|

امیرحیات مقدم، نماینده بندر هندیجان در مجلس شورای اسلامی در گفت‌وگو با «شبکه شرق»:

در شرایط جدید حاکم بر سوریه باید محور مقاومت را تقویت کنیم/ خیانت حزب بعث علت سقوط حکومت بشار اسد/ مثلث آمریکا رژیم صهیونیستی و ترکیه عامل اصلی سقوط بشاراسد

عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی با اشاره به سقوط حکومت بشار اسد، نقش کشورهای خارجی و خیانت داخلی حزب بعث را از عوامل کلیدی این تحولات و سقوط حکومت بشار اسد دانست و بر لزوم اتخاذ تدابیر هوشمندانه برای استفاده از شرایط جدید در راستای تقویت محور مقاومت تأکید کرد.

در شرایط جدید حاکم بر سوریه باید محور مقاومت را تقویت کنیم/ خیانت حزب بعث علت سقوط حکومت بشار اسد/ مثلث آمریکا رژیم صهیونیستی و ترکیه عامل اصلی سقوط بشاراسد

به گزارش شرق، امیرحیات مقدم، نماینده بندر هندیجان در مجلس شورای اسلامی و عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس در گفت وگو با خبرنگار «شبکه شرق»، درباره تحولات اخیر سوریه و علت سقوط حکومت بشار اسد گفت: «یکی از دلایل اصلی این تحول، خیانت حزب بعث بود. ارتش سوریه که عمدتاً تحت کنترل حزب بعث قرار داشت، به جای مقاومت و جنگیدن برای کشور، به توافق با مخالفان دست زد و عملاً کشور را تحویل داد.»

وی افزود: «این خیانت به حدی بود که حتی در لحظات حساس نیز حزب بعث از وظایف خود در دفاع از حکومت و مردم سوریه شانه خالی کرد. در کنار این موضوع، نقش مخرب مثلث رژیم صهیونیستی، آمریکا و ترکیه در این تحولات بسیار پررنگ بود. این کشورها با دخالت‌های مستقیم و غیرمستقیم، سقوط حکومت بشار اسد را تسهیل کردند.»

حیات مقدم درباره موضع ایران نسبت به این تحولات اظهار کرد: «سوریه برای ما از اهمیت استراتژیک بالایی برخوردار است و بخشی از محور مقاومت محسوب می‌شود. موضع ایران همواره عاقلانه و مبتنی بر شرایط روز بوده است. در این شرایط جدید، نیاز است که با تدابیر دقیق، از موقعیت به وجود آمده برای تقویت محور مقاومت استفاده کنیم.»

وی ادامه داد: «ایران همواره از حکومت بشار اسد حمایت کرده و تا آخرین لحظه در کنار مردم سوریه بوده است. اما متأسفانه عواملی نظیر فشارهای اقتصادی، ضعف داخلی و فقدان تعامل مناسب با مردم باعث شد که حکومت بشار اسد پایگاه مردمی خود را تا حد زیادی از دست بدهد. فقر گسترده و عدم توانایی دولت در تأمین نیازهای مردم نیز از جمله عواملی بود که بر این سقوط تأثیر گذاشت.»

عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس در تحلیل آینده سوریه گفت: «چالش‌های زیادی پیش روی سوریه خواهد بود، به ویژه در زمینه مسائل اقتصادی که بدون تعامل مناسب حل‌شدنی نیست. شرایط منطقه‌ای نیز با پیچیدگی‌های جدیدی مواجه خواهد شد که نیازمند هوشیاری و رویکردهای منطقی است.»

وی در پایان تأکید کرد: «بسیاری از عوامل پشت پرده این تحولات هنوز کشف نشده و در آینده مشخص خواهد شد. اما آنچه روشن است، این است که مقاومت همچنان باید به عنوان محور اصلی سیاست‌های ایران و متحدانش در منطقه باقی بماند.»