خشم ترامپ از پیشنهاد پوتین برای تشکیل دولت انتقالی در کییف
دونالد ترامپ با ابراز خشم شدید از اظهارات ولادیمیر پوتین مبنی بر لزوم تشکیل دولت انتقالی در اوکراین، روسیه را به اعمال تعرفههای سنگین نفتی تهدید کرد. همزمان، گزارشها حاکی از آن است که ولودیمیر زلنسکی، رئیسجمهور اوکراین، با افزایش محبوبیت خود، در حال بررسی برگزاری انتخابات زودهنگام ریاستجمهوری است.

به گزارش گروه رسانه ای شرق؛ دونالد ترامپ، رئیسجمهور آمریکا اعلام کرد که از اظهارات اخیر ولادیمیر پوتین، رئیسجمهور روسیه، مبنی بر پیشنهاد برکناری ولودیمیر زلنسکی، رئیسجمهور اوکراین، و استقرار یک دولت انتقالی در این کشور، بسیار خشمگین و عصبانی است.
ترامپ در مصاحبهای با شبکه خبری NBC تهدید کرد در صورتی که توافقی برای آتشبس حاصل نشود، تعرفه ۲۵ درصدی بر نفت روسیه اعمال خواهد کرد.
او گفت: «اگر روسیه و من نتوانیم بر سر توقف خونریزی در اوکراین به توافق برسیم، و اگر فکر کنم تقصیر روسیه بوده - که ممکن است اینطور نباشد - اما اگر فکر کنم تقصیر روسیه بوده، تعرفههای ثانویه بر نفت، بر تمام نفت وارداتی از روسیه، اعمال خواهم کرد ترامپ افزود: «این بدان معناست که اگر شما از روسیه نفت بخرید، نمیتوانید در ایالات متحده تجارت کنید «تعرفه ۲۵ درصدی بر تمام نفت، تعرفهای بین ۲۵ تا ۵۰ واحدی بر کل نفت [روسیه] وجود خواهد داشت.»
پوتین روز جمعه خواستار برگزاری انتخابات ریاستجمهوری در اوکراین و سپس آغاز مذاکرات برای یک توافق صلح شده بود. پوتین گفته بود: «ما البته میتوانیم با ایالات متحده، حتی با کشورهای اروپایی و البته با شرکا و دوستانمان، تحت نظارت سازمان ملل، امکان ایجاد یک دولت انتقالی در اوکراین را مورد بحث قرار دهیم.»
ترامپ اظهار داشت که پوتین میداند او عصبانی است اما این خشم به سرعت فروکش میکند... اگر او کار درست را انجام دهد. ترامپ اوایل این هفته در یک گفتگوی اختصاصی در دفتر بیضی با گرگ کلی از شبکه نیوزمکس گفته بود که احساس میکند روسیه در حال دستدست کردن است و اشاره کرده بود که فشار تحریمها باید بر روسیه اعمال شود.
در همین حال، بر اساس گزارشی جدید، ولودیمیر زلنسکی، رئیسجمهور اوکراین، در حال برنامهریزی برای نامزدی مجدد و احیای انتخابات در کشورش است، زیرا رتبهبندی او پس از دیدار پرحاشیه با دونالد ترامپ در کاخ سفید، افزایش یافته است.
نشریه اکونومیست به نقل از منابع دولتی اوکراین گزارش داد که زلنسکی هفته گذشته جلسهای را برای بحث درباره سازماندهی رأیگیری پس از برقراری آتشبس کامل با روسیه، که طرف آمریکایی انتظار دارد در اواخر آوریل حاصل شود، برگزار کرده است.
این بدان معناست که اوکراینیها میتوانند برگزاری انتخابات را قبل یا تا تاریخ ۵ می تأیید کنند؛ مهلتی که پارلمان برای رأیگیری در مورد تمدید یا عدم تمدید حکومت نظامی در کشور تعیین کرده است. حکومت نظامی در تاریخ ۸ می منقضی میشود. منابع در اوکراین میگویند پس از آن، زلنسکی برگزاری انتخابات در تابستان را هدفگذاری کرده است.
طبق قوانین اوکراین، حداقل ۶۰ روز برای تبلیغات انتخاباتی لازم است که اولین تاریخ ممکن برای انتخابات را اوایل جولای قرار میدهد. با این حال، منابع دیگر میگویند که کارزار انتخاباتی باید حداقل سه ماه طول بکشد؛ این مدت زمانی است که مقامات انتخاباتی به پارلمان اوکراین اعلام کردهاند برای بازسازی لیست رأیدهندگان در زمان جنگ مورد نیاز است.
پترو پروشنکو، رهبر حزب مخالف و دشمن قسمخورده زلنسکی، گفته است که انتخابات میتواند "هر زمانی بین آگوست تا اکتبر" برگزار شود و مدعی است که مبارزات انتخاباتی عملاً در ماه فوریه، زمانی که رئیسجمهور اوکراین او را تحت تحریم قرار داد، آغاز شده است. این اقدام به محاکمه جاری پروشنکو به اتهام خیانت مرتبط بود، اما برخی میگویند سفر او به ایالات متحده برای دیدار با مقامات دولت ترامپ باعث اعمال این تحریمها شده است.
در همین حال، ترامپ و ولادیمیر پوتین، رئیسجمهور روسیه، زلنسکی را تحت فشار قرار دادهاند تا حتی بدون آتشبس انتخابات برگزار کند، زیرا معتقدند اوکراینیها او را برکنار خواهند کرد.
از سوی دیگر، به گفته رهبران مخالف، برگزاری یک انتخابات سریع که به نفع زلنسکی باشد، غیرممکن خواهد بود، زیرا دستیابی به آتشبس قبل از ۸ مه دشوار به نظر میرسد. همچنین، سرهی ولاسنکو، یک نماینده ارشد پارلمان از حزب باتکیوشچینا، اظهار داشت که یافتن راهی برای رأی دادن میلیونها رأیدهنده، با توجه به اینکه احتمالاً در خارج از کشور هستند یا در حال جنگ با روسیه، دشوار خواهد بود. احزاب مخالف همچنین با رأیگیری در زمان جنگ مخالف هستند، زیرا یک انتخابات منصفانه باید عاری از سانسور و تبلیغات دوران جنگ باشد.