|

رئیس‌جمهور‌:

بنا نداریم از بانک‌ها قرض کنیم

نمایندگان مجلس شورای اسلامی با ۱۴۶ رأی موافق، ۹۶ رأی مخالف و ۴ رأی ممتنع از ۲۴۹ نماینده حاضر، با کلیات لایحه بودجه ۱۴۰۴ موافقت کردند. ‌بررسی کلیات لایحه بودجه ۱۴۰۴ ‌روز گذشته با حضور رئیس‌جمهور در مجلس بررسی شد.

نمایندگان مجلس شورای اسلامی با ۱۴۶ رأی موافق، ۹۶ رأی مخالف و ۴ رأی ممتنع از ۲۴۹ نماینده حاضر، با کلیات لایحه بودجه ۱۴۰۴ موافقت کردند. ‌بررسی کلیات لایحه بودجه ۱۴۰۴ ‌روز گذشته با حضور رئیس‌جمهور در مجلس بررسی شد. پس از سخنان مسعود پزشکیان، رئیس‌‌جمهور، نمایندگان موافق و مخالف نظرات خود را درباره کلیات این لایحه مطرح کردند.‌ رئیس‌جمهور در جلسه علنی مجلس در دفاع از لایحه بودجه گفت: «ما سعی کردیم با زبان و نگاه مشترک بودجه را تدوین کرده و به مجلس ارائه کنیم. در اولین زمان ممکن که لازم بود، علی‌رغم تمامی مشکلات بودجه را به مجلس دادیم. بودجه سال ۱۴۰۴ شفاف است». به گزارش ایسنا، مسعود پزشکیان در جلسه علنی مجلس شورای اسلامی، در دفاع از کلیات لایحه بودجه ۱۴۰۴ کل کشور‌ توضیح داد: از نظر فکری و چارچوب برای ارائه بودجه چهار اصل را در نظر داشتیم؛ ساختار، توجه به ثبات، رشد اقتصادی و عدالت.

او با اشاره به اینکه «با استادان دانشگاه و کمیسیون اقتصادی و نخبگان مشورت و سعی شده است تا با همفکری و نگاه مشترک بودجه تدوین و به مجلس ارائه شود»، ادامه داد: «در‌خصوص ساختار، ما در اولین زمان ممکن قانونی علی‌رغم تمام مشکلات بودجه را تقدیم کردیم. پیش از این معمولا بودجه دو یا سه ماه بعد زمان قانونی مقرر می‌آمد، ولی ما سعی کردیم بودجه را در زمان تعیین‌شده ارائه دهیم». رئیس‌جمهور‌ در ادامه تأکید کرد: بودجه ارائه‌شده شفاف است. ما قبلا یک بودجه داشتیم که حساب‌و‌کتاب نمی‌شد و بودجه‌ای که حساب‌و‌کتاب می‌شد؛ اما بودجه ارائه‌شده شفاف است. به صورت شفاف همه پول‌هایی که در قیمت‌های مختلف هزینه می‌شد، در این بودجه به شما ارائه شده است. پزشکیان همچنین توضیح داد: آنچه نوشتیم با قانون برنامه هماهنگ است. در‌خصوص ثبات اقتصادی تلاش کردیم که به بانک‌ها و بورس دقت کنیم. معمولا اگر دولت پول کم می‌آورد از بانک‌ها قرض می‌گرفت. ما نه‌تنها از بانک‌ها قرض نمی‌گیریم، بلکه ۲۰۰ هزار میلیارد پول گذاشتیم تا بدهی بانک‌ها را بپردازیم و تلاش کردیم سرمایه بانک‌ها افزایش یابد. سعی کردیم تکلیف اضافی بر دوش بانک‌ها نگذاریم. در‌خصوص بورس نیز ما به‌جای اینکه اوراق چاپ کنیم، بدهی‌های سر‌رسید و سود اوراق را به اندازه‌ای که باید بدهی دهیم، اوراق چاپ می‌کنیم. اوراق برای درآمد دولت چاپ نمی‌شود، بلکه برای پرداخت بدهی دولت چاپ خواهد شد. او در ادامه گفت: برای اینکه کسری نیاوریم از مقام معظم رهبری اجازه گرفتیم که از همین ابتدا از صندوق برداریم. به‌جای اینکه وسط سال شود و اعتراضات اجتماعی شکل بگیرد بعد برویم این پول را تقاضا کنیم، همین ابتدا گرفتیم. رئیس‌جمهور‌ همچنین گفت: در رابطه با رشد اقتصادی تلاش کردیم مقررات و قوانین را ثبات ببخشیم و مدام مقررات و آیین‌نامه را عوض نکنیم.