|

افزایش 20 درصدی شیوع آنفلوآنزا در کشور

بنا بر گزارش‌های وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی نشان می‌دهد بیماری آنفلوآنزا در صدر عفونت‌های تنفسی قرار دارد و شیوع آن ۲۰ درصد افزایش یافته است.

افزایش 20 درصدی شیوع آنفلوآنزا در کشور

به گزارش شبکه شرق، اطلاعات سیستم رصد و پایش بیماری‌های تنفسی در کشور حاکی از آن است که میزان بیماری‌های تنفسی از اوایل آذر امسال افزایش یافته است؛ به طوری که نسبت شیوع آنفلوآنزا در هفته پایانی آذر حدود ۲۲ درصد از کل موارد عفونت‌های تنفسی بیشتر گزارش شده است و سهم این بیماری از بیماری‌های تنفسی در هفته اول دی نیز نسبت به هفته پایانی آذر افزایش یافته است.

رصدهای ۲ ماه اخیر نیز نشان می‌دهد که شیوع آنفلوآنزا با افزایش تدریجی به ۲۰ درصد در بین همه عفونت‌های تنفسی رسیده و نشان‌دهنده افزایش قابل توجه این بیماری است.

آنفلوآنزا یک بیماری عفونی و ویروسی با علائم خفیف تا شدید است و اغلب شامل تب، آبریزش بینی، گلودرد، درد عضلانی، سردرد، سرفه و خستگی است. این علائم یک تا چهار روز پس از قرار گرفتن در معرض ویروس شروع می‌شود و حدود دو تا هشت روز طول می‌کشد همچنین ممکن است اسهال و استفراغ به خصوص در کودکان رخ دهد.

سرپرست مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی پیش تر با اعلام افزایش قابل توجه موارد ابتلا به آنفلوآنزا در کشور، نسبت به رعایت شیوه‌نامه‌های بهداشتی به‌ ویژه در افراد پرخطر تاکید کرد.

قباد مرادی با اشاره به نتایج آخرین رصدهای آزمایشگاهی، از شیوع بالای آنفلوآنزای فصلی خبر داد و اجتناب از حضور در امکان شلوغ و استفاده از ماسک را خواستار شد.

وی با اشاره به نتایج آخرین رصدهای آزمایشگاهی، اظهار داشت: یافته‌ها نشان می‌دهد که در هفته آخر آذر، بین ۲۱ تا ۲۳ درصد از کل موارد عفونت‌های تنفسی جاری در کشور مربوط به آنفلوآنزا بوده و نوع غالب آنفلوآنزا نیز از نوع A و زیرگونه H۱N۱ است که همان آنفلوآنزای فصلی است.

در همین رابطه حمید عمادی متخصص بیماری‌های عفونی نیز با هشدار به اینکه آنفلوآنزا عامل اصلی بسیاری از مراجعات به مراکز درمانی است، گفت: کودکان سالانه ۶ تا ۱۲ بار به عفونت‌های تنفسی مبتلا می‌شوند اما در دوران کرونا این روند متوقف شد و در سال‌های اخیر، بسیاری از این عفونت‌ها به یکباره ظاهر شده‌اند.

وی با تاکید بر اهمیت واکسیناسیون آنفلوآنزا، توصیه کرد افراد پرخطر از جمله سالمندان، بیماران خاص و زنان باردار نسبت به تزریق واکسن اقدام کنند.