|

خودداری آمریکا از اظهارنظر درباره آخرین روند مذاکرات غیرمستقیم با ایران

متیو میلر سخنگوی وزارت خارجه آمریکا از اظهارنظر درباره آخرین روند مذاکرات غیرمستقیم میان تهران – واشنگتن درخصوص وجوه مسدود شده ایران در کره جنوبی و تبادل زندانیان خودداری کرد.

خودداری آمریکا از اظهارنظر درباره آخرین روند مذاکرات غیرمستقیم با ایران

به گزارش شبکه شرق، متیو میلر سخنگوی وزارت خارجه آمریکا روز سه شنبه به وقت محلی در واشنگتن در پاسخ به سوالی در خصوص وجوه بلوکه شده ایران در کره جنوبی و اینکه آیا آزادسازی این پول ها به سرنوشت مذاکرات هسته ای با تهران گره خورده است و ایران چه اقدامی باید انجام دهد؟ گفت: من هیچ اطلاعات جدیدی در خصوص این موضوع ندارم اما باید بگویم ما همچنان برای آزادی زندانیان آمریکایی در ایران تلاش می کنیم.

سخنگوی وزارت خارجه آمریکا در عین حال بار دیگر تصریح کرد: ما همچنان معتقدیم دیپلماسی بهترین مسیر برای تضمین عدم دستیابی ایران به سلاح هسته ای است.

پیش از این، انریکه مورا معاون مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا از گفتگوهای فشرده دو روزه خود با علی باقری معاون سیاسی وزیر خارجه ایران در دوحه خبر داد و گفت: گفت و گوها در مورد طیف وسیعی از مسائل دوجانبه، منطقه ای و بین المللی، از جمله راه‌های موجود پیش روی مذاکرات برجام و استراتژی‌های مربوط به حوزه خلیج فارس مورد بحث قرار گرفت.

علی باقری نیز اعلام کرد: جلسه‌ای جدی و سازنده با انریکه مورا معاون مسوول سیاست خارجی اتحادیه اروپا در دوحه داشتم. در مورد طیفی از موضوعات از جمله مذاکرات رفع تحریم‌ها به بحث و تبادل نظر پرداختیم.

معاون سیاسی وزیر امور خارجه و معاون مسوول سیاست خارجی اتحادیه اروپا درباره مذاکرات رفع تحریم‌ها به بحث و تبادل نظر پرداختند.

حسین امیرعبداللهیان وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران در سفر دوره‌ای به کشورهای حاشیه خلیج‌فارس به کشورهای قطر، عمان ، کویت و امارات متحده عربی سفر کرد.

شبکه خبری سی ان ان آمریکا به نقل از یک منبع دیپلماتیک گزارش داد: به نظر می‌رسد گفت وگوی دو روزه در دوحه بین انریکه مورا دیپلمات اتحادیه اروپا و علی باقری کنی مذاکره کننده ارشد هسته‌ای ایران به تحولات مثبت در بسیاری از موضوعات منجر شده است.

 شبکه خبری سی ان ان آمریکا نوشت: به نظر می رسد حرکت رو به جلو برای احیای مذاکرات پیرامون برنامه هسته ای رو به رشد ایران، ایجاد شده است.

این شبکه تلویزیونی آمریکا به نقل از یک منبع دیپلماتیک که نام آن را فاش نکرده است، نوشت: گفتگوهای ایران و اتحادیه اروپا در روز چهارشنبه بر روی نکات کلیدی از جمله سطوح غنی سازی هسته ای و همکاری ایران با آژانس بین المللی انرژی اتمی متمرکز بود.

سی ان ان به نقل از این منبع افزود: به نظر می رسد گفتگوی دو روزه در دوحه میان انریکه مورا دیپلمات اتحادیه اروپا و علی باقری کنی مذاکره کننده ارشد هسته ای ایران، به تحولات مثبت در بسیاری از موضوعات منجر شده و محیط فعلی برای کاهش تنش مثبت بوده است.

این منبع ادامه داد: ایرانی‌ها با اروپایی‌ها و به صورت غیرمستقیم با آمریکایی‌ها گفت‌وگو کرده‌اند. این مذاکرات با حمایت قطری‌ها منجر به تحولات مثبت در بسیاری از مسائل مربوط به دو طرف شده و در ارتباط با برجام و مساله زندانیان حرکت رو به جلو ایجاد کرده است.

آمریکا موضع خود را درباره شهرک سازی اسرائیل تغییر نداده است

میلر در خصوص طرح اسرائیل برای گسترش شهرک سازی نیز گفت: ما همچنان معتقدیم شهرک سازی یک مانع در مقابل صلح است. آمریکا موضع خود را تغییر نداده است.

سخنگوی وزارت خارجه آمریکا تصریح کرد: گسترش شهرک سازی در مقابل راهکار دو کشوری مشکل ایجاد می کند، تنش ها را افزایش می دهد و به اعتماد طرفین به یکدیگر صدمه می زند ما از اسرائیل می خواهیم از این اقدامات خودداری کند.

شورای عالی برنامه ریزی و سازندگی وابسته به ارتش اسرائیل روز دوشنبه با ساخت پنج هزار و ۶۲۳ واحد شهرکی غیرقانونی در کرانه باختری موافقت کرد.

این طرح درحالی تصویب شده است که بنیامین نتانیاهو نخست وزیر  اسرائیل روز چهارشنبه ۳۱ خرداد برای سرپوش گذاشتن بر شکست نظامی و امنیتی تل آویو و راضی کردن صهیونیست‌های ساکن شهرک «عیلی» که شاهد عملیات ضد اسرائیلی بود، با احداث یک هزار واحد دیگر در آن موافقت کرده بود.

منابع خبری اسرائیل در این باره گزارش دادند که نتانیاهو نخست‌وزیر و بزالل اسموتریچ وزیر تندرو دارایی رژیم اسرائیل با ساخت فوری یک هزار واحد شهرکی جدید در شهرک اسرائیل نشین «عیلی» موافقت کردند.

پس از اشغال کرانه باختری رود اردن و شهر قدس در سال ۱۹۶۷ توسط رژیم اسرائیل، بیش از ۴۵۰ شهرک صهیونیست نشین در این مناطق ساخته شده که حدود ۶۵۰ هزار صهیونیست در آن‌ها ساکن هستند.

با وجود مخالفت‌های جهانی با شهرک‌سازی‌ها و اشغالگری‌های اسرائیل، این رژیم در دهه‌های گذشته بر غصب و مصادره بیشتر شهروندان فلسطینی و احداث شهرک‌های اسرائیلی نشین در کرانه باختری از جمله شهر اشغالی قدس افزوده است.

شورای امنیت سازمان ملل اواخر سال ۲۰۱۶ با صدور قطعنامه ۲۳۳۴ بار دیگر هرگونه ساخت و ساز اسرائیل در سرزمین‌های اشغالی فلسطین را غیرقانونی اعلام و بر ضرورت تخلیه فوری تمامی شهرک‌های اسرائیلی احداث شده در کرانه باختری تاکید کرد.

اسرائیل بارها این قطعنامه را نقض کرده و نه تنها شهرک‌سازی را متوقف نکرده، بلکه آن را شدت بخشیده است.

 

منبع: ایرنا
 

اخبار مرتبط سایر رسانه ها