کشف گونه جدید انسان
اخیرا یک گونه جدید انسانی به نام «هوموجولوئِنسیس» کشف شد که شامل دنیسوونهای مرموز شمال آسیا و چندین فسیل هومینین از تبت، تایوان و لائوس میشود، و قدمت آن در آسیای شرقی به سیصد تا پنجاه هزار سال قبل میرسد.
به گزارش شبکه شرق، محققان این طبقهبندی جدید را پیشنهاد کردهاند تا رکورد فسیلهای هومینین در آسیا که ربط دادن آنها به گونههای شناختهشده دشوار بوده است را بهتر سازماندهی کنند.
این پیشرفت به درک عمیقتر تکامل انسان در این منطقه کمک میکند و شکافهای دانشی را پر میکند.
در دوره کواترنری متأخر، آسیای شرقی خانه حداقل چهار گونه هومینین بوده است. اینها «هوموفلورزیینزیس»، «هومولوزوننسیس»، «هومولونگی»، و هوموجولوئنسیس هستند. دانشمندان بر این باورند که این گونه اخیر احتمالاً در گروههای کوچک زندگی میکرده، اسبهای وحشی را شکار میکرده، ابزارهای سنگی میساخته، و احتمالاً پوست حیوانات را فرآوری میکرده است.
مطالعهای که به مطرحشدن احتمال وجود گونهی هومو یولوئنسیس منجر شده، براساس فسیلهایی انجام شده که در دهه ۱۹۷۰ در مناطق شوجیائو و شوچانگ در شمال شرق چین کشف شدند. این فسیلها، شامل بقایای جمجمه و دندانها، قدمتی بین ۲۰۰ هزار تا ۱۶۰ هزار سال دارند. پژوهشگران مسئول مطالعه بر این باورند که یافتهها میتواند بسیاری از ابهامات دربارهی گونههای انسانتباران آن دوران را روشن کند.
یافتهها نشان میدهد که شجرهنامهی انسانی، همانطور که فسیلها آشکار میکنند، بسیار پیچیدهتر از آن چیزی است که پیشتر تصور میشد؛ شاید روایتی ناشناخته از تاریخ بشر وجود دارد که هنوز بهطور کامل نوشته نشده است.