخرد.

همان‌طورکه آقای مهندس صفوی فرموده‌اند، مکاتبات جهت خرید دستگاه SPECT-CT از طریق دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان انجام و تجهیزات تحویل نماینده دانشگاه شده است و رسید آن نیز به هیئت امنای ارزی تحویل گردیده است. درخصوص اینکه اصحاب رسانه فرموده‌اند که شرکت خصوصی پرتونگاران کیمیا طب حکیم (به مدیرعاملی شهلا شاهرخی، خواهر آقای پژمان شاهرخی) مدعی شده که دستگاه SPECT-CT را از طریق هیئت امنای ارزی خریداری نموده است، بدیهی است که این موضوع امری کاملا غیرممکن باشد و یک شرکت خصوصی یا هر مجموعه خصوصی و حتی خیریه نیز نمی‌تواند دستگاهی را با ارز دولتی و با شرایطی که در بالا ذکر شد (شرایط خاص و اختصاصی هیئت امنای ارزی - با توجه به عدم پرداخت مالیات و هزینه‌های گمرکی) خریداری کند. مدیران هیئت امنا بسیار قانونمند و توانمند هستند و مطمئنا با توجه به رسالتی که دارند، برمبنای قوانین و مقررات فعالیت می‌نمایند و همان‌طورکه جناب مهندس صفوی فرموده‌اند، اگر تخلفی در این زمینه صورت گرفته باشد، مربوط به دانشگاه است.

درخصوص تاریخ قرارداد و مغایرت آن با تاریخ امضای قرارداد توسط ریاست مجتمع درمانی پیامبر اعظم (ص)، حتما باید اصل قرارداد مورد رویت قرار بگیرد تا بتوان در این باب اظهارنظر کرد. قبلا هم عرض کردم که اصل قرارداد، با توجه به پیگیری‌های مکرری که داشتم، هرگز در اختیار بنده قرار نگرفت.

درخصوص قرارداد دوم به تاریخ 17/۱۲/1399، با استناد به نامه دیوان محاسبات و نیز استناد به‌ نامه شخص رئیس دانشگاه، قرارداد دوم به تاریخ 17/۱۲/1399 و شماره ۱۳۸۸۷/۱۱۸۱/99 می‌باشد که متأسفانه پس از پیگیری‌های مکرر، اصل قرارداد و مستندات در اختیار این‌جانب در زمان معاونت درمان و در زمان معاونت توسعه قرار نگرفت. با توجه به نامه ریاست دانشگاه و نامه دیوان محاسبات، مدت‌زمان تأمین دستگاه ۲۴ ماه بوده است که در زمان تصدی معاونت این‌جانب در حوزه توسعه حدود ۴۲ ماه از قرارداد گذاشته بود و دستگاهی برای خدمات‌رسانی در اختیار دانشگاه قرار نگرفته بود و به افتتاح نرسیده بود.

درخصوص عدم تجهیز مکان نصب دستگاه، با توجه به اینکه تا قبل از انتصاب این‌جانب، معاونت توسعه در اختیار آقای دکتر پژمان شاهرخی بود و بعد نیز به‌ عنوان طرف اول قرارداد، ایشان رئیس مجتمع درمانی پیامبر اعظم (ص) بودند (طرف دوم قرارداد نیز شرکت پرتونگاران کیمیا طب حکیم به مدیرعاملی شهلا شاهرخی خواهر ایشان است)، مسئولیت تجهیز به عهده خود ایشان بوده است و با توجه به اینکه این مسئولیت‌ها را به عهده داشتند، طی این مدت می‌توانستند مکان را تجهیز کنند.

نظر به ادعای مطرح‌شده درخصوص تاریخ قرارداد 16/۰۱/1400 به شماره و 7/1400، با توجه به اسناد دریافت مبلغ ۱۸۰ میلیارد ریال بلاعوض از بانک ملی، طبیعتا این سؤال پیش می‌آید که چطور قبل از تاریخ قرارداد، این وجه دریافت شده است که این را هم باید دستگاه‌های نظارتی و دانشگاه مورد پیگیری قرارداد بدهند و پاسخ‌گو باشند؛ چون هیچ‌یک از اصل اسناد و مدارک در اختیار این‌جانب در دانشگاه قرار نگرفته است.

درخصوص بند مداخله کارکنان دولت، کاملا واضح و روشن است که آقای پژمان شاهرخی در چه تاریخی در دانشگاه مشغول به‌ کار شدند. تاریخی که ایشان در سمت مدیریت درمان دانشگاه قرار گرفتند نیز کاملا مشخص است و حکم ایشان موجود است و تاریخ عقد قراردادها نیز مشخص است و طبیعتا در این خصوص هم دستگاه‌های نظارتی با توجه به شفافیت احکام و تاریخ قراردادها می‌توانند تصمیم‌گیری کنند و همه این موارد کاملا روشن و واضح هستند.

«لازم به توضیح است عکس واضح مدارک در سایت شبکه شرق قرار دارد».