یک آزادی ناگهانی
رسانهها توانستهاند با تلاشهایشان برخی واقعیتهایی را که تاکنون در جنگ غزه رخ داده است، عیان کنند. نمونه آن ماجرای سه مرد فلسطینی است که روی یک جیپ به صورت نیمهبرهنه بسته شده و در شهر خود گردانده شدهاند. با پیگیری بیبیسی، این سه نفر از زندان آزاد شدند، اما اینکه آیا این رفتار سربازان اسرائیلی منجر به تنبیه آنان شود، معلوم نیست.
رسانهها توانستهاند با تلاشهایشان برخی واقعیتهایی را که تاکنون در جنگ غزه رخ داده است، عیان کنند. نمونه آن ماجرای سه مرد فلسطینی است که روی یک جیپ به صورت نیمهبرهنه بسته شده و در شهر خود گردانده شدهاند. با پیگیری بیبیسی، این سه نفر از زندان آزاد شدند، اما اینکه آیا این رفتار سربازان اسرائیلی منجر به تنبیه آنان شود، معلوم نیست.
از سوی دیگر، با آزادشدن چند نفر از پزشکان ازجمله رئیس بیمارستان شفا در غزه، ابعاد جدیدی از شرایط اسرای فلسطینی در زندانهای اسرائیل عیان شده است. البته او با توجه به این شرایط از حماس و گروه مقاومت درخواست کرد نسبت به رهایی اسرا از این شرایط اقدام کنند؛ بهخصوص که این اسرا نه به وکیل و نه به نهادی بینالمللی دسترسی ندارند.
7 ماه شکنجه
۵۴ اسیر از ساکنان غزه در روزهای گذشته آزاد شدند و دیروز به خانیونس رسیدند. یکی از آنان «محمد ابوسلمیه» مدیر بیمارستان الشفا بود که هفت ماه پیش بههمراه تعدادی از اعضای کادر پزشکی بیمارستانهای غزه بازداشت شده بود. او در جمع خبرنگاران ظاهر شد و به تشریح شرایط اسرای زندانی پرداخت. از نظر او این شرایط از سال ۱۹۴۸ تاکنون رخ نداده بود.
این پزشک جزئیاتی درباره شرایط این هفت ماه زندانیبودن توصیف کرد. اسیران فلسطینی تحت انواع شکنجهها و دشواری در دسترسی به آب و غذا قرار دارند. زندانبانان به سلولها یورش برده و تقریبا روزانه زندانیان را شکنجه میدهند. در طول دو ماه به اسرا فقط یک قرص نان در روز داده میشد. یکی از دردناکترین نکاتی که ابوسلمیه گفت، رفتارهای ضدبشری پزشکان و پرستاران اسرائیلی است؛ آنها اسیران فلسطینی را مورد ضرب و شتم و شکنجه قرار میدهند و با اجساد زندانیان بهگونهای رفتار میکنند که گویی اشیای بیجان هستند.
ابوسلمیه از کاهش وزن حدود ۳۰کیلوگرمی اسرا نیز خبر میدهد. یکی از موارد شکنجه این پزشک که از سال ۲۰۱۹ رئیس بیمارستان الشفا بوده، بیدار نگهداشتن او برای روزهای متمادی بوده و شکنجه او بیوقفه ادامه داشته است.
البته یکی دیگر از افرادی که بهتازگی از زندانها دیدن کرده بود، گفته است: «اداره زندان، زندانیان را ۲۴ساعته در غل و زنجیر و با چشمبند نگه میدارد و کسانی هم هستند که دست و پایشان قطع شده و گلولهها بدون بیهوشی از بدنشان خارج شده است».
کسی از این آزادی خبر نداشت
آزادی این رئیس بیمارستان که سخنانش توانسته است جزئیاتی از شرایط تلخ زندانیان فلسطینی را بیان کند، باعث عصبانیت کابینه و ازجمله نتانیاهو شده است. برخی معتقدند آزادی این افراد بدون برنامه و برای کاهش تعداد زندانیان بوده است. زندانها دیگر گنجایش حضور زندانیان را نداشتند. این در حالی است که دفتر نتانیاهو اعلام کرد: «اسامی اسیران آزادشده توسط مقامات امنیتی مشخص میشود. نتانیاهو دستور آغاز تحقیقات درباره آزادی رئیس بیمارستان الشفا را صادر کرد، تصمیم برای آزادی زندانیان پس از بحث و گفتوگو در دادگاه عالی اتخاذ شد». حالا به گزارش ایسنا از منابع عبری، وزیر ارتباطات اسرائیل گفته است: «این رژیم نیازمند یک فرماندهی امنیتی جدید است». «یوآو گالانت»، وزیر جنگ نیز گزارش داده که او از آزادی این پزشک بیاطلاع بوده است. «بنی گانتس»، عضو مستعفی کابینه جنگ نیز گفته است: «این دولت لیاقت مدیریت جنگ را ندارد و باید استعفا دهد و هرکسی که تصمیم به آزادی ابوسلمیه گرفته باید فورا اخراج شود».
«ایتامار بنگویر»، وزیر امنیت داخلی نیز آزادی مدیر بیمارستان الشفا را «سهلانگاری امنیتی» توصیف کرد. او کسی است که دو بار اعلام کرده بود «بهجای تأمین احتیاجات اسیران فلسطینی، باید با شلیک گلوله به سر آنها اعدام شوند».