حضور ۲ هزار شرکت از ۱۰۰ کشور جهان در اکسپوی تهران
هفتمین دوره نمایشگاه ایران اکسپو بهعنوان بزرگترین و مهمترین رویداد صادراتی در جهت ارتباط با بازارهای بینالمللی کشورمان دیروز با حضور رئیسجمهور و نمایندگان شرکتهای بیش از یکصد کشور جهان در تهران آغاز شد.

به گزارش گروه رسانهای شرق ؛ نمایشگاه توانمندیهای صادراتی جمهوری اسلامی ایران که از هشتم تا دوازدهم اردیبهشت ماه در محل دائمی نمایشگاههای بینالمللی تهران برپاست، فرصتی برای معرفی توانمندیهای شرکتهای ایرانی برای صادرات کالاها و خدمات فنی و مهندسی به اقصی نقاط جهان خواهد بود.
در جریان برگزاری این نمایشگاه بیش از ۲ هزار شرکت و نمایندگان آنها از کشورهای مختلف دنیا به تهران آمدهاند تا ضمن آشنایی با توانمندیهای جمهوری اسلامی ایران، اقدام به مذاکره و برقراری تعاملات تجاری با بزرگترین برندهای ایران در حوزههای صنعتی مختلف کنند.
پزشکیان: از حضور سرمایهگذاران در ایران استقبال میکنیم
رئیسجمهور از ایران بهعنوان بستر مناسبی برای سرمایهگذاری و تجارت نام برد و گفت: از حضور سرمایهگذاران خارجی و تجار بینالمللی برای فعالیتهای اقتصادی و سرمایهگذاری در کشورمان استقبال میکنیم.
«مسعود پزشکیان» در آیین افتتاح هفتمین نمایشگاه توانمندیهای صادراتی جمهوری اسلامی ایران (ایران اکسپو ۲۰۲۵)، با خوشامدگویی به میهمانان خارجی شرکتکننده در این نمایشگاه اظهار داشت: بهرغم اینکه در خارج چهره نادرستی از ایران به نمایش میگذارند، ایران کشوری مهماندوست و دارای مردمانی صمیمی و خونگرم است.
رئیسجمهور با تأکید بر اینکه ایران بستر مناسبی برای سرمایهگذاری تاجران و همچنین حضور گردشگران خارجی است، گفت: در بستر این ظرفیت میتوان آینده خوبی برای دنیا از نظر امنیت و صلح ایجاد کرد. صلح و امنیت با تجارت، سرمایهگذاری و همراهی و همکاری ایجاد خواهد شد.
پزشکیان با بیان اینکه جنگهایی که در جهان شاهد آن هستیم بهدلیل نادیده گرفتن حقوق انسانها و کشورهاست، تأکید کرد: ایران به تمامیت ارضی و حقوق کشورها احترام میگذارد و آمادگی خود برای هرگونه همکاری از نظر علمی، اقتصادی، سیاسی و اجتماعی با کشورهای دنیا را اعلام میکنیم.
رئیسجمهوری با اشاره به اینکه محدودیتی برای انتقال علم و توانمندی و تجربیات خود به کشورهای دیگر نداریم، اظهار داشت: کره زمین همانند یک خانه بزرگ برای همه مردم است و همه ما با چهره و رنگ و زبانهای مختلف از یک ریشه هستیم، اعتقاد و باور ماست که همه ما یک امت واحد هستیم و هیچکس نسبت به دیگری برتری ندارد مگر بهدلیل انسانیت، علم و تلاش برای کمک به همنوعان. پزشکیان در ادامه افزود: همه باید دست بهدست هم دهیم و همه دنیا را مملو از صلح و امنیت و آزادگی و انسانیت کنیم، باید زندگی را برای همه ساکنان کره خاکی شیرین کنیم. وی افزود: تأثیر رفتارهای خوب و بد ما در کره زمین به همه ملتها خواهد رسید، هر حرکتی اگر خوب باشد به نفع همه موجودات است و اگر بد باشد به زیان همه مردم در کره زمین خواهد بود. باید کره زمین را برای همه آباد کنیم و این مهم با ارتباطات، تبادلات تجاری و اقتصادی و رفتوآمد و همکاری امکانپذیر است.
پزشکیان با اشاره به فطرت عدالتخواهی و حقطلبی بشر، تصریح کرد: همه انسانها بهدنبال حق، آزادگی، عزت، سربلندی، آرامش و زندگی پاک هستند، این خانه (جهان) برای همه ماست، ما همه با هم و در کنار هم همسایه هستیم و باید خانه را برای خود و آیندگان سالم و پیشرفته و با آیندهای درخشان بسازیم.
رئیسجمهور در پایان سخنان خود ضمن گرامیداشت حضور میهمان حاضر در نمایشگاه اکسپو ۲۰۲۵، گفت: امیدوارم این حضور موجب همدلی و همبستگی بین ما باشد و همینجا اعلام میکنم که برای این همراهی و همدلی آمادگی کامل داریم.
عارف: توسعه صادرات به ویژه با کشورهای هدف از راهبردهای مهم دولت است
معاون اول رئیسجمهور ضمن بازدید از هفتمین نمایشگاه توانمندیهای صادراتی ایران گفت: توسعه صادرات به ویژه با کشورهای هدف از راهبردهای مهم دولت چهاردهم است. محمدرضا عارف حین این بازدید و گفت و گو با فعالان اقتصادی و صادراتی بخش خصوصی از مشکلات و خواستههای آنان مطلع شد و دستورات لازم را برای حل مشکلات آنان صادر کرد.
معاون اول رئیسجمهور در حاشیه این بازدید در جمع خبرنگاران با اشاره به نامگذاری سال تحت عنوان «سرمایهگذاری برای تولید» و با قدردانی از برگزارکنندگان هفتمین نمایشگاه توانمندیهای صادراتی ایران تاکید کرد: توسعه صادرات به ویژه با کشورهای هدف و همسایه از راهبردهای مهم دولت چهاردهم است و با توجه به نامگذاری سال باید در تولید با هدف توسعه صادرات افزایش بیش از گذشته داشته باشیم که قطعا در این مسیر و پاسخ به نیازهای داخلی، نیاز به سرمایهگذاری را ایجاب میکند.
عارف یادآور شد: ارائه توانمندیهای داخلی در کنار تولیدات و ظرفیتهای کشورهای خارجی در این نمایشگاه میتواند برای ارتقای سطح صنعت بسیار مفید باشد و در عین حال تعامل و همفکری بیشتری را با کشورهای جهان ایجاد میکند و کمک میکند در راهبرد جذب سرمایههای مشترک موفق باشیم. عارف با اشاره به تمهیدات دولت برای ارائه تسهیلات و جذب سرمایه بیشتر تصریح کرد: میتوانیم با سرمایهگذاری و یا مشارکت با بخشهای دیگر، تولید را در کشور افزایش دهیم و بعد برگزاری این نمایشگاه خوش سابقه و با دستاوردهای خوب و جمعبندی از عملکرد هفتمین نمایشگاه توانمندیها میتوانیم در سالهای بعدی بهتر برگزار کنیم تا در نهایت نامگذاری سال را بهتر از گذشته محقق کنیم.
صنایع بزرگ در تولید برق مشارکت داشته باشند
معاون اول رئیسجمهور در پاسخ به سوالی در خصوص برنامههای دولت برای رفع ناترازی به ویژه در حوزه برق و برای صنعت در کشور تاکید کرد: بخش صنعت به خوبی متوجه شده است به دلیل نیاز به برق باید در این زمینه ورود کند و راهبرد بخش صنعت با هدایت وزیر صنعت معدن و تجارت این است که صنایع بزرگ در تولید برق مشارکت داشته باشند و حداقل نیاز خود را تامین کنند.
وی افزود: از صنایع بزرگ و مادر انتظار میرود که به تامین پایدار برق کشور کمک کنند و باید در جریان اقدامات بخش صنعت کشور قرار بگیریم تا ببینیم تا چه میزان به وعدههای خود عمل کردند.
با بهینه مصرف برق بتوانیم به وضعیت قابل قبولی برسیم
عارف ادامه داد: از مردم عزیز کشورمان میخواهیم تا با مدیریت بهینه مصرف برق خانگی و همچنین با افزایش بهرهوری و اصلاحات ساختاری در صنعت بتوانیم با کاهش مصرف در همه زمینهها ناترازیهای کنونی را به یک وضعیت قابل قبولی برسانیم.
عارف همچنین به عدمالنفع ناشی از قطعی برق و گاز به صنعت کشور اشاره کرد و افزود: عدمالنفع ناشی از قطعی برق میتواند صنعت را با مشکلات اساسی مواجه کند و امیدواریم با اقدامات انجام شده وضعیت قابل قبولی در بخش برق برای صنعت داشته باشیم.
معاون اول رئیسجمهور یادآور شد: خواستههای بخش خصوصی و صنعت منطقی است و خواسته آنان تامین ابزار کار همانند برق، گاز و تسهیلات است و وظیفه دولت تامین ابزار و تجهیزات مورد نیاز آنان است.
اتابک: ارزش صادرات غیرنفتی ایران پارسال به حدود ۵۸ میلیارد دلار رسید
وزیر صنعت، معدن و تجارت گفت: صادرات غیرنفتی ایران با وجود تحریمها در سال گذشته ۱۵۲ میلیون تن کالا به ارزش ۵۷.۸ میلیارد دلار بوده است.
سیدمحمد اتابک اظهار داشت: تجارت فراتر از تبادل کالا بوده و زبانی مشترک برای ملتها و پلی جهت پیوند فرهنگها محسوب میشود.
وی با تسلیت به خانواده جانباختگان و آرزوی بهبودی برای مجروحان حادثه غمانگیز بندر شهید رجایی، از توجه ویژه رئیسجمهور به توسعه تجارت خارجی قدردانی کرد و با خیرمقدم به مهمانان داخلی و خارجی حاضر در مراسم، اظهار کرد: حضور بازرگانان، فعالان اقتصادی و سفیران بخش خصوصی از نقاط مختلف جهان، نشانهای روشن از اعتماد جهانی به ظرفیتهای صادراتی جمهوری اسلامی ایران و امید به آیندهای بهتر برای همکاریهای اقتصادی است.
وزیر صنعت، معدن و تجارت ایران، با اشاره به پیشینه درخشان تجارت ایرانیان در تاریخ، تأکید کرد: ایرانیان در طول قرون نهتنها کالاهای مرغوب، بلکه ارزشهای اخلاقی، فرهنگی و تمدنی را به سرزمینهای دوردست از شرق آسیا تا آفریقا گسترش دادهاند. وی، تجارت را فراتر از تبادل کالا دانست و آن را زبانی مشترک برای ملتها و پلی برای پیوند فرهنگها توصیف کرد.
اتابک با اشاره به دستاوردهای اقتصادی اخیر کشور افزود: در سال ۱۴۰۳ صادرات غیرنفتی ایران به ۱۵۲ میلیون تن کالا به ارزش ۵۷.۸ میلیارد دلار رسید و تراز تجاری بدون احتساب طلای وارداتی، ۸ میلیارد دلار مثبت شد. حجم مبادلات تجاری ایران با جهان نیز با رشد ۱۱ درصدی به ۱۳۰ میلیارد دلار افزایش یافته است.
وی، هدفگذاری برنامه هفتم پیشرفت کشور را افزایش سالانه ۲۳ درصدی صادرات غیرنفتی عنوان کرد و گسترش بازارهای جدید در آفریقا، غرب آسیا، آسیای جنوبی، جنوب شرقی آسیا، آمریکای لاتین و اروپای شرقی را از مهمترین راهبردهای تحقق این هدف برشمرد.
اتابک با تأکید بر اصولی چون تسهیل تجارت، حذف موانع غیرضروری، دیجیتالسازی فرایندها، تنوعبخشی به بازارها، سرمایهگذاری در تولید پیشرفته و تعامل برد-برد، تصریح کرد: ایران امروز سرزمین فرصتهاست؛ چه در حوزه صنایع معدنی، انرژی، فناوری، گردشگری سلامت و کشاورزی.
وزیر صنعت، معدن و تجارت از همه مهمانان دعوت کرد ایران را از نزدیک ببینند و فرصتهای واقعی سرمایهگذاری و همکاری را لمس کنند و ابراز امیدواری کرد که این نمایشگاه، سرآغاز فصل جدیدی از دوستی و همکاریهای پایدار میان ایران و جهان باشد.