نظر مجلس درباره افزایش حقوق کارگران چیست؟
عضو کمیسیون تلفیق لایحه بودجه ۱۴۰۴ اعلام کرد که با توجه به افزایش ۲۸ درصدی حقوق کارمندان دولت، پیشنهاد میشود که حقوق کارگران نیز ۳۰ درصد افزایش یابد.
![نظر مجلس درباره افزایش حقوق کارگران چیست؟](https://cdn.sharghdaily.com/thumbnail/OAHckKFKpHVC/f3RIJfgnyU4T0Uu3o7ve-VbT9FKRjpcKI1vgfm4pfv__5FnUbUVuHI1x6a9YMGSvC-4UOxG1c-sX_Np2WV4AG9c54qCsllJjWoO2vfSlzgh7Zk5lGDR61FKfZAWRG6vKZh5VnMiky3eg3kqGxTey_Q,,/%D8%B9%DB%8C%D8%AF%DB%8C%2B%D8%A8%D8%A7%D8%B2%D9%86%D8%B4%D8%B3%D8%AA%DA%AF%D8%A7%D9%86.jpg)
به گزارش گروه رسانهای شرق؛ جبار کوچکینژاد، نماینده مردم رشت در مجلس شورای اسلامی، در خصوص تعیین میزان افزایش حقوق کارگران در سال آینده گفت: تاکنون هیچ تصمیم نهایی در این زمینه گرفته نشده است، اما معتقد است که افزایش حقوق کارگران باید متناسب با حقوق بخش دولتی و مستمریبگیران باشد.
وی تأکید کرد که حقوق کارگران باید حداقل ۳۰ درصد افزایش پیدا کند، اما در عین حال هشدار داد که افزایش بیش از حد ممکن است مشکلات اقتصادی کشور را تشدید کند.
ضرورت حمایت از اقشار مختلف جامعه
کوچکینژاد با اشاره به وضعیت اقتصاد خانوار و فشارهای معیشتی بر اقشار کمدرآمد، تأکید کرد که دولت باید طرحهای حمایتی نظیر یارانه نقدی و کالابرگ را برای تمامی اقشار جامعه، از جمله کارگران و کسانی که درآمد ثابتی ندارند، اجرا کند.
وی همچنین ریلگذاری نادرست اقتصادی در دولتهای مختلف را عامل مشکلات کنونی دانست و اظهار داشت که پس از ۴۶ سال از پیروزی انقلاب اسلامی، دولت باید بازنگری اساسی در سیاستهای اقتصادی خود انجام دهد.
انتقاد از محدودیت مشارکت مردم در اقتصاد
نماینده مجلس با اشاره به دو رویکرد اقتصادی در کشور گفت:
رویکرد نخست معتقد است که باید مردم را وارد صحنه اقتصاد کرد تا توسعه و شکوفایی اقتصادی از طریق مشارکت مردمی صورت گیرد.
رویکرد دوم که تاکنون بر بیشتر دولتها حاکم بوده است، مشارکت مردم در اقتصاد را محدود میکند، که این سیاست برخلاف نگاه رهبر انقلاب است.
وی تأکید کرد که دولتها باید مسیر را برای ورود مردم به اقتصاد باز کنند تا با استفاده از سرمایه، فکر و تخصص مردم، مشکلات اقتصادی کشور حل شود.
افزایش حقوق و هزینههای معیشتی خانوار
کوچکینژاد در ادامه به مشکلات اقتصادی خانوارها اشاره کرد و گفت که اگرچه میزان افزایش ۳۰ درصدی حقوق برای کارگران در نظر گرفته شده، اما این رقم با هزینههای واقعی زندگی کارگران همخوانی ندارد.
وی در پایان به سبد معیشتی خانوار اشاره کرد و اظهار داشت که هزینههای زندگی هر فرد در کشور، حداقل ۱۵ میلیون تومان در ماه است، که نشان میدهد افزایش حقوق باید با دقت بیشتری مورد بررسی قرار گیرد تا فشارهای اقتصادی بر قشر کارگر کاهش یابد.