آمادهباش در ۲۳ استان کشور؛ این هشدارهای سیل، طوفان و کاهش دمای هواشناسی را جدی بگیرید/ ویدئو
سازمان هواشناسی نسبت به کاهش دما، بارش شدید باران و تگرگ، احتمال وقوع سیل و آبگرفتگی معابر، وزش باد خیلی شدید و طوفان به شهروندان هشدار داد.
به گزارش شبکه شرق، سازمان هواشناسی با اشاره به ورود سامانه بارشی به کشور، از بارشهای شدید در برخی مناطق خبر داد و برای ۲۳ استان هشدار نارنجی صادر کرد.
پیشبینی کلی نقشههای همدیدی و آیندهنگری سازمان هواشناسی نشان میدهد امروز «دوشنبه، ۱۷ اردیبهشت ۱۴۰۳»، با ورود سامانه بارشی به کشور در استانهای واقع در شمال غرب، غرب، جنوب غرب، برخی مناطق جنوب و مرکز ایران، استانهای ساحلی دریای خزر و استانهای قزوین، البرز و تهران رگبار، رعدوبرق، وزش باد شدید موقتی، برخی مناطق گردوخاک و در مناطق مستعد بارش تگرگ پیشبینی میشود.
فردا «سهشنبه، ۱۸ اردیبهشت ماه» تا حدودی از شدت بارشها در مناطق ذکر شده کاسته شده و علاوه بر این مناطق در شمال شرق نیز بارش روی میدهد. روزهای چهارشنبه و پنجشنبه در شمال غرب، سواحل شمالی، شمال شرق، ارتفاعات البرز مرکزی و بخشهایی از شرق و جنوب کشور بارش پیشبینی شده است.
امروز و فردا در استانهای ساحلی دریای خزر و روزهای چهارشنبه و پنجشنبه در شمال شرق کشور کاهش دما روی میدهد. روز جمعه، جو آرام همراه با افزایش نسبی دما در کشور روی میدهد. طی دو روز آینده نیز دریای خزر و خلیجفارس مواج هستند.
توصیف سامانه: تشدید فعالیت سامانه بارشی به همراه ناپایداریهای محلی
زمان شروع: دوشنبه 1403/02/17
زمان پایان: سهشنبه 1403/02/18
نوع مخاطره: رگبار باران، رعدو برق، تگرگ، صاعقه، وزش باد نسبتاً شدید تا شدید و در نواحی مستعد گردوخاک
منطقه اثر:
دوشنبه 1403/02/17: آذربایجان شرقی، آذربایجان غربی، کردستان، کرمانشاه، اردبیل، گیلان، زنجان، لرستان، کهگیلویه و بویراحمد، نیمه غربی چهارمحال و بختیاری، ایلام، شمال و شرق خوزستان، جنوب مرکزی، جنوب همدان و ارتفاعات و دامنه استانهای مازندران، تهران و البرز.
سهشنبه 1403/02/18: شمال آذربایجان شرقی، شمال و غرب آذربایجان غربی، دامنه ارتفاعات استانهای تهران، البرز، مازندران و گیلان، لرستان، نوار غربی چهارمحال و بختیاری، کهگیلویه و بویراحمد، غرب کردستان، غرب کرمانشاه، نیمه شمالی ایلام و شمال شرق خوزستان، اردبیل.
اثر مخاطره: اختلال در سفرها، کاهش دید، لغزندگی جادهها، آبگرفتگی معابر، جاری شدن روانآب، سیلابی شدن مسیلها، طغیان رودخانههای فصلی، صاعقه، رخداد تگرگ، خسارت به سازههای موقت از جمله بنرها، داربستها و تابلوهای تبلیغاتی و اختلال در ناوگان حمل و نقل، در مناطق مستعد گرد و خاک محلی، در نواحی کوهستانی احتمال سقوط سنگ و خسارت به محصولات زراعی و باغی.
توصیه: پرهیز از سفرهای غیر ضروری، عدم اتراق در حاشیه و بستر رودخانهها و مسیلها، پرهیز از فعالیتهای کوهنوردی، خودداری از چرای دام و تردد عشایر در حاشیه رودخانهها و نواحی مرتفع، اطمینان از استحکام سازههای موقت، لایروبی کانالها و آبروها، با توجه به احتمال رخداد تگرگ اتخاذ تمهیدات لازم جهت جلوگیری از خسارت به بخش کشاورزی.
توصیف سامانه: فعالیت سامانه بارشی به همراه ناپایداریهای محلی
زمان شروع: صبح دوشنبه 1403/02/17
زمان پایان: اواخر وقت سهشنبه 1403/02/18
نوع مخاطره: رگبار باران، رعدوبرق، وزش باد شدید ، در برخی نقاط گردوخاک، در نقاط مستعد بارش تگرگ
منطقه اثر:
دوشنبه 1403/02/17: آذربایجان شرقی، آذربایجان غربی، کردستان، کرمانشاه، اردبیل، گیلان، زنجان، لرستان، کهگیلویه و بویراحمد، چهارمحال و بختیاری، ایلام، خوزستان، مرکزی، همدان، مازندران، تهران، البرز، قزوین، قم، اصفهان، گلستان، سمنان، بوشهر.
سهشنبه 1403/02/18: آذربایجان شرقی، آذربایجان غربی، اردبیل، گیلان، مازندران، گلستان، خراسان رضوی، خراسان شمالی، زنجان، قزوین، قم، تهران، البرز، سمنان، کرمانشاه، کردستان، لرستان، ایلام، خوزستان، همدان، مرکزی، کهگیلویه و بویراحمد، چهارمحال و بختیاری، فارس، اصفهان.
اثر مخاطره: آسیب به محصولات کشاورزی
توصیه: تسریع در شخم مزارع شالیزاری به کمک روانآبهای سطحی موجود.
دادن کود سرک به مزارع گندم آبی و کلزا قبل از وقوع بارش در استانهای شمال غربی.
عدم انجام آبیاری مزارع غلات جهت جلوگیری از ورس با توجه به پیشبینی وقوع باد شدید.
تسریع در برداشت مزارع غلات و کلزا آماده برداشت در استانهای جنوبی و چغندرقند در خوزستان.
محافظت از دپوهای گندم و غلات برداشت شده در برابر بارش رگباری بهویژه در استان بوشهر.
خودداری از برداشت یونجه، نعنا و گل محمدی در استان فارس.
اجتناب از محلولپاشی و سمپاشی در مزارع و باغات با توجه به وقوع بارشها.
آمادهسازی زمین برای کشت محصولات کشاورزی بهاره (سیبزمینی و چغندرقند بهاره در استان لرستان و ذرت در استان البرز، سبزی و صیفی به خصوص سیبزمینی در مناطق سردسیر استانهای شمال غربی).
زهکشی و پاکسازی مسیر آب باغات و مزارع با توجه به بارشها، حفاظت از مزارع صیفیجات.
کنترل دما و رطوبت انبارها با توجه به افزایش رطوبت جهت جلوگیری از خسارت بیماری های قارچی، بسته نگهداشتن دریچه گلخانهها در هنگام بارش و استحکام آنها در برابر باد شدید.
عدم استفاده از آب باران برای دامها.
جلوگیری از نفوذ روانآب به داخل سالنها.
پاکسازی، تنظیم و کنترل دریچه ورودی و خروجی آب استخرها.
خودداری دامداران و عشایر از عبور در ارتفاعات و انتقال دامها به مکان سرپوشیده در هنگام وقوع بارش.
عایقبندی و محافظت از کندوها در مقابل بارش و باد شدید.
استحکام نهالهای جوان در برابر باد شدید.
عدم تردد ماشین آلات کشاورزی و کمباین های برداشت غلات بر روی مزارع در موقع بارندگی.
توصیف سامانه: افزایش سرعت وزش باد و افزایش ارتفاع امواج دریا (با تاکید بر رگبار باران و رعد و برق)
زمان شروع: دوشنبه 1403/02/17
زمان پایان: ظهر سهشنبه 1403/02/18
نوع مخاطره: افزایش بیشینه سرعت وزش باد لحظهای بیش از 30 نات (باد جنوب شرقی) و افزایش بیشینه ارتفاع امواج بین 1.5 تا 2 متر در مناطق ساحلی و فراساحلی (با تاکید بر رگبار باران و رعد و برق)
منطقه اثر:
دوشنبه 1403/02/17 و سهشنبه 1403/02/18: مناطق ساحلی و دور از ساحل استانهای خوزستان و بوشهر.
اثر مخاطره: خطر غرقشدن شناگران، پاره شدن تورهای صیادی و آسیب به قفسهای پرورش ماهی، اختلال در ترددها و فعالیت دریایی بهویژه تردد شناورهای سبک، قایقهای صیادی و نیمه سنگین و سنگین، اختلال در فعالیت سکوهای نفتی.
توصیه: منع شنا، منع فعالیتهای تفریحی و شیلاتی، اجتناب از تردد شناورهای سبک و نیمهسنگین و سنگین، اتخاذ تمهیدات لازم جهت فعالیتهای ساحلی و فراساحل همچنین سکوهای نفتی و آمادهباش برای مواجهه با خسارت احتمالی.
آمادهباش در پی هشدار بارش رگباری و وزش باد شدید
رئیس سازمان امدادونجات با اشاره به هشدار سطح نارنجی هواشناسی مبنی بر بارش رگباری و وزش شدید باد در ۱۷ استان، از آمادهباش هلالاحمر خبر داد.
محمودی رئیس، سازمان امداد و نجات جمعیت هلالاحمر با اشاره به هشدار سطح نارنجی سازمان هواشناسی، گفت: طبق این گزارش، احتمال بارش شدید و رگباری باران و وزش شدید باد در روز دوشنبه ۱۷ اردیبهشتماه در استانهای آذربایجان شرقی، آذربایجان غربی، کردستان، کرمانشاه، اردبیل، گیلان، زنجان، لرستان، کهگیلویه و بویراحمد، نیمه غربی چهارمحال و بختیاری، ایلام، شمال و شرق خوزستان، جنوب مرکزی، جنوب همدان و ارتفاعات و دامنه استانهای مازندران، تهران و البرز و در روز سهشنبه، ۱۸ اردیبهشت ماه، در شمال آذربایجان شرقی، شمال و غرب آذربایجان غربی، دامنه ارتفاعات استانهای تهران، البرز، مازندران و گیلان، لرستان، نوار غربی چهارمحال و بختیاری، کهگیلویه و بویراحمد، غرب کردستان، غرب کرمانشاه، نیمه شمالی ایلام و شمال شرق خوزستان، اردبیل، پیشبینی شده است.
او ادامه داد: امدادگران در این استانها در حالت آمادهباش قرار گرفتند.
رئیس سازمان امدادونجات افزود: به هموطنان توصیه میشود که به هشدارهای هواشناسی توجه کنند و در صورت بروز حادثه با شماره تماس ندای امداد، ۱۱۲، تماس بگیرند.
هشدار هواشناسی درباره کاهش دما
رئیس مرکز ملی پیشبینی و مدیریت بحران مخاطرات وضع هوای سازمان هواشناسی از وقوع رگبار، رعد و برق و کاهش دما در نقاط مختلف کشور خبر داد.
صادق ضیاییان، رئیس مرکز ملی پیشبینی و مدیریت بحران مخاطرات وضع هوای سازمان هواشناسی افزود: دوشنبه (۱۷ اردیبهشت ماه) در استانهای واقع در شمال غرب، غرب، جنوب غرب، برخی نقاط جنوب و مرکز کشور استانهای ساحلی خزر و استانهای قزوین، البرز و تهران رگبار و رعدوبرق، وزش باد شدید موقت، برخی نقاط گردوخاک و در نقاط مستعد بارش تگرگ پیشبینی میشود.
او اضافه کرد: سهشنبه (۱۸ اردیبهشت ماه) از شدت بارش در این مناطق تا حدودی کاسته میشود و علاوه بر مناطق فوق در شمال شرق کشور بارش رخ خواهد داد.
ضیاییان ادامه داد: چهارشنبه و پنجشنبه (۱۹ و ۲۰ اردیبهشت ماه) در شمال غرب، سواحل شمالی شمال شرق، ارتفاعات البرز مرکزی و بخشهایی از شرق و جنوب کشور بارش پیشبینی میشود.
رئیس مرکز ملی پیشبینی و مدیریت بحران مخاطرات وضع هوای سازمان هواشناسی اضافه کرد: دوشنبه و سه شنبه در استانهای ساحلی خزر و چهارشنبه و پنج شنبه در شمال شرق کشور کاهش دما رخ خواهد داد. جمعه ( ۲۱ اردیبهشت) جوی آرام همراه با افزایش نسبی دما در کشور خواهیم داشت.
ضیاییان ادامه داد: خلیج فارس و دریای خزر در دو روز آینده مواج خواهند شد.
رئیس مرکز ملی پیشبینی و مدیریت بحران مخاطرات وضع هوای سازمان هواشناسی کشور درباره وضعیت جوی تهران طی دو روز آینده گفت: آسمان تهران فردا (۱۸ اردیبهشت ماه) قسمتی ابری تا ابری، بارش پراکنده،گاهی رگبار و رعدوبرق و در بعضی ساعتها افزایش باد با حداقل دمای ۱۶ و حداکثر دمای ۲۴ درجه سانتیگراد و طی چهارشنبه (۱۹ اردیبهشت ماه) کمی ابری تا نیمه ابری، بارش پراکنده گاهی وزش باد و در بعضی ساعتها افزایش باد با حداقل دمای ۱۶ و حداکثر دمای ۲۴ درجه سانتیگراد پیشبینی میشود.
ضیاییان در پایان اظهار کرد: طی فردا و پس فردا اردبیل با کمینه ۵ و ۴ درجه سانتیگراد و بندرعباس با بیشینه ۳۶ و ۳۷ دمای درجه سانتیگراد خنکترین و گرمترین مرکز استانها پیشبینی میشود.