|

حمایت چین از درخواست ایران برای پیوستن به گروه بریکس

پکن با درخواست ایران و آرژانتین برای عضویت در گروه بریکس موافقت کرده است. ژائو لیجیان، سخنگوی وزارت خارجه چین دیروز در کنفرانسی خبری در پی درخواست ایران و آرژانتین برای عضویت در گروه بریکس عنوان کرد که این کشور «با شرکای بریکس همکاری می‌کند تا سازوکار لازم برای گسترش اعضا را جهت الحاق شرکای همفکر به خانواده بریکس به طور پیوسته پیش ببرند».

حمایت چین از درخواست ایران
 برای پیوستن به گروه بریکس

پکن با درخواست ایران و آرژانتین برای عضویت در گروه بریکس موافقت کرده است. ژائو لیجیان، سخنگوی وزارت خارجه چین دیروز در کنفرانسی خبری در پی درخواست ایران و آرژانتین برای عضویت در گروه بریکس عنوان کرد که این کشور «با شرکای بریکس همکاری می‌کند تا سازوکار لازم برای گسترش اعضا را جهت الحاق شرکای همفکر به خانواده بریکس به طور پیوسته پیش ببرند». سعید خطیب‌زاده، سخنگوی سابق وزارت امور خارجه ایران در نشست خبری روز دوشنبه‌اش در پاسخ به سؤالی درباره سخنرانی روز جمعه رئیس‌جمهور ایران در نشست بریکس‌پلاس و درخواست عضویت ایران در این سازمان گفت: بریکس یک سازوکار ابتکاری است که دارای ابعاد مختلف است. ۳۰ درصد تولید ناخالص جهان و ۴۰ درصد جمعیت جهان در این حوزه تعریف می‌شود. وزیر خارجه ایران درخواست عضویت ایران را در این نشست ارائه داده و روز جمعه نیز آقای رئیس‌جمهور در نشست بریکس‌پلاس به صورت مجازی سخنرانی کرده است.

ماریا زاخارووا، سخنگوی وزارت امور خارجه روسیه نیز اخیرا تأیید کرده بود که آرژانتین و ایران برای عضویت در سازمان بریکس درخواست داده‌اند که متشکل از کشورهای برزیل، روسیه، هند، چین و آفریقای جنوبی است. زاخارووا در این باره در کانال تلگرامی‌اش نوشت: در حالی که کاخ سفید فکر می‌کرد موجب قطع‌کردن، ممنوع‌کردن و تضییع چه چیزی در جهان شود، آرژانتین و ایران درخواست عضویت در بریکس را داده‌اند. آلبرتو فرناندز، رئیس‌جمهور آرژانتین در نشست بریکس‌پلاس در هفته گذشته گفته بود که کشورش می‌خواهد به عضویت کامل این سازمان دربیاید.