|

دلیل قطع برق 18 فروردین اعلام شد

روز گذشته 17 فروردین ماه، بسیاری از مردم در سراسر کشور، قطعی برق را تجربه کردند. با توجه به اظهارات مدیرعامل توانیر، دلیل خاموشی‌های اعمال‌شده، عقب ماندن تولید از مصرف به دلیل انجام تعمیرات نیروگاه‌ها و البته خشکسالی است.

دلیل قطع برق 18 فروردین اعلام شد

به گزارش گروه رسانه ای شرق؛ قطعی‌های برق روز گذشته 17 فروردین ماه، در بسیاری از مناطق کشور، مردم را گرفتار کرد. این قطعی‌های بدون برنامه در حالی رخ داد که کشور در اوج مصرف برق نیست. از سوی دیگر، مشکل کمبود سوخت نیروگاهی به دلیل سرما وجود ندارد.

تمامی این موارد باعث شد که چرایی قطعی برق در فروردین ماه امری تعجب‌برانگیز باشد. درنهایت مدیرعامل توانیر در اظهاراتی که از درگاه وزارت نیرو منتشر شد، ضمن عذرخواهی بابت قطعی‌های رخ‌داده علت قطعی برق را موارد متعددی از جمله اورهال نیروگاه‌ها، خشکسالی، خارج شدن نیروگاه اتمی از مدار و … بیان کرد.

جدول خاموشی را همه دیدند؛ اما تکذیب شد

خبرگزاری ایسنا صبح امروز در خبری نوشت که «اخباری تحت عنوان انتشار جدول خاموشی سراسری در فروردین ماه در برخی رسانه‌ها منتشر شده که توسط روابط عمومی شرکت توانیر تکذیب شد.»

این در حالی است که مصطفی رجبی مشهدی، مدیرعامل توانیر، خاموشی‌ها در روز گذشته را نه‌تنها تکذیب نکرد، بلکه نسبت به وقوع آن عذرخواهی هم کرد.

همچنین توضیحات ارائه شده از سوی مدیرعامل توانیر حاکی از ادامه خاموشی‌هاست.

بنا بر پیگیری‌های تجارت‌نیوز مشخص شد که جداول خاموشی منتشر شده بودند، اما در فاصله کوتاهی حذف شده‌اند.

محمدجواد آذری جهرمی، وزیر پیشین ارتباطات، با انتشار پستی در کانال تلگرامی خود نوشت:« جدول خاموشی آن هم در فروردین؟ در حالی که ظرفیت تولید نیروگاه‌های برق کشور نزدیک به 94 هزار مگاوات است و همچنین میزان مصرف برق در این روزهای سال حداکثر حدود 48 هزار مگاوات است، اعمال خاموشی به مشترکان در این ماه سال جای بررسی و تامل دارد.»

همچنین آن طور که تجارت‌نیوز از وزارت نیرو پیگیری کرد، موضوع خاموشی‌ها مطابق گفته‌های مدیرعامل توانیر صحت دارد و صحبت‌های مدیرعامل توانیر حاکی از وقوع آن و علت آن است.

از سوی دیگر، آن طور که تسنیم گزارش داده، از صبح امروز جداولی در فضای مجازی به‌عنوان جداول خاموشی‌ها منتشر شد که اغلب مربوط به یک‌نقطه از کشور و جداول قدیمی بودند؛ اما ساعتی نگذشت که جداول جدید بارگذاری شد و سایت‌های شرکت‌های توزیع برق در نقاط مختلف کشور جداول خاموشی‌های استان خود را برای روز جاری منتشر کردند.

در این زمینه باید گفت چه موضوعی تکذیب شده است؟ آیا بسیاری از رسانه‌هایی که جدول خاموشی را مستقیما از توانیر یا سایت شرکت‌های توزیع برق استان‌ها منتشر کرده‌اند اشتباه دیده‌اند؟ آیا وزیر پیشین ارتباطات نیز دچار خطای دیداری شده است؟

1

خشکسالی و اورهال؛ علل اصلی خاموشی‌ها

آن طور که پایگاه اطلاع رسانی وزارت نیرو گزارش داده، مدیرعامل توانیر، از کاهش ظرفیت تولید نیروگاه‌های برق‌آبی در سال جاری خبر داد و گفت: به دلیل تداوم خشکسالی، امکان استفاده حداکثری از ظرفیت نیروگاه‌های برق‌آبی را در سال جاری وجود ندارد و میزان تولید این نیروگاه‌های برق‌آبی نسبت به سال گذشته به حدود یک‌سوم کاهش یافته است.

وی با اشاره به مشکلات تعمیراتی نیروگاه‌ها ادامه داد: برخی تعمیرات اساسی نیروگاه‌ها که باید در سال گذشته انجام می‌شد، به دلیل محدودیت‌های پیش آمده در حوزه تامین سوخت به سال جاری موکول شد و با توجه به اینکه حدود ۳۰ درصد نیروگاه‌های کشور دارای عمر بالا هستند، لازم است تعمیرات اساسی پیش از ورود به اوج بار در خصوص آن‌ها صورت بگیرد.

خارج شدن نیروگاه اتمی از مدار

مدیرعامل توانیر همچنین در مورد دیگر علل خاموشی‌ها توضیح داد: برای استفاده از ظرفیت نیروگاه اتمی در تیرماه و مرداد ماه و همچنین انجام عملیات تعویض سوخت، این نیروگاه از مدار خارج شده و این موضوع منجر به کاهش تولید برق در روزهای حساس پیش‌رو شده است.

به گفته رجبی‌مشهدی، این موضوعات منجر شد ظرفیت تولید پاسخ‌گوی میزان مصرف نباشد. مصرف برق در روزهای آغازین سال جاری بیش از شش درصد افزایش یافته که این میزان رشد در این بازه زمانی بسیار قابل توجه و بی‌سابقه است.

وی با اشاره به محدودیت در اطلاع‌رسانی گفت: به دلیل برخی محدودیت‌ها، فرصت اطلاع‌رسانی گسترده پیش از آغاز برنامه های مدیریت مصرف فراهم نشد که بابت آن از مردم عزیز پوزش طلبیده می‌شود.

​او همچنین تاکید کرد که در روزهای آینده، تمام همکاران در صنعت برق بسیج می‌شوند تا با همکاری و همراهی مردم، شرایط شبکه مدیریت شود و برق پایدار در سراسر کشور تأمین شود.

خاموشی‌ها ادامه دارد؟

تمامی اظهارات مدیرعامل توانیر نشان از آن دارد که خاموشی‌ها ادامه‌دار است. چراکه تعمیرات نیروگاه‌ها موضوعی نیست که در چند روز تمام شود. همچین عملیات تعویض سوخت نیروگاه اتمی عملیات سریعی نیست و برگشت این نیروگاه به مدار قطعا در هفته‌های آینده اتفاق نمی‌افتد.

از سوی دیگر باید به نکته خشکسالی اشاره کرد. با ورود به روزهای گرم سال، احتمال بارش باران کاهش می‌یابد. از سوی دیگر به دلیل مدیریت نامناسب آب‌های سطحی و زیرزمینی، کشور دچار کم‌آبی است و این امر در کنار ورود به فصول گرم سال تشدید می‌شود. تا جایی که در حال حاضر نیز برخی استان‌ها درگیر کم‌آبی هستند.

موضوعات بیان شده از ادامه خاموشی‌ها حکایت دارد. چرا که به دلیل کمبود آب، نیروگاه‌های برق‌آبی نمی‌توانند با ظرفیت سال گذشته به فعالیت خود ادامه دهند و همچنین برخی نیروگاه‌ها در دست تعمیرات هستند و به سرعت به مدار باز نمی‌گردند.

حال باید گفت با توجه به اظهارات بیان‌شده، یا باید خاموشی‌ها بدون اعلام برنامه مشخص ادامه یابند، یا نهایتا برنامه‌ای برای اعمال قطعی‌های برق اعلام شود. در نهایت موضوعی که مشخص است، کمبود ظرفیت تولید برق نسبت به میزان مصرف است. موضوعی که مدیرعامل توانیر نیز به آن اعتراف کرده است و نمی‌توان به سادگی ادامه خاموشی‌ها را منکر شد.

 

منبع: تجارت نیوز