|
نویسنده: رضا فتوح

مدیرعامل گروه فولاد مبارکه در جلسه با وزیر صمت مطرح کرد؛

سرمایه‌گذاری بیش از ۵۰۰ هزار میلیارد تومانی فولاد مبارکه برای رونق توسعه و تولید در ۱۵ استان کشور

مدیرعامل گروه فولاد مبارکه، با اشاره به نام‌گذاری سال جدید و نقش سرمایه‌گذاری در توسعه و تولید، گفت: گروه فولاد مبارکه در ۱۵ استان کشور به ارزش بیش از ۵۰۰ هزار میلیارد تومان پروژه توسعه‌ای در دست اجرا دارد.

سرمایه‌گذاری بیش از ۵۰۰ هزار میلیارد تومانی فولاد مبارکه برای رونق توسعه و تولید در ۱۵ استان کشور

سید محمد اتابک، در شروع سال جدید در جمع کارکنان بخش تولید فولاد مبارکه اظهار کرد: سرآمدی گروه فولاد مبارکه در بسیاری از مؤلفه‌ها به‌عنوان یک مجموعه پیشران در صنعت کشور دور از انتظار نیست؛ زیرا بر اساس دو مؤلفه اصلی اقتصاد کشور، یعنی تولید و سرمایه‌گذاری شکل گرفته است. شعار امسال سرلوحه ادامه روند فعالیت‌های وزارت صمت و کارگران بخش تولید و صنعت کشور قرار خواهد گرفت.

وی در ادامه افزود: در آغاز سال نو، برای شما آرزو می‌کنم همواره جزو اولین‌ها باشید و بتوانید چنین جایگاه‌هایی را حفظ کنید. امیدوارم برنامه‌هایی که برای فولاد مبارکه پیش‌بینی شده، شما را در تمام مؤلفه‌های صنعتی به «اولین»‌ تبدیل کند.

وزیر صمت خاطرنشان کرد: شعار سال ۱۴۰۴ که مقام معظم رهبری درخصوص سرمایه‌گذاری برای تولید اعلام فرمودند، ان‌شاءالله به همت مسئولین، بخش خصوصی و کارگران بخش تولید کشور تحقق می‌یابد. این شعار سرلوحه ادامه روند فعالیت‌های وزارت صمت و کارگران بخش تولید و صنعت کشور قرار خواهد گرفت.

اتابک تصریح کرد: همان‌گونه که مقام معظم رهبری اشاره فرمودند، صنعت بدون سرمایه‌گذاری امکان جهش ندارد و صنعتِ بدون تولید، نمی‌تواند پول قوی به اقتصاد پمپاژ کند.

وی ابراز امیدواری کرد مجموعه افتخاراتی که طی سالیان، فولاد مبارکه را از یک کارخانه کوچک با ظرفیت تولید سالانه ۲ میلیون تن به شرایط فعلی تولید رسانده، تداوم یابد.

وزیر صنعت، معدن و تجارت اضافه کرد: فولاد مبارکه باید کماکان به توسعه خود ادامه دهد و برای کشور به‌عنوان پیشران اصلی و برای استان اصفهان به‌عنوان مایه آبادانی ایفای نقش کند.

آینده خوبی برای فولاد مبارکه پیش‌بینی می‌کنم

اتابک، در حاشیه مراسم تحویل سال نو در شرکت فولاد مبارکه، در جمع خبرنگاران نیز  گفت: اصفهان در میان شهرهای صنعتی کشور اول است و بیش از ۴۳ درصد از ارزش‌افزوده استان از طریق صنعت ایجاد می‌شود که برای اصفهان و تمام کسانی که در این زمینه تلاش می‌کنند مایه مباهات است.

وی افزود: با توجه به کارهایی که در دوره‌های مختلف در فولاد مبارکه انجام شده و آنچه برای توسعه و گسترش این شرکت با در نظر گرفتن مؤلفه‌های محیط‌زیستی برنامه‌ریزی شده است، آینده خوبی برای فولاد مبارکه پیش‌بینی می‌کنم و امیدوارم در این مسیر ثابت‌قدم جلو بروند.

وزیر صنعت، معدن و تجارت اضافه کرد: بسیاری از استانداردهایی که در این شرکت رعایت می‌شود در سطح استانداردهای بین‌المللی است. فولاد مبارکه از لحاظ تولید، علی‌رغم ناترازی‌های موجود در بخش انرژی، خوش درخشیده است.

استاندار اصفهان در جمع کارکنان بخش تولید فولاد مبارکه:

فولاد مبارکه عزم خود را برای کار و سرمایه‌گذاری در تولید جزم کرده است

استاندار اصفهان گفت: فولاد مبارکه عزم خود را برای انجام کار، اقدامات ارزشمند و سرمایه‌گذاری در تولید برای استان و کشور جزم کرده است

مهدی جمالی‌نژاد، استاندار اصفهان نیز در جریان این بازدید، در جمع کارکنان بخش تولید فولاد مبارکه اظهار کرد: سفر امروز وزیر صمت به استان اصفهان و حضور ایشان در لحظه تحویل سال نو در کنار کارگران مجموعه فولاد مبارکه پیام مهمی داشت.

وی در ادامه افزود: تقارن ماه مبارک رمضان با آغاز سال جدید را به فال نیک می‌گیرم. چه سالی شود سالی که شب اول آن شب قدر و ماه نخست آن مقارن با ماه مبارک رمضان است.

استاندار اصفهان خاطرنشان کرد: امروز به فولاد مبارکه آمده‌ایم تا بگوییم سال نو، سالِ همدلی، تلاش و سرمایه‌گذاری در تولید است؛ در تاریخ اصفهان، این استانِ اسطوره‌ای، هیچ بحرانی نبوده که با خِرَد جمعی و ایمانِ مردمانش حل نشده باشد.

وی اذعان داشت: اصفهان در قلب ایران، نه‌تنها نگین گردشگری، بلکه قلعه‌ای راهبردی در برابر هجمه‌های فرهنگی و اقتصادی بوده است. امروز در دورانی که جنگ‌های نرم بیش از جنگ‌های سخت است، اصفهان باید پرچم‌دار مقاومتی باشد که با اقتصاد خلاق و هنر انقلابی از حریم تمدن اسلامی-ایرانی پاسداری کند.

جمالی‌نژاد در پایان تصریح کرد: امروز از تلاش‌های خالصانه کشاورزان صبورمان، صنعتگران شهرک‌های صنعتی‌مان و صنعتگران سخت‌کوشمان در اقصی‌نقاط استان، به‌ویژه در فولاد مبارکه تشکر می‌کنم. از هنرمندان چیره‌دست، معلمانی که در سخت‌ترین شرایط، چراغ دانش را روشن نگه داشته‌اند، از اصناف باانصافمان و از همه‌ کسانی که نشان دادند اصفهان و زاینده‌رود زنده است، قدردانی می‌کنم.

مدیرعامل گروه فولاد مبارکه در جلسه با وزیر صمت مطرح کرد؛

سرمایه‌گذاری بیش از ۵۰۰ هزار میلیارد تومانی فولاد مبارکه برای رونق توسعه و تولید در ۱۵ استان کشور

سعید زرندی، مدیرعامل گروه فولاد مبارکه نیز در جلسه با سید محمد اتابک وزیر صنعت، معدن و تجارت، محمد آقاجانلو رئیس هیئت‌عامل ایمیدرو، استاندار و جمعی از مسئولین ارشد استان، اعضای هیئت‌مدیره و شورای معاونین، ضمن ارائه گزارشی از دستاوردهای حوزه تولید و پیشرفت طرح‌های توسعه‌ای این مجموعه گفت: از ابتکار عمل دکتر اتابک تشکر می‌کنم که شرایطی فراهم کردند تا امروز و هم‌زمان با تحویل سال نو، توفیق یابیم که در کنار فعالان صنعتی و کارگران خطوط تولید فولاد مبارکه، میزبان ایشان در این مجموعه تولیدی و خط مقدم جبهه اقتصادی کشور باشیم.

وی افزود: تلاش ما این است که تا فصل گرم سال آینده، یعنی تیرماه ۱۴۰۴، درمجموع ۲۵۰ مگاوات دیگر از برق نیروگاه خورشیدی فولاد مبارکه را وارد مدار کنیم. بهره‌برداری از ۲۵۰ مگاوات برق نیروگاه خورشیدی فولاد مبارکه در تابستان سال آینده، منجر به جبران بخشی از کمبود برق این شرکت خواهد شد.

گروه فولاد مبارکه نقش مؤثری در توسعه صنعت کشور ایفا می‌کند

به گفته زرندی، فولاد مبارکه بزرگ‌ترین شرکت صنعتی ایران با ارزشی بالغ‌بر ۶۰۰ هزار میلیارد تومان در بازار سرمایه است. این مجموعه بزرگ‌ترین تولیدکننده ورق‌های فولادی تخت در خاورمیانه و شمال آفریقاست و گروه فولاد مبارکه با تولید سالانه ۱۲ میلیون تن آهن اسفنجی بزرگ‌ترین تولیدکننده آهن اسفنجی در جهان شناخته می‌شود. فولاد مبارکه دارای سهم یک‌درصدی از تولید ناخالص ملی و شبکه بزرگی از مشتریان و تأمین‌کنندگان است که نقش مؤثری در توسعه صنعت کشور ایفا می‌کند.

بنابر اظهارات مدیرعامل گروه فولاد مبارکه بیشترین تمرکز این گروه در سرمایه‌گذاری‌ها، با هدف بی‌نیازی کشور از واردات محصولات مشابهی است که در داخل تولید می‌شوند. در کنار آن ورود به بازارهای جهانی و ارزآوری برای کشور از دیگر اهداف سرمایه‌گذاری‌ها در این مجموعه است که ازجمله پیش‌نیازهای اساسی آن، حمایت دولت و دستگاه‌های حاکمیتی برای جلوگیری از واردات محصولات مشابه، حمایت در اجرای پروژه‌ها، فراهم آوردن شرایط واردات ماشین‌آلات و تجهیزات موردنیاز و پشتیبانی‌های بانکی است.

زندی بیان کرد:مجموع سرمایه‌گذاری‌های جاری گروه فولاد مبارکه در حال حاضر بیش از ۵۰۰ هزار میلیارد تومان است که در قالب پروژه‌ها و فعالیت‌های مختلف در اقصی‌نقاط کشور تعریف شده است. یکی از مهم‌ترین این پروژه‌ها که در آن سرمایه‌گذاری صورت گرفته، پروژه نورد گرم شماره ۲ است که یک خط تولید استراتژیک برای این مجموعه به شمار خواهد رفت.

وی خاطرنشان کرد: تأمین و انتقال آب از دریا برای مصارف صنعتی، احداث نیروگاه‌های حرارتی و تجدیدپذیر برای تأمین برق موردنیاز، تنوع‌بخشی به محصولات، اعم از ورق‌های فولادی زنگ‌نزن و الکتریکی ازجمله دیگر موارد مهمی است که گروه فولاد مبارکه برای آن‌ها سرمایه‌گذاری هدفمند انجام داده است. در حال حاضر فقط گروه فولاد مبارکه است که از توانمندی راه‌اندازی و احداث دو خط استراتژیک تولید ورق‌های زنگ‌نزن و الکتریکی در کشور برخوردار است.

تضمین و تداوم چرخه تولید در بلندمدت، استراتژی مهم گروه فولاد مبارکه برای سرمایه‌گذاری

وی در همین زمینه تأکید کرد: در سالی که مزیّن به شعار «سرمایه‌گذاری برای تولید» شده، تمام توان ما صرف به ثمر رساندن سرمایه‌گذاری‌های جاری خواهد شد تا ضمن تأمین بخشی از نیاز کشور، شاهد سودآوری پایداری برای سهام‌داران و ارائه خدمتی شایسته به مردم و جامعه باشیم.

به گفته زرندی، یکی از استراتژی‌های مهم گروه فولاد مبارکه برای سرمایه‌گذاری، تضمین و تداوم چرخه تولید در بلندمدت است. این امر با احداث خطوط و واحدهای جدید تولیدی و تملک و بهینه‌سازی برخی از مجموعه‌های صنعتی و افزودن آن‌ها به سبد دارایی‌های این مجموعه صورت  می‌گیرد.

مدیرعامل گروه فولاد مبارکه ادامه داد: ازجمله مهم‌ترینِ این سرمایه‌گذاری‌ها که در سال ۱۴۰۳ انجام شد، تملک هلدینگ صنعتی اُپال (صنایع معدنی کانی‌سازان کیمیا) بود که علاوه‌بر برخورداری از خط تولید آهن اسفنجی، دارای خطوط تولید کنسانتره و گندله‌آهن است. یکی از نیازهای اساسی گروه فولاد مبارکه، دسترسی بلندمدت به مواد اولیه برای تولید محصولات مختلف و با ارزش‌افزوده بیشتر است و یکی از ظرفیت‌های خوب کشور برای تأمین مواد اولیه موردنیاز تولید محصولات فولادی، مجموعه‌هایی است که موقعیت جغرافیایی آن‌ها در منطقه سنگان در شرق کشور واقع شده است.

تولید سالانه ۱۷.۵ میلیون تن گندله و ۱۲.۱ میلیون تن آهن اسفنجی در گروه فولاد مبارکه

بنابر اظهارات زرندی، گروه فولاد مبارکه شامل شرکت فولاد مبارکه و شرکت‌ها و هلدینگ‌های زیرمجموعه آن است که آمارها و گزارش‌ها نیز از این پس بر همین مبنا ارائه می‌شود. در حال حاضر سالانه ۱۷.۵ میلیون تن گندله و ۱۲.۱ میلیون تن آهن اسفنجی در  گروه فولاد مبارکه تولید می‌شود. همچنین با تولید ۱۰.۳ میلیون تن تختال در این مجموعه، ۶.۵ میلیون تن از آن تبدیل به ورق گرم و ۱.۷ میلیون تن دیگر آن به ورق سرد، گالوانیزه و رنگی تبدیل و روانه بازارهای داخلی و خارجی می‌شود.

ضرورت حفاظت از اعتبار فولاد مبارکه در سطح بین‌المللی

زرندی با بیان اینکه فولاد مبارکه حاصل زحمات بسیاری از بزرگان است که بعد از پیروزی انقلاب اسلامی به ثمر رسید و این مجموعه مبارک در شهرستان مبارکه احداث شد، ادامه داد: این مجموعه بنیاد خوبی در منطقه پیرامونی خود شکل داده است.

وی خاطرنشان کرد: در گروه فولاد مبارکه برنامه‌ها و جهت‌گیری‌ها به سمت چشم‌انداز این مجموعه حرکت داده شده است. ما در سطح ملی به‌دنبال برتری، تعالی و سرآمدی هستیم؛ اما مهم‌تر از آن، سعی کرده‌ایم از اعتبار فولاد مبارکه در سطح بین‌المللی حفاظت کنیم و خود را ملزم دانستیم تا در جمع شرکت‌های جهان‌تراز قرار بگیریم.

هدف جدید فولاد مبارکه، قرارگیری در جمع ۲۰ فولادساز برتر دنیا

مدیرعامل گروه فولاد مبارکه تأکید کرد: قرارگیری در جمع ۲۰ فولادساز برتر دنیا از لحاظ میزان و کیفیت تولید، جزو هدف‌گذاری‌های جدید گروه فولاد مبارکه تا سال ۱۴۱۰ است. همچنین بهره‌برداری حداکثری و اقتصادی از ظرفیت‌های تولید، توسعه متوازن زنجیره ارزش و زیرساخت‌ها، توسعه بازارهای صادراتی و ارتقای جایگاه رقابتی، توسعه پایداری و توجه به حکمرانی توسعه پایدار، توجه به موضوعات محیط‌زیستی، توجه به حوزه سرمایه انسانی و تمرکز بر نوآوری و فناوری از دیگر استراتژی‌های گروه فولاد مبارکه تا سال ۱۴۱۰ است.

افزایش میزان تولید سالانه گروه فولاد مبارکه در سال ۱۴۰۴ به‌شرط تأمین انرژی موردنیاز

وی با تأکید بر اینکه میزان تولید سالانه گروه فولاد مبارکه در سال ۱۴۰۳ به ۱۰ میلیون و ۳۳ هزار تن رسیده و اهداف تولید در همه محصولات این مجموعه محقق شده است، ادامه داد: براساس برنامه‌ریزی‌ها و اهداف تعیین‌شده در گروه فولاد مبارکه، در صورت اطمینان از تأمین برق و گاز موردنیاز، میزان تولید سالانه این مجموعه در سال ۱۴۰۴ افزایش خواهد یافت. محدودیت‌های انرژی طی ۳ سال گذشته برای فولاد مبارکه بسیار نگران‌کننده بوده و از نظر تناژ تولید، به‌ویژه در حوزه آهن اسفنجی، لطمه زیادی به ما وارد شده است.

بنا بر اظهارات مدیرعامل گروه فولاد مبارکه، این گروه بیش از ۱۲۰ هلدینگ و شرکت کوچک و بزرگ را در زیرمجموعه خود جای داده که در استان‌های مختلف کشور فعالیت می‌کنند. در حال حاضر کارکنان مستقیم فولاد مبارکه حدود ۱۲ هزار نفرند و بالغ‌بر ۱۷ هزار نفر پیمانکار نیز داخل فنس این مجموعه مشغول به کار هستند.