|

ستاد نهی از منکر در طراحی ۱۸ لباس بیمار مشارکت کرد

معاون اجتماعی و مطالبه‌گری ستاد امر به معروف و نهی از منکر گفت: لباس مخصوص بیماران را خود مجموعه وزارت بهداشت طراحی کرده بود. در واقع خودشان پیشنهاد دادند و ما نیز حمایت کردیم.

ستاد  نهی از منکر در طراحی ۱۸ لباس بیمار مشارکت کرد

معاون اجتماعی و مطالبه‌گری ستاد امر به معروف و نهی از منکر از طراحی ۱۸ نوع لباس برای بیماران توسط وزارت بهداشت خبر داد.

«محمدرضا میرشمسی» معاون اجتماعی و مطالبه‌گری ستاد امر به معروف و نهی از منکر درباره طراحی لباس بیماران توسط وزارت بهداشت گفت: لباس مخصوص بیماران را خود مجموعه وزارت بهداشت طراحی کرده بود. در واقع خودشان پیشنهاد دادند و ما نیز حمایت کردیم.

میرشمسی با بیان اینکه ۱۷ یا ۱۸ نوع لباس برای بیماران طراحی شده است که این موضوع بسیار بزرگ است، گفت: نوع لباس بیماران روی تخت بیهوشی صدای همه را درآورده بود، حتی خانواده‌هایی که پایبندی به اصول ندارند.با یک جمله که «پزشک محرم است» همه چیز تمام می‌شد، در حالی که اتفاقات بدی در حال رخ دادن بود، از همین رو ما به این مسئله ورود پیدا کردیم.

وی یادآور شد: همچنین بر اساس تقاضاهای مردم در مورد کاشت ناخن نیز ورود کردیم، چراکه بررسی‌ها نشان داد که میکروب‌ها زیر ناخن‌ها می‌توانند به بدن بیمار منتقل شوند و در نتیجه ممکن است باعث فوت بیمار شود. یک همایش در این زمینه برگزار کردیم و این موضوع برای برخی از افراد ناراحت‌کننده بود، اما ما آن را اجرایی کردیم. علاوه بر اینکه این موضوع مانع غسل می‌شود، وقتی زنی به دلیل موضوعات شرعی موظف به غسل است و ناخن‌هایش مانع غسلش می‌شود، مشکلاتی بروز می‌کند.

میرشمسی با بیان اینکه در خصوص برگزاری این دست از همایش‌ها هیچ هزینه‌ای نکردیم، گفت: اداره بهداشت استانی بخشی از هزینه‌ها را تامین کرد. ما حتی هزینه کیک و ساندیسی که می‌خواستیم برای همایش بدهیم را نداشتیم. افرادی که از دورترین نقطه کشور آمدند، تنها هزینه بلیط سفرشان را دریافت کردند و ما حتی پولی خرج نکردیم. خودشان تقاضا کردند و پزشکان نیز آمدند و از معایب صحبت کردند. اگر دستگاه‌ها وارد نشوند، وظیفه ما احیای امر به معروف است و در پیگیری مصادیق این مسائل، دستگاه‌های مسئول باید اقدام کنند. وزارت ورزش و جوانان و وزارت بهداشت هر کدام باید بخشی از کار را انجام دهد و وزارت کشور و سازمان‌های اجتماعی نیز باید این مسائل را دنبال کنند. از آسیب‌های اجتماعی کارهایی که روی زمین مانده، به خودی خود منکر است و باید با این قضیه برخورد کنیم.

این مدرس دانشگاه همچنین در خصوص پرونده‌های آمران امر به معروف و ناهیان از منکر که در رسیدگی قضایی دیگر به عنوان «پرونده نزاع» شناخته نمی‌شوند، گفت: در زمانی قضات بر اساس وقوع جرم، قضاوت می‌کردند. لذا برای مثال قاضی می‌گفت دعوا را چه کسی شروع کرده است و می‌گفتند، آمر امر به معروف و ناهی از منکر چرا آمده و تذکر داده و دعوا شده است. قاضی هم حکم می‌داد و بر اساس همین موضوع، ناهیان از منکر محکوم می‌شدند.

وی افزود: از همین رو با دوستان قوه قضاییه صحبت کردیم و اعلام کردیم به هر حال امر به معروف و نهی از منکر یک امر الهی است که خداوند فرمان داده و شما پرونده‌های امر به معروف و نهی از منکر را باید با نگاه از منکر دنبال کنید. خوشبختانه با ورود قوه قضاییه و پذیرش این قوه به این عرصه، اکنون دیگر وقتی ورود پیدا می‌کنیم و می‌گوییم این موضوع مربوط به امر به معروف و نهی از منکر بوده، کل چارچوب و روش قضاوت نیز تغییر می‌کند. با این تدبیر با خیال آسوده‌تر می‌توان به امر معروف نظم داد.

منبع: ایلنا