|

نیاز به ۲۵۰ میلیارد دلار سرمایه‌گذاری در صنعت نفت

رئیس کمیسیون انرژی اتاق بازرگانی ایران گفت‌ بیش از ۲۰۰ تا ۲۵۰ میلیارد دلار سرمایه‌گذاری نیاز داریم تا بتوانیم نفت و گاز کشور را به یک حالت پایدار برسانیم.

نیاز به ۲۵۰ میلیارد دلار سرمایه‌گذاری در صنعت نفت

رئیس کمیسیون انرژی اتاق بازرگانی ایران گفت‌ بیش از ۲۰۰ تا ۲۵۰ میلیارد دلار سرمایه‌گذاری نیاز داریم تا بتوانیم نفت و گاز کشور را به یک حالت پایدار برسانیم.

آرش نجفی در گفت‌وگو با ایلنا، درباره تأثیر توافق در مذاکرات مسقط بر جذب سرمایه و همچنین توسعه صنعت نفت و گاز کشور اظهار داشت: ما در سال‌های گذشته به دلیل تحریم‌ها از بسیاری از تکنولوژی‌های روز دنیا بی‌بهره‌ یا کم‌بهره بوده‌ایم و در حال حاضر برای بهره‌برداری از منابع زیرزمینی کشور و فشارافزایی مخازن گاز و احیای مخازن نفتی نیاز به تکنولوژی جدید، امکانات روز و سرمایه‌گذاری جدی داریم.

او افزود: ما بیش از ۲۰۰ تا ۲۵۰ میلیارد دلار سرمایه‌گذاری نیاز داریم تا بتوانیم نفت و گاز کشور را به یک حالت پایدار برسانیم. برای انتقال انرژی به پالایشگاه و پتروشیمی و امکانات زیرساختی و امثال آن حتما به سرمایه نیاز داریم.

رئیس کمیسیون انرژی اتاق بازرگانی ایران تصریح کرد: اکنون سرمایه‌گذاری در کشور ما فارغ از تحریم، درگیر ارتباطات بین‌المللی است که مستلزم تصویب کامل FATF است. با توجه به اینکه هنوز ورود به این ساز‌و‌کار مالی را نپذیرفته‌ایم، باعث شده نتوانیم مبادلات مالی داشته باشیم و حتی در حوزه‌های سرمایه‌گذاری کوچک نیز نمی‌توانیم منابع سرمایه‌ای خارج از کشور را جذب کنیم، در حالی که قاعدتا هرگونه سرمایه‌گذاری در چارچوب روابط بانکی بین‌المللی قانونی انجام می‌شود. بنابراین نیازمند تعاملات بین‌المللی هستیم.

او بیان کرد: با توجه به موافقت مقام معظم رهبری با اینکه فرایندهای سرمایه‌گذاری توسط کشورهای دیگر و حتی آمریکا هم تحقق پیدا کند، شرایط برای ایران تسهیل شده است. اکنون کشور آمریکا در حوزه نفت پیش‌رو است و احتمالا اگر ما در تعامل اقتصادی با آمریکا باشیم و کریدور اقتصادی بین دو کشور برقرار شود، این امکان را خواهیم داشت که ضمن بهره‌گیری از تکنولوژی‌ها، از سرمایه این کشور نیز در توسعه میادین نفت و گاز کشور استفاده کنیم. همچنین می‌توانیم منابع سرمایه‌ای شرکت‌های چندملیتی را به کار بگیریم و خود را به شرایط پایدار موفق در حوزه نفت و گاز برسانیم.

نجفی خاطرنشان کرد: در هر حال آغاز فرایند سرمایه‌گذاری و به‌روز‌کردن روند فعالیت‌های اقتصادی و صنعتی کشور بستگی به روند، جنس و کیفیت توافقات با آمریکا دارد. امیدواریم توافقات اصلی تا خرداد صورت بگیرد و ما تا آن زمان روی برخی اصول با آمریکا توافق کنیم. ریزه‌کاری و مباحث فنی‌ کاری زمان‌بر است. همین که شرایط روحیه تعامل بین تهران - واشنگتن فراهم شود، باب مذاکرات اقتصادی باز خواهد شد و همین می‌تواند هم‌زمان با پیشبرد توافقات فنی دو کشور رویکرد تعاملی شرکت‌ها و فعالان اقتصادی طرفین را به ارمغان بیاورد و به موازات رایزنی‌های صنعتی نیز پیش برود.

او گفت: یکی از ملزومات برای تسریع در روند بهبود شرایط اقتصادی در صورت توافق این است که ما مجبوریم FATF را به صورت جدی اجرائی کنیم. علت اینکه تاکنون این ساز‌و‌کار مالی را مصوب نمی‌کردیم برای این بود که قابلیت دور‌زدن تحریم‌ها را از دست ندهیم. اکنون اگر FATF را بپذیریم و از تحریم‌ها نیز خارج شویم، مشکلی نداریم.