|

واکنش اروپا به تعرفه‌های ترامپ

نشریه امور بین الملل دانشگاه جورج تاون آورده است با آنکه اروپا به سرمایه گذاری عظیم دفاعی نیاز پیدا می‌کند اما کنار کشیدن «دونالد ترامپ» از حمایت نظامی و امنیتی فرصتی برای اروپا است زیرا کشورهای قاره سبز با انجام اصلاحات گسترده می‌توانند یک بخش دفاعی مقاوم‌ و مستقل‌ را برای خود ایجاد کنند.

واکنش اروپا به تعرفه‌های ترامپ

به گزارش گروه رسانه ای شرق؛ در پژوهش این دانشگاه آمریکایی به موضوع تقویت حوزه دفاعی اروپا در دوران کنار کشیدن آمریکا پرداخته شده و آمده است که اتحادیه اروپا با یک فرصت حیاتی روبرو است تا راهبرد دفاعی خود را در پاسخ به پویایی‌های متغیر جهانی و رویکرد دولت جدید ترامپ بازآفرینی کند.

«ماریو دراگی» نخست‌وزیر پیشین ایتالیا و رئیس پیشین بانک مرکزی اروپا اواسط ۲۰۲۴ گزارشی را در زمینه آینده رقابت‌پذیری اروپا و چالش‌های ساختاری پیش روی اقتصاد اروپا را ارائه کرد. این گزارش اصلاحات اساسی در بخش‌های مختلف را پیشنهاد داد و به ویژه بر بخش دفاع تاکید دارد زیرا آن را محور و قلب آینده رقابت‌پذیری اروپا می داند.

بخش مورد توجه در این گزارش، عدم انسجام در حوزه دفاعی نظامی است. این پراکندگی باعث شده که اروپا بخش قابل‌توجهی از تجهیزات دفاعی خود را از خارج تأمین کند. در حال حاضر، ۷۸ درصد از خریدهای کشورهای عضو اتحادیه اروپا از تأمین‌کنندگان خارجی انجام می‌شود و شرکت‌های دفاعی آمریکایی ۶۳ درصد از این مبالغ را دریافت می‌کنند.

گزارش دراگی گسترش ظرفیت‌های دفاعی اروپا را نیازمند سرمایه‌گذاری قابل توجه دانست و خواستار تغییر اساسی در مدل مالی دولت‌های اتحادیه اروپا شده است. همچنین فارغ از نتیجه جنگ اوکراین یا تعهدات امنیتی آینده آمریکا، کشورهای اروپایی باید برای مقابله با تهدیدات آینده آماده شوند.

وی اعتقاد دارد برای مقابله با تهدیدات امنیتی اروپا به ۵۰۰ میلیارد یورو سرمایه‌گذاری اضافی نیاز است.

برای رفع کمبودها، دراگی خواستار یکپارچگی بیشتر اتحادیه اروپا و تعهد سیاسی قوی‌تر کشورها است و پیشنهاد می‌دهد که نهادی به نام «سازمان صنایع دفاعی اروپا» ایجاد شود تا فرآیند تأمین تجهیزات دفاعی را متمرکز کند. توصیه وی این است که کشورهای عضو اتحادیه اروپا باید از هدف تعیین‌شده ناتو مبنی بر هزینه‌کرد ۲ درصد از تولید ناخالص داخلی برای دفاع فراتر روند.

طبق این گزارش، حرکت به سوی یک بخش دفاعی مستقل‌تر در اروپا، تأثیر فوری بر حضور نظامی آمریکا در اروپا نخواهد داشت، اما این تغییری ضروری و بلندمدت به شمار می‌آید. به اعتقاد دراگی اروپا برای حفظ تاب‌آوری بلندمدت، باید اولویت را به تقویت پایگاه صنعتی دفاعی خود بدهد، نه خریدهای آماده از خار که بیشتر آن ها از آمریکا انجام می شود.

در بخش پایانی گزارش در مورد مسیر یکپارچگی دفاعی اروپا آمده است که استراتژی صنعتی دفاعی اروپا در سال ۲۰۲۴ و اجرای آن از طریق برنامه صنعت دفاعی اروپا (EDIP) نقش کلیدی در شکل‌دادن به آینده بخش دفاعی این قاره خواهد داشت. تحقق این چشم‌انداز نیازمند دو تغییر اساسی است: نخست، درک این واقعیت که ایالات متحده دیگر سطح پیشین از حمایت نظامی را ارائه نخواهد داد؛ و دوم، غلبه بر تمایل تاریخی اروپا به عدم همکاری در صنعت دفاعی. این تغییرات برای ایجاد یک بخش دفاعی مقاوم‌تر، رقابتی‌تر و مستقل‌تر در اروپا ضروری است.

منبع: ایرنا