چقدر آب در ۶ سد کشور وجود دارد؟
وضعیت سدهای کشور در ورود به سال جدید نشان از آن دارد که ۶ سد مهم و بزرگ کمتر از ۱۰ میلیون متر مکعب آب دارند ضمن آنکه درصد پرشدگی مجموع سده کشور هم ۴۴ درصد است.

به گزارش گروه رسانه ای شرق؛ سال آبی جاری (ابتدای مهر۱۴۰۳ تا آخر شهریور۱۴۰۴) و تا ۲۵ اسفندماه سال سختی در زمینه بارش و تامین آب تا اینجای کار بوده و به قول محمد جوانبخت معاون وزیر نیرو در امور آب و آبفا این وضعیت نشان از بروز خشکسالی شدید در کشور است؛ برهمین اساس وضعیت تامین آب برای تابستان پیش رو با مشکلات زیادی همراه خواهد بود.
براساس تازه ترین دفتر اطلاعات و داده های آب کشور از ابتدای سال آبی جاری تا ۲۵ اسفندماه ۶ سد مهم و بزرگ کشور کمتر از ۱۰ میلیون متر مکعب آب دارند.
همچنین حجم آب موجود در سدهای مهم و بزرگ نسبت به مدت مشابه سال گذشته با کاهش چهار درصدی همراه شده اند.
براین اساس از ابتدای سال آبی جاری تا ۲۵ اسفندماه حجم آ موجودر سدها به ۲۲ میلیارد و ۸۷۰ میلیون مترمکعب رسیده است در حالی که سال گذشته این میزان ۲۳ میلیارد و ۹۲۰ میلیون متر مکعب بوده است.
کاهش ۲۸ درصدی آب ورودی به سدها
براین اساس از ابتدای سال آبی جاری تا ۲۵ اسفندماه ۹ میلیارد و ۸۹۰ میلیون متر مکعب آب وارد سدها شده است که در مقایسه با ۱۳ میلیارد و ۷۵۰ میلیون مترمکعب سال گذشته ۲۸ درصد کاهش دارد.
کاهش ۳ درصدی خروج آب از سدها
همزمان با کاهش ورودی به سدها حجم خروج از آب سدها نیز کاهش یافته است؛ بر این اساس از ابتدای سال آبی جاری تا ۲۵ اسفندماه ۱۱ میلیارد و ۶۱۰ میلیون متر مکعب آب از سدها خارج شده که نسبت به ۱۲ میلیارد متر مکعب سال گذشته ۳ درصد کاهش یافته است.
۶ سد طرق در خراسان رضوی، شمیل و نیان و سرنی در هرمزگان، سد کینه ورس در استان زنجان، رودبار داراب در استان فارس و نهرین در خراسان جنوبی سدهایی هستند که کمتر از ۱۰ میلیون مترمکعب آب دارند.