|

سیستان و بلوچستان کمترین بارش

سازمان هواشناسی، میزان بارش‌های کشور را در سال آبی جاری، همچنان کاهشی اعلام کرده است؛ به گونه‌ای که تنها یک استان از این نظر شرایط متفاوتی دارد. سیستان و بلوچستان و هرمزگان، در این بازه زمانی بیشترین درصد کاهش بارندگی را تجربه کرده‌اند.

به گزارش گروه رسانه ای شرق،بارش‌ها در ایران از اول مهر تا 21 اسفند (آخرین گزارش سازمان هواشناسی) روند کاهشی داشته است. در این گزارش، سیستان و بلوچستان و هرمزگان بیشترین درصد کاهش بارندگی را تجربه کرده‌اند و بارش‌ها تنها در مازندران افزایشی بوده.

میزان بارندگی، در کل کشور نیز نسبت به بلندمدت 52 میلیمتر، معادل 35.1 درصد کاهش یافته است.

بیشترین کاهش بارندگی در استان‌ها

بیشترین کاهش بارندگی را نسبت به بلندت مدت در سال آبی جاری، پس از سیستان و بلوچستان و هرمزگان، استان‌های آذربایجان شرقی، کهگیلویه و بویراحمد و چهارمحال و بختیاری، تجربه کرده‌اند.

جدول و نمودار زیر وضعیت تغییرات بارندگی را در استان‌های مختلف نشان می‌دهند. (این جدول تفاوت‌هایی با هفته گذشته دارد که می‌توانید در اینجا ببینید)

کارشناسان بارها با اشاره به خشکسالی و کاهش بارندگی در سال‌های اخیر، بر لزوم تغییر رویه‌ها متناسب با این شرایط تاکید کرده‌اند. به ویژه در شرایط کنونی که تغییر اقلیم و کاهش بارندگی، افت شدید ذخایر سدها را در سال آبی جاری در پی داشته است و مسئولان دولتی در مورد احتمال بروز تنش آبی در برخی مناطق کشور هشدار داده‌اند. در این میان بعضی استان‌های کشور وضعیت بحرانی‌تری دارند. دولت و مصرف‌کنندگان باید در الگوی کشت و بارگذاری صنایع‌‌آب بر در مناطق مختلف، بر اساس کمبود منابع آبی بازنگری کنند.

 

منبع: مهر