اوجالان با اردوغان همکاری میکند
۲۵ سال بعد از روزی که عبدالله اوجالان به حبس ابد در ترکیه محکوم شد، دو سیاستمدار نزدیک به کردها با او در زندان دیدار کردند. این دیدار در شرایطی صورت گرفته که دستکم در ۱۰ سال گذشته اردوغان هیچ تمایلی به نزدیکی سیاستمداران و گروههای کرد این کشور به اوجالان از خود نشان نمیداد.
گزارش شده که سری ثریا اوندر، نائب رئیس پارلمان ترکیه و پروین بولدان از اعضای حزب برابری و دمکراسی خلقها، دو چهرهای هستند که به دیدار اوجالان رفتهاند.
دعوا میان دولت اردوغان و پ.ک.ک یا همان حزب کارگران کردستان ترکیه یکی از تندترین و ریشهدار ترین مناقشات در این کشور است. اما در ماههای گذشته پیشنهاد یک سیاستمدار با نام دولت باغچهلی برای پایان دادن به درگیری چهاردههای میان پ.ک.ک و دولت مرکزی، اردوغان را وسوسه کرد.
رئیسجمهور ترکیه برای اولین قدم سراغ حزب برابری و دموکراسی خلقها رفت که ۱۰ سال قبل هم دست به اقدامی مشابه زده بود و بهعنوان واسطه میان دولت و اوجالان عمل کرد. این اتفاق در شرایطی افتاده که آنکارا پس از سقوط بشار اسد بارها تأکید کرده که فعالیت یگانهای مدافع خلق کرد موسوم به ی.پ.گ در خاک سوریه باید فوراً متوقف شود.
دیدار روز شنبه دو سیاستمدار با اوجالان باعث شد که او یکی از مهمترین پیامهای سالهای اخیر خود را صادر کند. اوجالان با استقبال از روند در پیش گرفته شده در ترکیه برای مذاکره با پ.ک.ک اعلام کرده که به فرآیند آغاز شده از سوی باغچهلی و اردوغان کمک خواهد کرد. چرا که تقویت برادری ترک و کرد د نه تنها یک مسئولیت تاریخی است، بلکه برای همه مردم اهمیت و فوریت سرنوشتسازی پیدا کرده است.
طرفداران اوجالان او را با نام سروک آپو میشناسند.
اوجالان رهبر و بنیانگذار پ.ک.ک است و سیاستمداری با رویکرد چپ بهحساب میآید. او در سال ۱۹۴۸ متولد شده و تنها چهار سال به ۸۰ سالگی فاصله دارد.
اوجالان به دلیل عملیاتهای مسلحانه پ.ک.ک علیه دولت مرکزی در آنکارا، از سال ۱۹۹۹ در جزیرهای با نام امرالی در زندان به سر میبرد و قرار است تا آخر عمر همانجا بماند. اوجالان حزب کارگران کردستان را در ۲۷ نوامبر ۱۹۷۸ در روستای فیس شهرستان لیجه در استان دیاربکر تأسیس کرد. این گروه از همان ابتدا رویکردی مسلحانه داشت و دولت ترکیه میگوید باعث و بانی کشته شدن بیش از ۳۰ هزار نفر بوده است. وکلای اوجالان در اواخر سال ۲۰۱۹، با انتشار
بیانیهای به نقل از او اعلام کردند که اوجالان گفته کردها به کشور مستقلی نیاز ندارند و او قادر است، یک هفتهای به درگیری تاریخی میان نیروهای دولت ترکیه و اعضاء حزب تحت رهبریاش پایان دهد.
این پیشنهاد اوجالان آن زمان جدی گرفته نشد اما ظاهرا حالا اردوغان بالاخره قانع شده که راهی به جز پایان این درگیری وجود ندارد.
جالب است بدانید که عبدالله اوجالان در سال ۱۹۸۰ از ترکیه خارج و به سوریه پناهنده شد. او در آنجا از تنشهای میان سوریه و ترکیه سود برد و با جلب نظر حکومت حافظ اسد، به فعالیت سیاسی در میان کردهای سوریه پرداخت. او در سال ۱۹۹۸ از سوریه اخراج شد و بعد در ترکیه دستگیر و به زندان افتاد.