|

درباره صنعتی به نلم کلاهبرداری آنلاین!

کلاهبردری آنلاین؛ صنعتی که سالانه بیش از ۵۰۰ میلیارد دلار از قربانیان خود در سراسر جهان به غارت می‌برد و مهم‌ترین تغییر در جرایم سازمان‌یافته فراملی طی دهه‌های اخیر است.

درباره صنعتی به نلم کلاهبرداری آنلاین!

به گزارش شبکه رسانه ای شرق؛  اکونومیست در سرمقاله این هفته خود به بررسی رشد سریع کلاهبرداری آنلاین پرداخته است. صنعتی که سالانه بیش از ۵۰۰ میلیارد دلار از قربانیان خود در سراسر جهان به غارت می‌برد و مهم‌ترین تغییر در جرایم سازمان‌یافته فراملی طی دهه‌های اخیر است.

صنعت کلاهبرداری آنلاین به سرعت در حال رشد است. در سنگاپور، کلاهبرداری به پرتکرارترین فعالیت مجرمانه تبدیل شده است. به گزارش سازمان ملل متحد در سال ۲۰۲۳، فقط در کامبوج و میانمار نزدیک به ۲۵۰ هزار نفر در صنعت کلاهبرداری آنلاین مشغول به کار شده‌اند. برآورد دیگری، تعداد افرادی را که در سراسر جهان در این صنعت فعال هستند، ۱.۵ میلیون نفر تخمین زده است.

به عقیده اکونومیست، کلاهبرداری آنلاین از نظر اندازه و دامنه با تجارت غیرقانونی مواد مخدر قابل مقایسه است. با این تفاوت که از بسیاری جهات از آن هم بدتر است؛ دلیل اول این که همه افراد فارغ از شغل و محل زندگی در معرض خطر قرار دارند. دلیل دوم هم می‌تواند این باشد که برخلاف قوانین مشخص و سختگیرانه‌ای که در مورد تجارت مواد مخدر وجود دارد، کماکان کلاهبرداران آنلاین می‌توانند خارج از رادار قانون به فعالیت خود ادامه دهند.

هنوز ارتباطات خود را به روز نکردید ؟ | مشاوره به شما رایگان است ⭐

و در نهایت این که سرعت رشد نوآوری در این صنعت بسیار چشمگیر است. کلاهبرداران از بدافزارهای پیشرفته برای جمع‌آوری داده‌های حساس از دستگاه‌های قربانیان استفاده می‌کنند. ابزارها و خدمات موردنیاز کلاهبرداران از جمله دامنه‌های وب و هوش مصنوعی، به راحتی در دسترس همگان است.

اکونومیست می‌نویسد ظهور هوش مصنوعی، نوآوری در این صنعت را نیز متحول خواهد کرد. حتی امروزه، فقط ۱۵ ثانیه از صدای یک فرد برای تولید یک نسخه شبیه‌سازی شده کافی است که مجرمان برای جعل هویت از آن استفاده کنند. بدین ترتیب پیشگیری از کلاهبرداری‌های آنلاین حتی از تجارت مواد مخدر نیز دشوارتر خواهد شد و برخلاف مواد مخدر، ابزارهای قانونی  نیز در دسترس ماموران قانون نیست.

امروزه، ماموران قانونی که منابع هنگفتی را به مبارزه با تجارت مواد مخدر اختصاص می‌دهند، موارد کلاهبرداری را کماکان تحت عنوان مزاحمت ثبت می‌کنند و قربانیان را فریب‌خورده در نظر می‌گیرند. اکونومیست می‌نویسد باید عزمی راسخ در میان نیروهای پلیس برای مبارزه با کلاهبرداری آنلاین به وجود بیاید و بایستی کارزاری فراگیر با همکاری بانک‌ها، صرافی‌های ارز دیجیتال، ارائه‌دهندگان خدمات اینترنت، شرکت‌های مخابراتی، پلتفرم‌های رسانه‌های اجتماعی و شرکت‌های تجارت الکترونیک علیه گسترش کلاهبرداری آنلاین شکل گیرد.//

 

منبع: دنیای اقتصاد