انواع بسته بندی بار و اهمیت آن در حمل و نقل زمینی
بارها پیش آمده است که کسب و کارهای مختلف به دلیل سهلانگاری، کل محموله خود را از دست داده باشند یا بنگاههای اقتصادی کوچک، به کلی از چرخه بازار حذف شده باشند.
اگر از زمانی که کسب و کار خود را تأسیس کردید، حتی یکبار هم محمولهتان در حمل و نقل زمینی آسیب دیده باشد، میدانید که بسته بندی چگونه از کالاها نگهداری و سرمایه باارزش شما را حفظ میکند.
این کار در حمل و نقل زمینی، نوعی بیمه محسوب میشود که با هزینهای نسبتاً کم، از خسارتهای کلان احتمالی جلوگیری میکند. در ادامه این مطلب، با اهمیت بسته بندی و انواع آن در فرایند حمل و نقل زمینی آشنا میشوید.
اهمیت بسته بندی در حمل کالا
این نوشته را با بررسی اهمیت بسته بندی آغاز میکنیم تا بیش از پیش، مطمئن شوید که چرا نباید هیچ کالا یا محمولهای را بدون پوشش مناسب از مجموعه خود خارج کنید.
اصلیترین وظیفه، محافظت از کالا
بسته بندی صحیح و متناسب با نوع محموله، در حین حمل و نقل زمینی از خراب شدن، خراشیدگی، آسیبدیدگی، شکستن، آب خوردگی و آلودگی آن جلوگیری میکند. هر محصولی، بسته به ویژگیهای فیزیکی و شرایط حمل، به نوعی از پوشش خاص نیاز دارد تا در حین فرایندهای بارگیری، جابهجایی و تخلیه هیچ گونه آسیبی نبیند.
افزایش سرعت بارگیری و تخلیه
پوشش و محافظ مناسب و بهینه به بارگیری و تخلیه سریع و آسان کمک میکند. بسته بندی باعث میشود که همه کالاها شکل، ابعاد و ویژگیهای فیزیکی یکسانی داشته باشند تا به راحتی قابل بارگیری، جابهجایی و تخلیه باشند؛ یعنی اگر این کار را به خوبی انجام دهید، محصولات شما جای کمتری اشغال میکنند و جابهجایی آنها برای کارگران، جرثقیل و لیفتراک آسانتر میشوند.
حفظ کیفیت اولیه محصول
انواع پوشش مناسب باعث میشود که در طول مسیر حمل و نقل جاده ای، کالاهای شما دچار هیچ تغییر و تحول ناخواستهای نشوند. این محافظت شامل حفظ خواص ظاهری، دمایی، رطوبتی، شیمیایی و عملکردی محصول و جلوگیری از تخریب آن است.
جلوگیری از سرقت یا مفقود شدن
درستترین کار این است که روی تمام بستههای کالا از برچسب یا پلاک واضحی استفاده کنید تا آنها مفقود نشوند و به راحتی قابل شناسایی و شمارش باشند.
در نتیجه این کار، هر فرد یا سازمانی به راحتی میتواند محتوای درون بستهها، مشخصات فنی آنها، اطلاعات ایمنی و راهنمای حمل آنها را شناسایی کند. به زبان سادهتر، وقتی هر بخش از محموله در یک محفظه خاص پوشیده شده باشد و روی آن هم پلاکی به عنوان شناسنامه به چشم بخورد، احتمال وقوع بسیاری از حوادث ناگوار از بین میرود.
افزایش امنیت و ایمنی
بستن صحیح و قابل اطمینان، نه تنها از خود محصول نگهداری میکند، بلکه امنیت و ایمنی انسانها و دیگر موجودات زنده را در حمل و نقل زمینی تضمین میکند. به عنوان مثال، بسته بندی مناسب کالاهای خطرناک حوادث حمل و نقل را کاهش میدهد و ایمنی را برای تیم جابهجایی و دیگر افراد به همراه میآورد.
بنابراین، پوشاندن و محافظت از محموله در حمل و نقل زمینی بسیار حیاتی است. بسته بندی صحیح باعث میشود محمولهها پس از طی مسیر، سالم، سریع و بی خطر به مقصد برسند و هزینههای مازاد به شما تحمیل نشود. در نهایت، اگر این کار را به درستی انجام دهید، به مهمترین هدف خود یعنی رضایت مشتریان دست پیدا میکنید.
انواع بسته بندی در حمل و نقل زمینی
انتخاب نوع پوشش در حمل و نقل زمینی به عوامل فراوانی بستگی دارد و با نوع کالاها، جنس آنها، شروط نگهداری صحیح و نیازهای خاص آن تغییر میکند. در ادامه، انواع رایجترین بستهبندیها در حمل و نقل زمینی را بر اساس جنس و نوع کاربری دستهبندی کردهایم:
کارتن و جعبههای کاغذی
معمولاً در اندازه و اشکال متنوع و با ضخامتهای مختلف از چوب و خمیر کاغذ ساخته میشود و به وفور در صنعت بسته بندی به کار گرفته میشود. کارتنها برای جابهجایی کالاهایی مثل لوازم و دستگاههای الکترونیکی، کاغذ، محصولات غذایی خشک، تجهیزات و قطعات یدکی و انواع کالاهای رایج دیگر استفاده میشوند.
کیسهها و پلاستیکها
این نوع از پوشش هم در بسیاری از جابهجاییها به طور عمده برای جمعآوری و حمل و نقل محصولات فلهای (مانند غلات، مواد شیمیایی و مواد خام)، مواد غذایی تازه، انواع پودرها و مصالح ساختمانی به کار گرفته میشود. این کیسهها از پلیاتیلن (PE)، پلیپروپیلن (PP)، نایلون و سایر مواد پلاستیکی تولید میشود.
محافظهای فلزی
از قوطیها و جعبههای کوچک گرفته تا کانتینرهای عظیم، بسته بندی فلزی به حساب میآیند. این نوع از پوشش برای مایعات، محصولات غذایی، محصولات شیمیایی، تجهیزات، قطعات صنعتی و محصولاتی که به محافظت ویژه نیاز دارند مورد استفاده قرار میگیرد.
لایههایی از جنس چوب
قدیمیترین، محبوبترین و رایجترین نوع پوششها یا محافظ در حمل و نقل زمینی، چوب است که از آن برای ساخت جعبه یا پایه نگهداری کالاها استفاده میشود. این نوع از بسته بندی برای حمل و نقل کالاهای سنگین، بزرگ، حجیم، شکننده و آسیبپذیر مانند ماشینآلات، قطعات صنعتی و لوازم خانگی استفاده میشود.
استفاده از فوم و پلاستیک
پلاستیک معمولاً برای محافظت از محموله در برابر شوکهای ناگهانی و لرزشهای حمل و نقل جاده ای نقش ضربهگیری را ایفا میکند و از خرد شدن، شکستن و آسیب رسیدن به محصولات حساس و ویژه شما جلوگیری میکند.
سخن پایانی
بسته بندی کالا بخشی نهایی از زنجیره تأمین است و به محافظت، ایمنی، سهولت در جابهجایی و شناسایی محموله شما کمک میکند. علاوه بر این، استفاده از پوشش مناسب باعث میشود که محصولات به سرعت به مقصد برسند و در طول مسیر، مفقود نشوند یا به راحتی مورد سرقت قرار نگیرند.
تا به این جا، به طور کلی و اجمالی، با انواع پوشش کالاها برای فرایندهای مختلف آشنا شدید و این گونه میتوانید بسته بندی مناسب برای انواع محمولههایتان انتخاب و استفاده کنید.
اما توصیه ما این است که برای کاهش هزینههای لجستیک، خدمات بسته بندی را تا حد امکان به خارج از کسب و کارتان برونسپاری کنید. یک شرکت حمل و نقل زمینی داخلی معتبر و موفق به راحتی از عهده این کار بر میآید و خیال شما را از تمام مشکلات احتمالی آسوده میکند. اگر شرکتی را در این زمینه نمیشناسید، پیشنهاد میکنیم که از شرکت حمل و نقل زمینی «بلم» در این مورد، مشاوره دریافت کنید.