علیاصغر پیوندی کیست؟ از ریاست هلال احمر تا حبس به خاطر اختلاس!
علیاصغر پیوندی، پزشک، استاد دانشگاه و مدیر اجرایی ایرانی به حبس تعزیری محکوم شد.
![علیاصغر پیوندی کیست؟ از ریاست هلال احمر تا حبس به خاطر اختلاس!](https://cdn.sharghdaily.com/thumbnail/VrDJZskxUxPU/f3RIJfgnyU4T0Uu3o7ve-VbT9FKRjpcKI1vgfm4pfv__5FnUbUVuHI1x6a9YMGSvC-4UOxG1c-sX_Np2WV4AG9c54qCsllJjWoO2vfSlzgh7Zk5lGDR61FKfZAWRG6vKprHW6bs3JnmcAHdEYRAgdg,,/%D8%B9%D9%84%DB%8C+%D8%A7%D8%B5%D8%BA%D8%B1+%D9%BE%DB%8C%D9%88%D9%86%D8%AF%DB%8C.jpg)
به گزارش گروه رسانه ای شرق؛ علیاصغر پیوندی، پزشک، استاد دانشگاه و مدیر اجرایی ایرانی، به اتهامات متعدد مالی و سوءاستفاده از منابع عمومی به حبس تعزیری، جزای نقدی و انفصال دائم از خدمات دولتی محکوم شد.
بیوگرافی و سوابق اجرایی علیاصغر پیوندی
علیاصغر پیوندی متولد ۱۳۴۱ در سرخه، استان سمنان است. وی در سال ۱۳۶۸ مدرک دکترای پزشکی عمومی و در سال ۱۳۷۲ تخصص گوش و حلق و بینی را از دانشگاه علوم پزشکی شیراز دریافت کرد. همچنین در سال ۱۳۸۰، دوره تکمیلی جراحی را در دانشگاه گراتس اتریش گذراند.
وی طی سالهای فعالیت خود، مسئولیتهای متعددی را بر عهده داشت که از جمله مهمترین آنها میتوان به ریاست جمعیت هلال احمر جمهوری اسلامی ایران از مهر ۱۳۹۶ تا آذر ۱۳۹۸ و همچنین ریاست سازمان نظام پزشکی تهران از مرداد ۱۳۹۶ اشاره کرد.
محکومیت قطعی علیاصغر پیوندی در پرونده فساد مالی
پرونده قضایی علیاصغر پیوندی در ارتباط با اختلاس، تحصیل مال نامشروع و تصرف غیرمجاز در وجوه عمومی، یکی از جنجالیترین پروندههای مربوط به تخلفات مدیران ارشد کشور بوده است. بر اساس رأی قطعی دادگاه، وی به اتهامات زیر محکوم شد:
اختلاس از طریق تصاحب غیرمجاز چک از حساب دانشگاه علوم پزشکی
۶ سال حبس تعزیری
پرداخت جزای نقدی معادل دو برابر مبلغ اختلاس
رد مال در حق دانشگاه علوم پزشکی
انفصال دائم از خدمات دولتی
تحصیل مال نامشروع در سه فقره پرونده جداگانه
۲ سال حبس تعزیری
رد مال
تصرف غیرمجاز در وجوه جمعیت هلال احمر برای تأسیس یک شرکت در آلمان بدون مجوز
۷۴ ضربه شلاق
این حکم در مهلت قانونی مورد تجدیدنظرخواهی قرار گرفت اما دادگاه تجدیدنظر آن را تأیید کرد.
رسیدگی به درخواست اعاده دادرسی و صدور حکم نهایی
پس از تأیید حکم در دادگاه تجدیدنظر، وکیل علیاصغر پیوندی درخواست اعاده دادرسی به دیوان عالی کشور ارائه داد.
دیوان عالی کشور، پرونده را به شعبه همعرض دادگاه صادرکننده حکم ارجاع داد که در نهایت، این دادگاه نیز ضمن رد درخواست اعاده دادرسی، حکم قبلی را تأیید کرد.
وکیل متهم بار دیگر به دیوان عالی کشور درخواست اعاده دادرسی ارائه کرد که این بار پرونده به شعبه همسان دادگاه صادرکننده حکم قطعی ارسال شد.
در نهایت، دادگاه ضمن رد درخواست اعاده دادرسی، حکم پیوندی را با یک درجه تخفیف، از ۶ سال به ۴ سال حبس تعزیری کاهش داد، اما سایر احکام صادرشده را عیناً تأیید کرد.
جمعبندی و تأثیرات پرونده
محکومیت علیاصغر پیوندی به عنوان یکی از مدیران ارشد سابق کشور، نمونهای از برخورد قوه قضاییه با تخلفات مالی در سطوح مدیریتی است. این پرونده، ابعاد گستردهای از تخلفات در حوزههای بهداشت و هلال احمر را نمایان ساخت و نشان داد که رسیدگی به جرایم اقتصادی، بدون در نظر گرفتن موقعیت افراد، در دستور کار دستگاه قضایی قرار دارد.
با تأیید نهایی حکم، پیوندی موظف به گذراندن دوران محکومیت خود و اجرای سایر مجازاتهای تعیینشده خواهد بود.
دستگاه قضایی تأکید کرده است که بررسی و برخورد با تخلفات مدیران و مقامات اجرایی کشور، تا حصول نتیجه نهایی ادامه خواهد داشت.