|

خسارت سنگین صنایع کشور از قطع برق

احداث نیروگاه‌های خودتامین توسط صنایع، موضوعی است که همواره محل مناقشه بوده است. معاون صنایع عمومی وزیر صمت مطرح کرد: داوطلب بودن صنایع برای ایجاد نیروگاه‌های خورشیدی و تامین برق موردنیاز خود، نباید وظیفه وزارت نیرو در ایجاد نیروگاه‌ها و تامین برق صنایع را از بین ببرد.

خسارت سنگین صنایع کشور از قطع برق

به گزارش گروه رسانه ای شرق؛  قطعی برق صنایع، تاکنون مشکلات بسیاری برای آن‌ها از قبیل افزایش هزینه‌ها و کاهش تولید به وجود آورده است. با اینکه تامین برق وظیفه وزارت نیروست، اما این وزارت‌خانه با استناد به ماده 4 قانون مانع‌زدایی از صنعت برق، صنایع را ملزم به تامین برق موردنیاز خودشان می‌کند.

مطابق ماده ۴ قانون مانع‌زدایی از صنعت برق، صنایع انرژی‌بر با هماهنگی وزارت صمت و وزارت نیرو مکلف هستند حداقل ۹۰۰۰ مگاوات نیروگاه حرارتی با بازدهی حداقل 55 درصد و ۱۰۰۰ مگاوات نیروگاه تجدیدپذیر تا پایان سال ۱۴۰۴ از محل منابع داخلی صنایع مذکور احداث کنند.

در صورت احداث نشدن، تامین برق این صنایع در شرایط کمبود برق، در اولویت طرح‌های مدیریت مصرف برق وزارت نیرو قرار می‌گیرد. وزارت نیرو مکلف است از تامین برق این صنایع، پشتیبانی و برق تولیدی مازاد آن‌ها را منتقل کند. همچنین، وزارت نفت مکلف است با هماهنگی وزارت نیرو، سوخت مورد نیاز نیروگاه‌های مذکور را تامین کند.

 

عدم‌النفع 300 همتی صنایع

ابراهیم شیخ، معاون صنایع عمومی وزارت صمت، در گفت‌وگو با تجارت‌نیوز در مورد قطعی برق صنایع عنوان کرد: سال 1403، یکی از سخت‌ترین سال‌ها از جهت محدودیت‌های انرژی برای صنایع کشور بود. برآوردهای وزارت صمت نشان می‌دهد که عدم‌النفع ناشی از قطعی برق برای صنایع کشور، نزدیک به 300 همت بوده است.

او در مورد الزام به احداث نیروگاه خودتامین گفت: صنایع کشور چند سالی است که خود اقدام به ایجاد نیروگاه‌های خود تامین و نیروگاه‌های خورشیدی کردند. دلیل روی آوردن برخی از صنایع به احداث نیروگاه خود تامین، تامین نیازهای انرژی خود بوده است.

وی افزود: البته طبیعی است که عمده این نیروگاه‌ها باید برق تولیدشده را به شبکه برق بدهند و از طرف دیگر، برق موردنیاز خود را هم از شبکه برق دریافت کنند.

تامین برق وظیفه وزارت نیروست

معاون وزیر صمت در مورد نیروگاه‌داری صنایع خاطرنشان کرد: وزارت نیرو به صنایع قول داده بود که به هر میزان صنایع برق وارد شبکه کنند، محدودیت برق برای آن‌ها اعمال نشود. اما در شرایط اضطراری این اتفاق نمی‌افتد و طبیعتا برق صنایع دچار محدودیت می‌شود.

در حال حاضر، صنعت‌گران مختلف در سراسر کشور، به ایجاد نیروگاه‌های کوچک و بزرگ خورشیدی که برای تامین برق موردنیاز خود و کشور، اقدام کردند. این موضوع اقدام پسندیده‌ای است؛ اما طبیعتا وزارت نیرو به نمایندگی از دولت، وظیفه تامین برق صنایع را دارد.

شیخ در نهایت متذکر شد: داوطلب بودن صنایع برای ایجاد نیروگاه‌های خورشیدی و تامین برق موردنیاز خود، نباید وظیفه وزارت نیرو در ایجاد نیروگاه‌ها و تامین برق صنایع را از بین ببرد.