|

مهمان‌پرست:

روابط خارجی با گرایش اقتصادی تقویت شود

رئیس شورای سیاستگذاری خانه دیپلماسی، با بیان اینکه برای تحقق دیپلماسی اقتصادی باید هماهنگی لازم بین دستگاه ها با رهبری وزارت امور خارجه به وجود آید، گفت: سفارتخانه ها باید بسیار مجرب و فعال و موثر در خدمت بخش اقتصادی باشند تا بتوانیم دیپلماسی اقتصادی را پیش ببریم.

روابط خارجی با گرایش اقتصادی تقویت شود

به گزارش شبکه شرق، رامین مهمان پرست در جمع خبرنگاران، با اشاره به نقش بسیار مهم و اثرگذار رسانه ها در دنیایی که دیپلماسی عمومی و جهت گیری افکار مردم تعیین کننده سیاست های مختلف است، گفت: رسانه ها در جهت آگاهی و اطلاع درست و مناسب مردم برای پیشرفت کشور نقش بسزایی دارند.

وی با بیان اینکه روابط خارجی ایران با سایر کشورها می تواند یک فرصت استثنایی برای مردم ایجاد کند، افزود: اگر محور این روابط مباحث اقتصادی باشد که منافع کشور را تامین می کند، شاهد افزایش تولید و گسترش صادرات و ایجاد اشتغال و ارتقای رفاه عمومی مردم و... خواهیم بود.

مشاور وزیر امور خارجه، دیپلماسی اقتصادی را اولویت خانه دیپلماسی کشور دانست و تصریح کرد: نخستین همایش خانه دیپلماسی کشور را در تیرماه امسال و با حضور افراد و شخصیت های مختلف از مراکز متنوع همچون دولت و مجلس و مجمع تشخیص و بخش خصوصی و... و بیش از ۱۰۰ دیپلمات ارشد کشور که منبعی پرمحتوا از نظر تجربه و کارایی محسوب می شوند، برگزار کردیم و دیدگاه های لازم  مطرح شد.

مهمان پرست با بیان اینکه نهادهای مختلف در کشور هماهنگی مناسبی برای روابط خارجی با گرایش اقتصادی ندارند، عنوان کرد: دیپماسی اقتصادی این امکان را می دهد که بدانیم در چه بخشی صادرکننده و در چه بخشی واردکننده باشیم. دنیای امروز با بحران آب مواجه است و لذا در همه سیاست ها باید منابع آبی کشور را اولویت قرار دهیم و در عین توجه به کشاورزی و صنعت و افزایش استفاده از انرژی های تجدیدپذیر به عنوان مزیت نسبی کشور، بحران آب را مدیریت کنیم.

وی هماهنگی بین دستگاه ها برای اهداف بزرگ اقتصادی را یک ضرورت دانست و اضافه کرد: نیازمند قوانین حمایت کننده از تولید و صادرات هستیم؛ به گونه ای که هماهنگی بین دستگاه های دولتی و مجلس و دولت و مجلس و بخش خصوصی پایه اصلی باشد لذا شورای عالی دیپلماسی اقتصادی را به ریاست رئیس جمهور و دبیری وزیر امور خارجه در قالب ۹ کارگروه تخصصی دنبال می کنیم.

رئیس شورای سیاستگذاری خانه دیپلماسی کشور اولویت توسعه ایران را زیرساخت های حمل و نقلی به ویژه ریلی دانست و گفت: با توجه به فعال شدن کریدور شمال - جنوب حمل و نقل ریلی سریع تر و با حجم بیشتر و قیمت کمتر می تواند کالا را منتقل کند.

وی از خانه دیپلماسی به عنوان یک اتاق فکر موثر برای رشد اقتصادی یاد کرد و متذکر شد: به دنبال تصویب قانون دیپلماسی اقتصادی در مجلس شورای اسلامی هستیم و کلیات طرح نهایی شده است و دولت چند هفته فرصت دارد تا ساختار پیشنهادی را ارائه کند.

مهمان پرست خانه دیپلماسی را سازماندهی جدید دانست؛ نه سازمان جدید و بیان کرد: برای تحقق دیپلماسی اقتصادی باید هماهنگی لازم بین دستگاه ها با رهبری وزارت امور خارجه به وجود آید و سفارتخانه ها باید بسیار مجرب و فعال و موثر در خدمت بخش اقتصادی باشند تا بتوانیم دیپلماسی اقتصادی را پیش ببریم.

مشاور وزیر امور خارجه، اولین گام در راستای دیپلماسی اقتصادی را آموزش فعالان اقتصادی اعم از بخش دولتی و بخش خصوصی دانست و تاکید کرد: خانه دیپلماسی کشور دوره «DBA» را برای آموزش حرفه ای فعالان و بنگاه های اقتصادی طراحی کرده که در قالب ۱۳ کرس جدید و کاربردی تدریس می شود.

وی با اشاره به برگزاری اولین دوره آموزشی «DBA» در استان گیلان، خاطرنشان کرد: افراد علاقمند به فعالیت اقتصادی در سایر کشورها می توانند در این دوره ها شرکت کنند و آداب تشریفات، زبان بدن، اصول و فنون مذاکره، دیپلماسی عمومی و دیپلماسی اقتصادی را فرا بگیرند؛ دیپلماسی و اقتصاد هنر، دیپلماسی ورزشی، دیپلماسی گردشگری و دیپلماسی سلامت از دیگر گرایش های دوره مذکور است.

این سفیر پیشین ایران، با بیان اینکه دوره های «DBA» در دانشگاه های ۱۰ استان برگزار می شود، بیان کرد: استان های گیلان، مازندران، خراسان رضوی و آذربایجان شرقی را در شمال، یزد، کرمان، اصفهان و فارس را در میانه و بوشهر و هرمزگان را در جنوب انتخاب کردیم و به دنبال برگزاری این دوره ها در دانشگاه های بین المللی هستیم.

وی آموزش را زیربنای دیپلماسی اقتصادی دانست و اظهار کرد: در کنار آموزشی دیپلماسی اقتصادی، تقویت و گسترش فعالیت های اقتصادی استان ها را در دستور کار داریم، یعنی اگر استان ها در حوزه اقتصادی متحول شوند، کشور جهش می کند.

مهمان پرست، با اشاره به ظرفیت های اقتصادی استان های مرزی، ادامه داد: خانه دیپلماسی کشور آمادگی دارد مشاوره های اقتصادی به بخش های دولتی و خصوصی اعم از تولید(مواد اولیه، ماشین آلات مدرن، دانش فنی روز و تامین مالی و صادرات(دسترسی به بازارهای هدف) ارائه کند.

رئیس شورای سیاستگذاری خانه دیپلماسی کشور با بیان اینکه می توانیم بازارهای کشورهای همسایه را جذب کنیم، گفت: مواد اولیه ارزان، بازار ۶۰۰ میلیونی، همسایگی با ۱۵ کشور، هزینه حمل و نقل کم، نیروی کار تحصیلکرده و... از جمله مزیت های اقتصادی ایران است، اما تحریم های اقتصادی بیشترین فشار را بر مردم وارد کرده و لذا باید بهتر و هماهنگ تر از ظرفیت های کشور استفاده کنیم.

وی با اشاره به پیشگامی گیلان در برنامه های خانه دیپلماسی، اضافه کرد: در گیلان علاوه بر آموزش و مشتوره، دنبال برگزاری همایش های دیپلماسی اقتصادی و تورهای تخصصی برای مدیران اقتصادی هستیم.

مشاور وزیر امور خارجه، از برگزاری نخستین دوره آموزشی «DBA» در گیلان از چهارم آبان در دانشکده فنی فومن خبر داد و عنوان کرد: نیازمند تغییر ساختارهای اقتصادی کشور هستیم و در این راستا نیازمند دیپلماسی اقتصادی هستیم، زیرا روابط دو کشور بدون منافع اقتصادی معنا ندارد.