حاتمیکیا و غلبه تکنولوژی در موسی کلیمالله
ابراهیم حاتمیکیا با ساخت «موسی کلیمالله» وارد دوران تازهای از فیلمسازی خود شد،به خصوص که استفاده از امکانات پیشرفته یکی از ویژگیهای مهم این اثر است.
به گزارش شبکه شرق؛ «موسی کلیمالله» آغاز دوره دیگری از فیلمسازی حاتمیکیا است. کارنامه سینمایی حاتمیکیا را مجموعه متنوعی از تجربهها در بر گرفته است . از «هویت» تا «آژانس شیشهای»، از «روبان قرمز» تا «گزارش یک جشن» و از «چ» تا «خروج». منتقدان حالا این پرسش را مطرح کردهاند که آیا او سینما را در پیشکاه تکنولوژی فدا میکند یا خیر؟ آن سینمایی که از ابراهیم حاتمیکیا توقع داریم، همان سینمایی است که تکنیک در آن برای کشف حقیقت به کار گرفته میشد. اما در «موسی کلیمالله»، تکنیک به قدری برجسته است که امکان فرم گرفتن اثر را از آن گرفته و درواقع تکنیک، فرم آخرین فیلم حاتمیکیا را بلعیده است.
شاید «موسی» به عنوان یکی از اولین فیلمهایی که تکنولوژی در آن تاثیر عظیم دارد در خاطره سینمایی بماند ، اما قطعا در بین فیلمهایی که این تکنولوژی را در آینده به کار خواهند گرفت، بهترین نخواهد بود. حاتمیکیا پیش از این نشان داده است که توانایی خلق و نزدیک شدن به شخصیتها را دارد و میتواند کارگردانی سینمایی کند، اما برخی معتقدند در «موسی کلیمالله» همه نقاط قوت سینمای حاتمیکیا، توسط تکنیک به حاشیه رفته است.
البته در جشنواره امسال این تنها فیلمی نیست که از تکنولوژی سود برده است.
فیلم صیاد که فیلمی سیاه و سفید است و بر اساس واقعیت زندگی شهید صیاد ساخته شده است از هوش مصنوعی برای صداسازی استفاده کرده است . این ترفند برای نزدیکی بازیگران صیاد شیرازی، محسن رضایی و بنی صدر با تماشاگران است.