|

اهتزار دوباره پرچم اوکراین بر فراز شهر لیمان

تنها یک روز پس از اقدام روسیه به الحاق چهار منطقه اشغالی در شرق اوکراین، کی‌یف اعلام کرد که موفق شده است، نیروهای روس را از شهر لیمان عقب براند.

اهتزار دوباره پرچم اوکراین بر فراز شهر لیمان

ارتش اوکراین یک روز پس از اقدام روسیه به الحاق غیرمشروع مناطق اشغالی در شرق اوکراین موفق شد، شهر لیمان را آزاد سازد.
شهر لیمان واقع در اوکراین که از اهمیتی استراتژیک برخوردار است، توسط ارتش این کشور آزاد شده است.

ولودیمیر زلسنکی، رئیس جمهوری اوکراین شامگاه شنبه (اول اکتبر / ۹ مهر) در پیامی ویدیویی اعلام کرد که اگر چه هنوز نبردهای پراکنده ادامه دارد، اما پرچم اوکراین در لیمان دوباره به اهتزاز در آمده است.

لیمان در منطقه دونتسک قرار دارد که مسکو در پی رفراندمی نمایشی آن را جمعه گذشته (۳۰ سپتامبر) افزون بر مناطق لوهانسک (شرق اوکراین)، خرسون و زاپوریژیا (جنوب اوکراین) به فدراسیون روسیه ملحق کرد.

شایان ذکر است که تنها بخش‌هایی از منطقه دونتسک تحت کنترل نیروهای هوادار روسیه قرار دارد.

در دو روز گذشته گزارش‌های زیادی درباره درگیری‌های شدید نظامی در اطراف شهر لیمان، محاصره ۵ هزار سرباز روسی و پیشروی نیروهای اوکراینی به سمت این شهر منتشر شده بود.

ارتش روسیه عقب‌نشینی از لیمان را تأیید کرده است. کارشناسان آزادسازی لیمان را شکستی سنگین برای پوتین ارزیابی می‌کنند.

به باور ناظران آزادسازی شهر لیمان برای مسکو بسیار ناگوار خواهد بود، زیر در این صورت روسیه طی مدت کوتاهی دومین مسیر مهم ارتباطی در منطقه را از دست می‌دهد و انتقال تجهیزات، مهمات و نیرو برای نیروهای اشغالگر بسیار دشوار خواهد شد.

زلسنکی در پیام ویدیویی خود به طعنه گفت، "در ضمن این را هم بگویم که آنان [مقامات روس] شروع به گاز گرفتن یکدیگر کرده‌اند". به گفته او مسکو اکنون "دنبال مقصران این ناکامی می‌گردد و شماری از ژنرال‌ها را به بی‌کفایتی متهم می‌کند".

رئیس جمهوری اوکراین به شهروندان خود وعده آزادسازی این کشور از اشغال نیروهای روس را داد و گفت: جهان اجازه بازگشت "فتوح استعماری و اشغالگری‌های جنایتکارانه" را نخواهد داد و نخواهد گذاشت که آن‌ها جای حقوق اقوام و ملل را بگیرند.

رئیس جمهوری اوکراین بارها تاکید کرده اقدام‌های مسکو در راستای الحاق مناطق اشغالی تغییری در تعهد و اراده این کشور برای بازپس‌گیری این مناطق اشغالی از نیروهای روس ایجاد نخواهد کرد.

اوکراین برای تحقق این هدف روی تسلیحات سنگین غرب و مشاوره نظامی ناتو حساب می‌کند. زلسنکی جمعه گذشته خواستار بررسی فوری تقاضای اوکراین برای پیوستن به ناتو شده بود.