|

توله‌شیر «امیر علی‌اکبری» کجاست ؟

معاون یگان حفاظت محیط زیست درباره توله شیر و وضعیت پرونده «علی‌اکبری » ، توضیح داد.

توله‌شیر  «امیر علی‌اکبری»  کجاست ؟

به گزارش گروه رسانه ای شرق، یک ورزشکار هنرهای رزمی ، «امیر علی اکبری» چندی پیش عکسی از خود و توله شیر در شبکه‌های اجتماعی  منتشر کرد. هرچند بعدتر مدعی شد که این توله شیر را به محیط زیست تحویل داده است، با این حال برای او پروندهای تشکیل شده است. در این میان هم وضعیت رسیدگی به پرونده و هم محل نگهداری این توله شیر در ابهام است. 

توله شیر کجاست ؟

پرویز فلاحی ـ معاون یگان حفاظت محیط زیست ـ درباره آخرین وضعیت پرونده قضایی امیر علی‌اکبری می‌گوید: در این رابطه پرونده‌ای که علیه امیر علی اکبری تشکیل شد و پیگیری‌ صورت گرفت. شعبه دادگاه بر اساس محل سکونت ایشان تعیین شده بود اما با محل نگهداری توله شیر مطابقت نداشت و به قولی محل وقوع جرم در حوزه قضایی تهران بوده است، در نتیجه قرار عدم صلاحیت صادر و پرونده به شعبه تهران ارجاع شد. در حقیقت اعلام شد که این شعبه دادگاه امکان بررسی پرونده را ندارد و پرونده به شعبه تهران ارجاع داده شد. 

معاون یگان حفاظت محیط زیست تاکید می‌کند: همکاران پیگیر موضوع هستند. 

فلاحی تصریح کرد: علی اکبری مدعیست دوستش که در وهله اول از توله شیر نگهداری می کرده، آن را تحویل داده است اما در خصوص تحویل توله شیر برای یگان حفاظت محیط زیست ابهاماتی مطرح است چراکه توله شیر به حفاظت محیط زیست تحویل نشده است و حالا این مورد باید برای قاضی مسجل شود. 

ماجرا چه بود ؟

 ورزشکاری، ویدیویی را از نگهداری و بازی با یک توله شیر در منزل شخصی‌اش منتشر کرد؛ تصاویری که واکنش‌های گسترده‌ای را از سوی فعالان محیط زیست در پی داشت و منجر به تشکیل پرونده قضایی علیه او ـ امیر علی‌اکبری، وزرشکار رشته هنرهای رزمی ترکیبی ـ شد.

سرهنگ جمشید محبت خانی فرمانده یگان حفاظت محیط زیست در این زمینه اعلام کرد که «نگهداری از گونه‌های حیات وحش به‌ویژه توله شیر جرم محسوب می‌شود و تبلیغ آن در فضای مجازی یک جرم مضاعف است.»

نگهداری در منزل دلیل تشکیل پرونده 

در حالی که نگهداری از حیوانات وحشی در منازل سلامت جانی انسان را به خطر می اندازد، می‌تواند منجر به ایجاد اختلال در اکوسیستم و در نهایت انقراض گونه‌ها نیز منجر شود. بر همین اساس نیز آگاهی بخشی به عموم مردم به ویژه چهره های شناخته شده درباره قوانین مرتبط با حیات وحش و پیامدهای منفی نگهداری از این گونه‌ها نیز امری ضروری است. 

عبدالله سالاری - کارشناس حیات وحش - درباره نحوه برخورد انسان با حیات وحش می‌گوید: انسان باید از محدوده تولید مثل حیوان فاصله بگیرد و آن را ترک کند. به هیچ‌وجه نباید به موالید حیوانات نزدیک شد. 

او می گوید: انتقال بوی دستِ انسان به این موالید تفاوتی با حذف آن‌ها نخواهد داشت چراکه حیات وحش دیگر پذیرای او نخواهد بود و در صورت انتقال حیوان به اداره حفاظت محیط‌ زیست هم در بهترین حالت باید تا پایان عمر در باغ‌ وحش زندگی کند.

مسئولیت اجتماعی 

نگهداری از حیوانات وحشی، به‌ویژه گونه‌هایی مانند توله شیر، در حقیقت یک زنجیره از پیامدهای قانونی، محیط‌زیستی و اجتماعی را به همراه دارد؛ پرونده امیر علی‌اکبری، ورزشکار رشته هنرهای رزمی ترکیبی نیز دقیقا در نقطه‌ای قرار گرفته که پرسش‌های مهمی درباره مسئولیت اجتماعی چهره‌های شناخته‌شده و تاثیرات مخرب این رفتار بر اکوسیستم‌ها مطرح می‌کند.

از علی زندوکیلی  تا امیر علی اکبری 

این اولین باری نیست که چهره‌ای شناخته شده تصاویری از خود و حیوانی وحشی را در شبکه اجتماعی به اشتراک گذاشته و با واکنش روبرو شده است. «شیر دل قراره بیاد پیش خودم بزرگ بشه و هواشو داشته باشیم» این بخشی از جملاتی است که چند سال قبل علی زندوکیلی رو به دوربین، در حالی که توله شیری را در آغوش گرفته بود، گفت. این ویدئو نیز انتقادات گسترده ای منتشر شد و در ادامه زندوکیلی با انتشار پستی اعلام کرد که قصد نگهداری از این گونه را در منزل ندارد و به‌شدت مخالف انجام این کار است.

منبع: ايسنا