گوشت و فراورده های گوشتی با مغز شما چه می کند؟
امروز بر کسی پوشیده نیست که مصرف گوشت و غذاهای فرآوریشده تا چه اندازه روی تندرستی انسان اثر منفی برجای میگذارد.
به گزارش شبکه شرق، امروز بر کسی پوشیده نیست که مصرف گوشت و غذاهای فرآوریشده تا چه اندازه روی تندرستی انسان اثر منفی برجای میگذارد.
بهتازگی در استرالیا پژوهشی انجام شده است که نشان میدهد بیماران مبتلا به آلزایمر در درازی زندگی خود به طور منظم گوشت و غذاهای فرآوری شده مصرف میکردهاند و بر همین اساس پژوهشگران دریافتند که مصرف روزانه غذاهای مبتنی بر گوشت با ابتلا به بیماری آلزایمر مرتبط است.
محققان دانشگاه بوند استرالیا (Bond University) پس از مطالعه بر روی ۴۳۸ نفر، به ارتباط قوی بین اختلالات تحلیلرونده عصبی و مصرف گوشت و فرآوردههای گوشتی دست یافتند.
اختلالات تحلیلرونده عصبی یا دِژِنراتیو مغزی باعث از بین رفتن تدریجی سلولهای اعصاب میشوند و بیماری آلزایمر و پارکینسون از جمله این بیماریها هستند.
جامعه آماری در این مطالعه علمی شامل ۱۰۸ بیمار مبتلا به آلزایمر بود و ۳۳۰ نفر نیز در گروه شاهد قرار داشتند.
در این مطالعه افراد مبتلا به اختلال تحلیل رونده عصبی به طور منظم غذاهای فرآوری شده همچون گوشت، سوسیس، ژامبون، پیتزا و همبرگر مصرف میکردهاند و در عین حال در رژیم غذایی آنها میزان مصرف میوه و سبزیجات کمتر بود. این گروه در مقایسه با گروه شاهد شراب کمتری نیز استفاده میکردند.
معضلی برای کل افراد خانواده
اعضای خانواده برخی از پژوهشگران این مطالعه نیز از این بیماری رنج میبردند و این موضوع انگیزهای شد تا آنها با هدف آگاه سازی جوانان و ترغیب آنان به داشتن عادات غذایی سالمتر برای محافظت از مغز خود این مطالعه را پیش برند.
مادر بزرگ و خالهی طاهره احمد، نویسنده اصلی این مطالعه، از بیماری آلزایمر رنج میبرند. او در بیانیهای که توسط دانشگاه بوند منتشر شد گفت: «متاسفانه ما در آن زمان وجود این بیماری را نمیدانستیم و فکر میکردیم که زوال عقل وی به دلیل کهولت سن است، اما وقتی تحقیقاتم را در مورد آلزایمر شروع کردم، متوجه شدم مادربزرگم تمامی علائم را دارد.»
کالدیپ کومار یکی دیگر از پژوهشگران در این مطالعه پدرش را بر اثر این بیماری از دست داد. او در اینباره افزود: «افزایش آگاهی در میان جوانان در مورد فواید مصرف سبزیجات برگدار، غذاهای ارگانیک یا غذاهای خانگی به جای مصرف منظم غذاهای ناسالم یا فرآوری شده بسیار ضروریست.»
پیشتر مطالعات دیگری نیز ارتباط بین رژیمهای غذایی پر گوشت و بیماری آلزایمر را یافته بودند. در همینباره مطالعهای که سال ۲۰۲۳ در مجله بیماری آلزایمر (Journal of Alzheimer’s Disease) منتشر شد، نشان داد که عوامل خطرآفرین در ابتلا به زوال عقل شامل مصرف زیاد چربیهای اشباع شده، گوشت و غذاهای فرآوری شده است.
شاید شما هم کسانی را در کنار خود در میان دوست و آشنا داشته باشید که به بیماری آلزایمر دچار شده باشند. توجه داشته باشید آلزایمر یک بیماری کشنده است که همینک و تاکنون هیچ درمانی برای آن وجود ندارد. این بیماری به عنوان رایجترین شکل زوال عقل بیش از ۵۰ درصد از موارد را شامل میشود.
بر اساس گزارش سازمان غیردولتی آلزایمر اروپا، بیش از ۷.۸ میلیون شهروند اتحادیه اروپا در سال ۲۰۱۸ با زوال عقل زندگی میکردند.