زلنسکی: روسیه مانع صادرات محصولات غذایی شد
رئیس جمهوری اوکراین مدعی شد: روسیه مانع صادرات ۲۲ میلیون تن محصولات غذایی از این کشور جنگ زده شده است.
ولودیمیر زلنسکی رئیس جمهوری اوکراین مدعی شد روسیه مانع صادرات ۲۲ میلیون تن محصولات غذایی از این کشور جنگ زده شده است.
براساس این گزارش، قیمت مواد غذایی تا همین حالا نیز در سراسر جهان سر به فلک گذاشته و باعث شده برخی از کشورها صادرات کالاهای اصلی کشاورزی خود را صادر نکنند و به فکر تقویت ذخایر غذایی خود باشند.
زلنسکی هشدار داد: در جهان بحران پدید خواهد آمد. دومین بحران بعد از بحران انرژی که روسیه مسبب آن بود. اکنون اگر مسیرهای صادراتی اوکراین باز نشوند و اگر به کشورهایی در آفریقا، اروپا، آسیا که به این محصولات غذایی نیاز دارند، کمک نشود بحران غذایی بروز خواهد کرد.
وی از جامعه بین المللی خواست به اوکراین کمک کنند به ویژه خواستار کمک نظامی شد که می توان از آن برای باز کردن بنادر استفاده کرد.
رئیس جمهوری اوکراین گفت: روسیه تقریبا همه بنادر و فرصت های دریایی برای صادرات غذایی شامل غلات ما، جو، آفتابگردان و غیره را بسته است. می توان به شیوه های مختلفی این محاصره را شکست که یکی از راه ها استفاده از راه حل نظامی است. به همین دلیل است که ما از شرکای خود می خواهیم در زمینه ارسال تسلیحات مربوطه کمک کنند.
همزمان با این اظهارات زلنسکی جو بایدن رئیس جمهوری آمریکا بسته کمک هنگفتی را که شامل کمک های امنیتی، انسانی و اقتصادی می شد امضا کرد. این بسته ۴۰ میلیارد دلاری بزرگترین بسته کمک آمریکا به اوکراین تاکنون است و مجموعه کمک های مورد تصویب کنگره را در این سال به حدود ۵۴ میلیارددلار رسانده است.
ولادیمیر پوتین رئیس جمهور روسیه ۲۱ فوریه ۲۰۲۲ (دوم اسفند ۱۴۰۰) با انتقاد از بیتوجهی غرب به نگرانیهای امنیتی مسکو، استقلال جمهوریهای خلق دونتسک و لوگانسک را در منطقه دونباس به رسمیت شناخت.
رئیس جمهور روسیه سه روز پس از آن، پنجشنبه ۲۴ فوریه (۵ اسفند ۱۴۰۰) نیز عملیاتی نظامی که آن را "عملیات ویژه" خواند، علیه اوکراین آغاز کرد و به این ترتیب روابط پرتنش مسکو - کییف به رویارویی نظامی تغییر وضعیت داد.
جنگ در اوکراین و واکنشها به اقدام روسیه همچنان ادامه دارد.