پرشدگی سدهای کشور ۶۷ درصد است/ این استانها درگیر کاهش بارندگی هستند
سخنگوی صنعت آب کشور گفت: درصد پرشدگی سدهای کشور ۶۷ درصد است؛ این در حالیست که سدهای تهران دارای پرشدگی ۳۴ درصدی هستند.
به گزارش شبکه شرق، سخنگوی صنعت آب با اشاره به نرمال شدن بارش کشور در سال آبی جاری و پرشدگی ۶۷ درصدی سدهای کشور در دهه اول خردادماه، گفت: با توجه به توقف بارشها و کاهش رواناب رودخانهها، رشد پرشدگی مخازن سدها متوقف شده است و آب در بخشهای مختلف باید با حساسیت مصرف شود.
به گزارش مدیریت منابع آب فیروز قاسمزاده سخنگوی صنعت آب کشور، با تشریح آخرین وضعیت سدهای کشور از ابتدای سال آبی جاری تا ۱۰ خرداد ۱۴۰۳ گفت: درصد پرشدگی سدهای کشور ۶۷ درصد است؛ این در حالیست که سدهای تهران دارای پرشدگی ۳۴ درصدی هستند.
وی با اشاره به اینکه بر اساس شبکه بارانسنجی وزارت نیرو، استان تهران دارای بیشترین کاهش بارش بین استانهای کشور است، کاهش مصارف شرب در پایتخت را حائز اهمیت خوانده و خواستار توجه همگانی به آب و کاهش مصرف بهویژه در ساعات اوج مصرف شد.
قاسمزاده با بیان اینکه بر اساس شبکه بارانسنجی مبنای وزارت نیرو، بارندگی کشور نسبت به سال آبی گذشته ۲۰ درصد افزایش را نشان میدهد، خاطرنشان کرد: این در حالیست که ورودیها به مخازن سدها، حدود ۶ درصد رشد داشته است.
سخنگوی صنعت آب، مقادیر ورودی حال حاضر به سدهای کشور را نسبت به هفتههای قبل کاهشی خواند و گفت: این نشان میدهد اثر خشکسالی سالهای قبل همچنان در آورد رودخانهها مشهود است.
وی تصریح کرد: طبق آمار وزارت نیرو ۶ استان تهران، بوشهر، فارس، قزوین، سمنان و چهارمحال و بختیاری دارای کاهش بالای ۱۰ درصدی بارش نسبت به نرمال هستند و استانهای سیستان و بلوچستان، یزد، خراسان جنوبی، ایلام و آذربایجان غربی با افزایش بارش بیش از ۲۰ درصد روبرو بودهاند.