|

پیش‌بینی قیمت تتر و بیت‌کوین

معامله‌گران بازار ارز بر این باورند که افزایش قیمت دلار عمدتاً ناشی از انتظارات تورمی و کمبود عرضه در بازار آزاد است.

پیش‌بینی قیمت تتر و بیت‌کوین

به گزارش شبکه شرق ؛ بازار ارز تهران معاملات آخرین روز کاری هفته را در حالی استارت خواهد زد که در پنجمین روز از هفته، نرخ دلار نوسان مثبت را به ثبت رساند و سایر ارزها را نیز با خود همراه کرد؛ روندی که در پی آن کانال‌های جدید فتح شدند.

با این حال، قیمت دلار تهران معاملات روز چهارشنبه را بدون تغییر نسبت به روز گذشته در پله نهم کانال چهارم کریدور هشتم بازگشایی کرد و با نوسان مثبت به کانال دوم این کریدور رفت و تا پله هشتم این کانال پیش‌روی کرد و در ادامه روز در نیمه دوم این کانال نوسان داد.

قیمت دلار هرات نیز معاملات را با گپ منفی 400 تومانی نسبت به معاملات پشت خطی در کف کانال چهارم دامنه 80 هزار تومان بازگشایی کرد و در ابتدا با کاهش به کانال سوم برگشت و تا پله سوم این کانال عقب‌نشینی کرد و در ادامه با تغییر روند و نوسان مثبت دوباره به کانال چهارم بازگشت و تا میانه این کانال پیش‌روی کرد.

برخی تحلیلگران فنی معتقدند هدف بعدی نرخ دلار در میانه کریدور هشتم قرار دارد و حرکت محدود و کم‌دامنه دلار تحت تأثیر عرضه گسترده ارز توسط سیاست‌گذار است، اما افزایش تقاضا از کاهش بیشتر نرخ دلار جلوگیری کرده است.

قیمت درهم امارات نیز معاملات را بدون تغییر نسبت به معاملات روز سه‌شنبه در 23 هزار و 40 تومان بازگشایی کرد و با افزایش تا مرز 23 هزار و 260 تومان بالا رفت. براساس بررسی اقتصادنیوز، حباب درهم امارات نیز منفی 227 تومان برآورد شد.

بازار ارز رسمی هم شاهد نوسان مثبت قیمت‌ یورو و نوسان منفی قیمت دلار بود و براساس اعلام مرکز مبادله ایران،‌ دلار در مرکز مبادله ایران با کاهش 68 هزار و 996 تومان قیمت خورد. نرخ حواله‌ای آن نیز با گپ منفی به 67 هزار و 117 تومان رسید. یورو نیز با گپ مثبت 71 هزار و 613 تومان معامله شد و حواله یورو هم با افزایش 69 هزار و 663 تومان قیمت خورد. ارزش درهم امارات نیز در بازار رسمی کاهش یافت و به 18 هزار و 787 تومان رسید و حواله درهم 18 هزار و 275 تومان معامله شد.

در بازار ارزهای دیجیتال هم قیمت بیت‌کوین که روز گذشته در محدوده ۱۰۴ تا ۱۰۵ هزار دلار در حال معامله بود، بامداد امروز تحت تأثیر فشار فروش با کاهش مواجه شد و تا سطح ۱۰۱ هزار دلار افت کرد. در لحظه تنظیم این گزارش، این ارز دیجیتال در محدوده ۱۰۱ هزار و ۹۹۰ دلار معامله می‌شود. تحلیلگران تکنیکال، سطح حمایتی مهم بیت‌کوین را در محدوده ۱۰۰ هزار دلار تعیین کرده‌اند و در صورت حفظ این سطح، احتمال رشد قیمت تا مقاومت ۱۰۶ هزار دلاری وجود دارد، اما شکست محدوده یاد شده می‌تواند مسیر نزولی تا مرز ۹۸ هزار دلار را هموار کند.

قیمت تتر نیز طی ۲۴ ساعت گذشته در بازه ۸۲ هزار و ۷۵۵ تومان تا ۸۳ هزار و ۳۰۰ تومان در نوسان بود و هم‌اکنون در سطح ۸۳ هزار و ۳۰۰ تومان معامله می‌شود. بر اساس ارزیابی تکنیکالیست‌ها، تتر در محدوده حمایتی ۸۲ هزار و ۵۰۰ تومان قرار دارد و در صورت تثبیت بالای این سطح، مقاومت ۸۴ هزار تومانی پیش‌روی آن خواهد بود، در حالی که از دست رفتن این حمایت می‌تواند قیمت را به سطح ۸۲ هزار تومان سوق دهد.

معامله‌گران ارز افزایش تنش‌های سیاسی و رشد تقاضا برای خرید دلار را از عوامل کلیدی موثر بر روند صعودی قیمت‌ها عنوان می‌کنند. بررسی‌ها در پنجمین روز معاملاتی هفته نشان داد که تعداد فروشندگان در بازار کاهش یافته، در حالی که تقاضا برای خرید دلار و یورو افزایش یافته است.

کارشناسان اقتصادی معتقدند که دلار به سطح حبابی خود نزدیک شده است و این مسئله، انجام معاملات سفته‌بازانه را با ریسک بیشتری همراه می‌کند. این گروه بر این باورند که دلار معمولاً پس از رسیدن به سطوح بالای قیمتی، اصلاح قیمتی را تجربه می‌کند.

فعالان بازار ادعا می‌کنند افزایش قیمت دلار ناشی از انتظارات تورمی بالای مردم است که ناشی از نبود اطمینان نسبت به آینده اقتصادی کشور است. در حال حاضر، بازار ارز نشانه‌ای از ثبات و کاهش قیمت‌ها را نشان نمی‌دهد. این گروه بر این باورند که فاصله قابل توجه میان نرخ دلار در بازار آزاد و بازار رسمی باید کاهش یابد و کنترل عرضه در بازار آزاد ضروری است. الزام معامله‌گران به مبادله ارز از طریق سامانه‌های رسمی باعث کاهش حجم عرضه در بازار غیررسمی شده و نوسانات بیشتری را به همراه داشته است.

فارغ از تحولات بازار ارز، شکل برگزاری مجمع ایران‌خودرو نیز روز گذشته به‌اندازه نوسانات بازار ارز و اظهارات رئیس‌جمهور آمریکا مورد توجه فعالان اقتصادی قرار گرفت. نحوه برگزاری این مجمع از سوی تحلیلگران و برخی کانال‌های خبری مورد انتقاد قرار گرفت، چرا که پیچیدگی‌های اداری و حواشی موجود در این نشست، به‌جای تشویق سرمایه‌گذاری در بخش تولید، سیگنال منفی به بازار ارسال کرد. همین مسئله، به عقیده برخی کارشناسان، یکی از دلایل ورود سرمایه به بازارهای ارز و طلا بوده است؛ عاملی که فراتر از تنش‌های سیاسی و منطقه‌ای در افزایش تقاضای این بازارها نقش داشته است.