|

وزیر اقتصاد:

برنامه دولت برای قیمت گوشت، مسکن، ارز و گرانی‌ها/ سیاست‌های خودرویی دولت اعلام می‌شود

وزیر اقتصاد و سخنگوی اقتصادی دولت آخرین برنامه‌ها و تصمیم‌های دولت رئیسی برای قیمت گوشت، نان، مسکن، نرخ تورم و.. را اعلام کرد.

برنامه دولت برای قیمت گوشت، مسکن، ارز و گرانی‌ها/ سیاست‌های خودرویی دولت اعلام می‌شود

به گزارش شبکه شرق، سخنگوی اقتصادی دولت درباره کاهش نیافتن قیمت گوشت با وجود افزایش عرضه، گفت: متاسفانه در سال‌های گذشته مسائل ناشی از خشکسالی‌ها و افزایش قیمت نهاده‌ها موجب به وجود آمدن مشکلاتی شد، اما امیداریم برنامه‌های وزرات جهاد کشاورزی هم در تامین و هم در ثبات قیمت‌ها به سرانجام برسد.

احسان خاندوزی، سخنگوی اقتصادی دولت در ابتدای نشست خبری هفتگی با نمایندگان رسانه‌ها با بیان اینکه تورم نقطه به نقطه مسکن طبق گزارش مرکز آمار در پایان دی امسال نسبت به مدت مشابه سال گذشته ۱۱ درصد کاهش یافته است، اظهار کرد: تورم نقطه به نقطه بخش مسکن از ۵۷.۵ درصد در سال گذشته به ۴۶.۵ درصد در سال جاری کاهش پیدا کرده است.

سخنگوی اقتصادی دولت درباره تورم مسکن گفت: طبق گزارش مرکز آمار ایران، تورم نقطه به نقطه مسکن در پایان دی‌ماه امسال نسبت به دی سال گذشته 11 درصد کاهش داشته و از 57.5 درصد به 46.5 درصد کاهش یافته است، همچنین تورم نقطه به نقطه بخش مسکن نسبت به اردیبهشت امسال 75.3 درصد کاهش یافته و این عدد کم‌ترین میزان در 17 ماه گذشته است. تورم ماهانه مسکن از ابتدای امسال در پنج ماه منفی بوده و عدد کمی داشته است.

او افزود: اگر ابتدای امسال را مبنا قرار دهیم و تورم نقطه به نقطه مسکن در دی ۱۴۰۲ را با اردیبهشت همین سال مقایسه کنیم حدود ۷۵ واحد درصد کاهش تورم را شاهد هستیم. باز هم تاکید می‌کنم این آمار به معنای این است که سرعت رشد قیمت‌ها در بخش مسکن کاهنده بوده و عدد قیمت‌ها هم در این سال به صورت مطلق کاهش یافته است.

سخنگوی اقتصادی دولت یادآور شد: این میزان نشان می‌دهد که تورم نقطه به نقطه مسکن در کمترین سطح خود نسبت به ۱۵ ماه گذشته قرار گرفته است. همچنین تورم ماهانه مسکن در ۱۰ ماهه امسال، ۵ ماه منفی و در سایر ماه‌ها نیز در سطوح بسیار کمتر از ادوار گذشته خود قرار داشته است.

خاندوزی همچنین با اشاره به برخی آمارهای مرتبط با بخش حقیقی اقتصاد، گفت: بر اساس گزارش تازه نهادهای پژوهشی از وضعیت تولید شرکت‌های بزرگ صنعتی در دی، پس از چند ماه فراز و فرود شاهد رشد تولید بودیم. شاخص تولید این شرکت‌ها در دی ماه ۱.۹ درصد رشد داشته و از ۱۵ رشته فعالیت صنعتی، ۹ رشته رشد مثبت داشتند.

وزیر اقتصاد ادامه داد: مهم‌ترین رشته صنعتی با رشد مثبت در این ماه صنایع شیمیایی‌ و فلزات اساسی بودند که ۶ و ۹ درصد رشد کردند. علت مهم این رشد در فصل سرد سال، کاهش تاثیر پذیری صنایع از قطعی گاز و بهبود در این حوزه است.

سخنگوی اقتصادی دولت درباره رشد نقدینگی گفت: میزان کاهش رشد نقدینگی نیز نشان می‌دهد در اردیبهشت امسال در بسته رشد تولید و مهار تورم دولت، هدف‌گذاری کنترل نقدینگی کشور تا پایان سال عدد ۲۵ درصد مصوب شده بود که گزارش بانک مرکزی در دی ماه نشان می‌دهد نرخ رشد نقدینگی به ۲۵.۲ درصد رسیده که کمترین میزان رشد نقدینگی ثبت‌شده از تابستان ۱۳۹۸ تا امروز است.

او یادآور شد: نرخ رشد پایه پولی در دی ماه هم به ۳۱.۷ درصد رسید که این میزان هم در ۱۷ ماه گذشته کمترین عددی است که ثبت شده. در پایان دولت قبل این میزان به حدود ۴۰ درصد رسیده بود و در ماه‌های ابتدایی دولت سیزدهم هم همچنان مسئله کنترل و انظباط‌بخشی به آن بسیار حائز اهمیت بود.

 اقداماتی که قیمت گوشت قرمز را تحت تاثیر قرار داد

خاندوزی درباره کاهش نیافتن قیمت گوشت توضیح داد: متاسفانه در سال‌های گذشته  و اخیر دو اقدام تاثیر بسیار منفی در وضعیت تولید داخلی گوشت قرمز در کشور گذاشت، اول مسائل ناشی از خشکسالی‌هایی بود که وجود داشت و دوم افزایش قیمت نهاده‌هایی که صورت گرفت و تدابیری که لازم بود برای تامین مالی آنها لحاظ شود، باعث شد که در سال های گذشته  دام های مولد راهی کشتارگاه شدند.

او عنوان کرد: دولت در سال ۱۴۰۲ برای اینکه جلوی این مسیر را بگیرد دو اقدام مهم را در دستور کار قرار داد، اقدام اول تدبیری بود که وزارت جهاد در حمایت از دامداران با تامین و عرضه کافی خوراک و نهادهای دامی انجام داد و دوم تعادل بخشی به بازار را از مسیر واردات انجام داد.

وزیر اقتصاد ادامه داد: امیدواریم برنامه‌های وزرات جهاد کشاورزی هم در تامین گوشت و هم در ثبات قیمت‌ها به سرانجام برسد.

خاندوزی در پاسخ به سوال دیگری پیرامون قیمت طلا و ارز و هم‌چنین سیاست دولت برای کنترل این بازار، تاکید کرد: سیاست دولت و تدابیر بانک مرکزی متمرکز بر کاهش نوسانات و بازگشت ثبات به بازار ارز است و بانک مرکزی از تمام ظرفیت قانونی خوداستفاده می‌کند تا التهاب و هیجان حدود 20 روز اخیرِ بازار کاهش یابد و سیاست در آینده هم همین‌طور خواهد بود.

سیاست‌های خودرویی دولت اعلام می‌شود

سخنگوی اقتصادی دولت درباره سوالی پیرامون سیاست خودرویی وزارت صمت و قیمت خودرو، گفت: سیاست دولت و وزارت صمت به تعادل رساندن بازار خودرو داخلی از طریق افزایش میزان عرضه و تولید خودروسازان داخلی و همچنین رفع نیازهایی که برای واردات خودروهای خارجی وجود دارد و البته کنترل و نظام مند کردن حاشیه بازار خودرو است. وزیر صمت وعده داده به‌زودی به‌طور مفصل در موضوع سیاست‌های خودرو مصاحبه خواهند کرد.

خاندوزی، به تعادل رساندن بازار داخل از طریق افزایش میزان و تولید خودروسازان داخلی و همچنین رفع نیازهایی که برای خودرهای خارجی وجود دارد و البته کنترل و نظام‌مند کردن قیمت‌گذاری و حاشیه بازار خودرو را از جمله راهبردهایی دانست که از سوی وزارت صمت در حال پیگیری است.

خاندوزی در پاسخ به سوالی درخصوص آخرین وضعیت اعطای سهام به جاماندگان سهام عدالت، گفت: در دو سال اخیر در بودجه موضوع عرضه سهام عدالت به جاماندگان آمده بود اما عدم اجرای آن به این دلیل است که برخی وزارتخانه‌ها سهام شرکت‌های خود را نداده‌اند. اصرار داریم شرکت‌هایی که به این فهرست می‌آیند، شرکت‌های ارزنده باشند و امیدواریم مخالفت دو وزارتخانه مخالف را مرتفع کنیم. مذاکرات اولیه با وزارتخانه‌های ذیربط و حوزه حقوقی دولت انجام شده و امیدواریم رأی دولت را در این خصوص اخذ کنیم.

خاندوزی در پاسخ به پرسشی درباره آخرین وضعیت صدور مجوزهای صیادی گفت: بعد از ۲۰ سال صدور مجوزهای صیادی از انحصار خارج شده و به شکل کاملا شفاف و سهل در اختیار صیادان قرار می‌گیرد؛ با همکاری بسیار خوبی که استانداری هرمزگان در این حوزه انجام داده، صدور این مجوزها از این استان آغاز شده است.

وی افزود: این مجوز فقط برای صیادان و ساحل‌نشینان و با ارسال لیست و کدملی آنان از سوی استانداری‌ها به درگاه ملی مجوزها صادر می‌شود. برای استان بوشهر نیز فرایند اعلام لیست ساحل‌نشینان به درگاه آغاز شده است.در استان خوزستان نیز لیست از سوی استانداری به‌زودی ارسال خواهد شد و امیدواریم این فرآیند برای استان خوزستان نیز آغاز شود.

سخنگوی اقتصادی دولت در ‌پاسخ به سوالی درباره سیاست‌گذاری حوزه رمزارزها، اظهار کرد: راهبرد اصلی دولت در حوزه سرمایه‌گذاری دیجیتال بر دو اصل شفافیت و مشاهده‌پذیری استوار است. دولت تلاش دارد قواعدی را حاکم کند تا از حقوق مردم حفاظت‌ شود و از برخی کلاهبرداری‌ها که بدلیل فقدان شفافیت اتفاق می‌افتد، جلوگیری شود. در سایر کشورها نیز دولت‌ها از ابزارهایی برای ایجاد شفافیت و مشاهده‌پذیری این حوزه استفاده کرده‌اند.

وزیر اقتصاد در پاسخ به پرسشی درباره احتمال تغییر ساعت رسمی کشور، گفت: براساس مصوبه مجلس، دولت این اختیار را دارد که ساعت کاری کارکنان خود را به شیوه‌ای تنظیم کند تا ناترازی حوزه برق کاهش پیدا کند. طبق گزارش وزارت نیرو، تغییرات ساعت کار در تابستان سال ۱۴۰۲ منجر به صرفه جویی ۸۵۰ مگاواتی در مصرف برق شد که معادل ظرفیت تولید برق ۳ نیروگاه بزرگ است. برای سال آینده نیز دولت در صورت نیاز بر اساس همین اختیار درباره تغییر ساعت کار ادارات تصمیم خواهد گرفت.

افزایش قیمت نان خارج از مصوبات تخلف است

سخنگوی اقتصادی دولت در پاسخ به پرسشی درباره افزایش قیمت نان، تصریح کرد: سیاست دولت  این است که سهم هزینه نان در سبد معیشت خانوار کشور همچنان پایین بماند. این سهم در شروع به کار دولت حدود ۲.۵ درصد بود که اکنون به زیر ۲ درصد کاهش پیدا کرده است.

او یادآور شد: در خصوص افزایش قیمت نان در سال جاری برخی استان‌ها درخواست خود را به کارگروه‌های آرد و نان استان و کشور ارائه کردند که بررسی و تصویب شد اما خارج از این مصوبات هرگونه افزایش قیمتی تخلف است و بازرسی اصناف و سازمان تعزیرات باید با این تخلفات برخورد کنند.

وزیر اقتصاد در پاسخ به پرسشی درباره برنامه دولت برای توسعه انرژی‌های تجدیدپذیر، گفت: هدف‌گذاری دولت در مسیر انرژی‌های تجدید پذیر رسیدن به ظرفیت ۱۰ هزار مگاوات بوده است. این هدف‌گذاری را از ۲ مسیر دنبال کردیم. در قدم اول به رسمیت شناختن انرژی‌های تجدیدپذیر در قوانین بالادستی و در قدم دوم، جذاب کردن بازار انرژی‌های تجدیدپذیر برای بخش خصوصی بود.

خاندوزی یادآور شد: در این مسیر چند اقدام مهم توسط دولت انجام شد، از جمله راه‌اندازی تابلو بورس سبز که توانست طرفین این بازار را به سمت معاملات شفاف ترغیب کند. ایجاد امکان تهاتر انرژی برای تامین برق صنایع نیز جزو اقدامات مهم دولت در این حوزه بود . دولت توانست مدل تامین برق تجدیدپذیر برای مراکز استخراج رمز ارز ایجاد کند؛ ضمن اینکه توسعه سامانه‌های کوچک مقیاس حمایتی و غیر حمایتی نیز در دستور کار قرار گرفت و اقداماتی برای ترغیب سرمایه‌گذاران خارجی به مشارکت در پروژه‌های این حوزه در دست انجام است.

سخنگوی اقتصادی دولت درباره امکان ورود ایرلاین‌های خارجی به پروازهای داخلی گفت: در لایحه برنامه هفتم بندی در این خصوص آمده بود که در صحن علنی مجلس با آن موافقت نشد دولت هم برنامه ای برای این موضوع ندارد رییس سازمان هواپیمایی در این زمینه اخیرا توضیحاتی داده است ولی در برنامه دولت چنین موضوعی در دست اقدام نیست. 

او در زمینه استفاده از انرژی‌های تجدیدپذیر اظهار داشت: در بورس انرژی تابلوی برق تجدیدپذیر ایجاد شده امکان تهاتر برق با صنایع فراهم شده امکان ایجاد نیروگاه‌های برق تجدیدپذیر توسط بخش خصوصی با امکان صادرات آن فراهم شده امکان فروش برق با رمزارز فراهم‌شده تسهیلات با نرخ ترجیحی تبصره ۱۸ قانون بودجه هم مشمول متقاضیان راه اندازی انرژی های تجدیدپذیر شده است. امیدواریم مجموعه این تدابیر اتخاذشده در کنار برخی مذاکرات با سرمایه گذاران خارجی برای استفاده از فرصت پهنه سرزمینی ما در ساخت نیروگاه خورشیدی، بتواند کمبودهای ما در حوزه انرژی را جبران کند ضمن اینکه برای کاهش آلایندگی و کاهش مصرف سوخت‌های هیدروکربنی موثر است. 

منبع: ايسنا