لاوروف:
غرب تلاشی برای بازگرداندن اوکراین به مذاکرات نمیکند
وزیر امور خارجه روسیه با اشاره به اینکه غرب هیچ تلاشی برای بازگرداندن کییف به مذاکرات نمیکند، گفت: روسیه همه امکانات لازم برای حل وظایف محوله در عملیات ویژه را در اختیار دارد و عامل زمان در این رابطه مهم نیست، بلکه عامل اصلی کیفیت نتایج حاصله است.
به گزارش شبکه شرق، به نقل از خبرگزاری «تاس»، سرگئی لاوروف، وزیر امور خارجه روسیه امروز، پنج شنبه، در مصاحبه با یک شبکه تلویزیونی این کشور اعلام کرد که رهبران جهان در تلاش برای متقاعد کردن اوکراین برای بازگشت به مذاکرات صلح نیستند. وی نظریه خودداری روسیه از مذاکره درباره اوکراین را نیز دروغ خواند.
لاوروف گفت: «این تصور که روسیه از مذاکره درباره بحران اوکراین امتناع میکند، دروغ است. دیپلماسی ما کارهای بسیار زیادی برای انجام دادن دارد، دائماً، هر روز توضیح میدهد که چه اتفاقی میافتد، دروغها را رد میکند، بهویژه دروغهایی که اکنون درباره امتناع ما از مذاکره شنیده میشود.»
وی افزود: «همکاران غربی حاضر به مذاکره نشدند، مقامات کییف را وادار کردند که از روند مذاکره خارج شود و دقیقاً درست در لحظه پایانی، همانطور که می دانید، فرصتی برای پایان دادن به مناقشه از نظر سیاسی وجود داشت. البته کییف دیگر اجازه نداشت به مذاکره ادامه دهد. از آن زمان، دیگر هیچ کس حتی سعی نکرد کییف را در مورد نیاز به مذاکره متقاعد کند، هیچ کس مخالفتی با این وضعیت نکرده است.»
لاوروف یادآور شد کرد که خود ولادیمیر زلنسکی، رئیس جمهوری اوکراین احساس میکند که یک شخصیت وابسته است و او را فریب داده اند.
رئیس دستگاه دیپلماسی روسیه همچنین تاکید کرد که کیفیت نتیجه روند مذاکرات برای این کشور بسیار اهمیت دارد. وی افزود: «همه ما می خواهیم که این مناقشه پایان یابد، اما این عامل زمان نیست که در اینجا مهم است، عامل اصلی که در این رابطه مهم است، عامل کیفیت نتایجی است که ما برای مردم خود فراهم می کنیم، برای افرادی که می خواهند بخشی از فرهنگ روسیه باقی بمانند و حکومت کییف سالها تحت تشویق غرب، آنها را از هر چیزی که روسی بوده، محروم کرده است.»
هرچه تسلیحات دوربرد بیشتری عرضه شود، کییف از روسیه فاصله بیشتری خواهد گرفت
سرگئی لاوروف، وزیر امور خارجه روسیه ابراز عقیده کرد که هر چه غرب تسلیحات دوربرد بیشتری در اختیار کییف قرار دهد، نیاز به دورتر شدن رژیم حاکم بر اوکراین از سرزمینهای روسیه افزایش پیدا خواهد کرد. وی توضیح داد: «اگر اکنون تلاش می کنیم توپخانه ارتش اوکراین را به مسافتی عقب برانیم که تهدیدی برای سرزمین های ما نباشند، پس هر چه سلاح های دوربرد بیشتری در اختیار کییف قرار بگیرد، نیاز به جابجایی بیشتر خواهد داشت تا تهدیدات بیشتر از سرزمین هایی که بخشی از کشور ما هستند، فاصله بگیرند.»
لاوروف در پاسخ به این سوال که برای چه تحولاتی باید آماده شد، گفت که مسکو بر اساس واقعیت های عینی عمل می کند و در وهله نخست، واقعیت هایی که در قوانین ما، قانون اساسی روسیه ذکر شده، اهمیت دارد. به گفته وزیر خارجه، تشدید درگیری با ارسال تسلیحات نظامی بیشتر به کییف، مانند یک گلوله برفی در حال بزرگ شدن است - "همه چیز با تحویل نوعی کلاه ایمنی برای نظامیان اوکراینی شروع شد، سپس سلاح های سبک ظاهر شد، اکنون نوبت به تانک و نفربر رسیده و تازه صحبت از انتقال هواپیما نیز به میان آمده است."
وی همچنین این مسئله رد نکرد که کشورهای غربی تجهیزات نظامی پیشرفته را به همراه خدمه رزمی که لباس مزدور پوشیده اند به اوکراین تحویل می دهد.
روسیه همه امکانات لازم برای پیشبرد عملیات ویژه را در اختیار دارد
وزیر امور خارجه روسیه همچنین تاکید کرد که این کشور در جریان عملیات نظامی ویژه هرگز برای کمک به کشورهای عضو سازمان پیمان امنیت جمعی متوسل نشده و فدراسیون روسیه همه امکانات لازم برای حل وظایف تعیین شده برای عملیات ویژه را در اختیار دارد.
وی گفت: «ما با چنین درخواستی به هیچ یک از کشورهای عضو سازمان پیمان امنیت جمعی مراجعه نکردهایم. ما از این فرض پیش میرویم که تمامی امکانات لازم برای حل وظایف تعیین شده برای عملیات نظامی ویژه و پایان دادن به جنگی که غرب از طریق رژیم اوکراین پس از کودتای دولتی سال 2014 علیه ما آغاز کرده، را در اختیار داریم و به این اهداف دست خواهیم یافت. در این رابطه عامل زمان مهم نیست، بلکه کیفیت نتایج اهمیت دارد.»
به گفته وی، روسیه در حال حاضر از وضعیت ژئوپلیتیک قویتری برخوردار بوده و قادر به دفاع موثرتر از خود است.
سرگئی لاوروف همچنین در پاسخ به سئوال دیگری تاکید کرد که غرب باید به بی طرفی کشورهای در حال توسعه در مورد وضعیت اوکراین احترام بگذارد و از اعمال فشار بر آنها دست بردارد. وی گفت: غرب بدون اغراق هر روز با سفرای خود به همه کشورهای آسیایی، آمریکای لاتین و آفریقایی پیام میفرستد: «هیأتهای روسی را نپذیرید، روسیه محکوم کنید، به تحریمها بپیوندید».
وزیر امور خارجه روسیه در بخش دیگری از این مصاحبه گفت که غرب می خواهد گرجستان را به یک عامل تحریک کننده برای روسیه تبدیل کند. در عین حال، به گفته لاوروف، تفلیس در موضوع تحریم مسکو صرفاً بر اساس منافع ملی خود هدایت می شود. به عقیده وی، مولداوی نیز ممکن است "در همان مسیر اوکراین" حرکت کند و غرب به این کشور برای نقش «اوکراین بعدی» چشم دوخته و در حال پیاده کردن نقشه های خود در این رابطه است.